لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۵۷

اجلاس تغییرات آب و هوایی در دوحه قطر


هنگامی که نمایندگان از سراسر جهان در دوحه، پايتخت قطر، از ۲۶ نوامبر تا ۷ دسامبر ملاقات می کنند، ممکن است برای رسیدگی به موضوع اختصاصی اين جلسه - تغییرات آب و هوایی - احساس فوريت کنند. اما کارشناسان امیدواری زيادی برای اين اجلاس ندارند.

برای چند دهه، بحث تغییرات آب و هوايی، تصاویری از ذوب یخ و تنهايی خرس های قطبی را نشان داده است. اما اکنون موضوع از خرس های قطبی فراتر رفته است. کارشناسان می گویند که افزایش دما و بالا آمدن سطح اقیانوسها به شکل گيری طوفان های بزرگتر و مخرب تر کمک می کند.

روث دويس، مشاور ارشد کاردانی در دفاتر گروه زیست محیطی صلح سبز در لندن گفت: هر چه تعداد بیشتری از مردم اثرات تغییرات آب و هوایی را تجربه کنند، احتمال تغییرات در سیاست ها، بیشتر می شود.

ديويس گفت: «تعداد افرادی که اثرات تغييرات آب و هوايی را تجربه می کنند رو به افزايش است. اين امر مهم است و دولتمردانی که به دوحه سفر می کنند بايد اين را در ذهن خود بگنجانند و با فوريت و تمرکز بيشتری با اين مساله برخورد کنند.»

حوادث جوی نه تنها بر کسانی که خانه های خود را از دست می دهند تاثیر می گذارد، بلکه محصولات، قیمت های مواد غذایی، نرخ بیمه، بهداشت عمومی و بسیاری از مسائل دیگر را نيز تحت تاثیر قرار می دهد. برايان هاسکينز، مدیر موسسه تغییرات آب و هوایی در امپریال کالج لندن گفت: ممکن است پشتیبانی از تغییر سیاست زمانی رخ دهد که اين وقايع، با شدت بیشتر و فاصله کمتر در کشورهای با نفوذ اتفاق بيافتد.

هاسکينز گفت: «تمایل فکری که حوادث ممکن است در بنگلادش اتفاق بيافتد ولی نه در نیواورلئان یا نیویورک، وجود دارد. اما اين گونه حوادث در نیواورلئان و نیویورک نيز رخ داده اند. ما با وجود پيشرفت و توسعه هنوز بسيار به محيط زيست وابستگی داريم.»

خانم دیویس از گروه صلح سبز گفت که رهبران باید هزینه عدم عمل و همچنین مزایای ترویج راه های جایگزینی تولید انرژی، که منجر به گرم شدن کره زمین نمی شود - روش های مانند تولید برق از انرژی خورشیدی، باد و زمین گرمایی را تشخيص دهند.

خانم ديويس افزود: «شايد بيشتر از يک دهه طول بکشد تا قادر به تغيير وضعيت کنونی شويم. ولی زمان کوتاه تری نياز است تا ما بتوانيم فن آوری های جايگزينی را در مقياس بزرگ، بکار گيريم. بعد از آن منافع عظيم توليد انرژی از طريق انرژی های تجديد پذير در مقياس بزرگ، نمايان خواهند شد.»

اما کارشناسان انتظار چندانی از چهارچوب اجلاس آینده سازمان ملل در مورد تغییرات آب و هوايی ندارند. حد اکثر آنها اميدوارند تا تعهد برای رسيدن به توافق در سال ۲۰۱۵ ميلادی درمورد استانداردهای زيست محيطی حاصل آيد و اين استاندادها تا پنج سال بعد به اجرا گذاشته شوند.

کارشناسان می گویند توافق در استانداردهای جهانی، شفافیت و انگیزه برای استفاده از فن آوری های جدید، می تواند حداقل اثرات معکوس در گرمایش جهانی داشته باشد. اما آنها در مورد اینکه آیا اراده سیاسی وجود دارد، نگران هستند و نمی دانند چه تعدادی از مردم نحت تاثير خوادث مربوط به تغييرات آب و هوايی قرار خواهند گرفت تا اين روند آغاز شود.
XS
SM
MD
LG