لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۳۳

ستایش رهبران جهان از سیاست های تغییرات جوی اوباما


اهداف باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده برای ایفای نقش راهبردی آمریکا در مقابله با تغییرات جوی و کاهش میزان تولید دی اکسید کربن با ستایش کشورهای جهان مواجه شده است.

آقای اوباما بخش بزرگی از سخنرانی مراسم تحلیف دوره دوم ریاست جمهوری خود را به تغییرات جوی اختصاص داد و گفت ناکامی در واکنش نسبت به خطر تغییرات جوی «خیانت به فرزندان و نسل های آینده خواهد بود». وی افزود «مسیر دستیابی به منابع انرژی های قابل بازیافت راه طولانی و گاه دشوار خواهد بود. اما آمریکا نمی تواند در برابر این گذار مقاومت کند و باید نقش راهبردی در این زمینه ایفا کند».

جولیا گیلارد، نخست وزیر استرالیا به خبرنگاران گفت «ما باید در مورد تغییرات جوی اقدام جدی اتخاذ کنیم و پرزیدنت اوباما در مورد ضرورت مقابله با تغییرات اقلیمی بسیار بی پرده و صریح صحبت کرد». کانی هدگراد، کمسیر مسائل اقلیمی اتحادیه اروپا در توئیتر خود نوشت «رئیس جمهوری ایالات متحده اظهارات محکمی را در مورد (تغییرات) آب و هوایی مطرح کرد و او برای اجرای این وعده ها تعهد جدی و اراده استوار دارد».

وعده های آقای اوباما برای اتخاذ سیاست های جدی در مورد تغییرات اقلیمی می تواند به کاهش پیامدهای فاجعه بار آن کمک کند. آقای اوباما در دوره اول ریاست جمهوری خود قول داده بود تا تا برخلاف پرزیدنت جرج بوش، سیاست کشور در قبال پیمان کیوتوی سازمان ملل متحد را تغییر دهد و آمریکا را به اجرای مفاد آن متعهد کند. جرج بوش تصمیم گرفته بود تا با تصویب پیمان کیوتو که کشورهای صنعتی را به محدود کردن میزان تولید گازهای گلخانه ای ملزم می کرد، مخالفت کند.

وقوع چندین فاجعه طبیعی سبب شده است تا توجه و تمرکز بیشتری به پیامدهای تغییرات جوی معطوف شود. کندی رشد اقتصاد جهانی نیز عاملی است که دولت های کشورهای ثروتمند برای سرمایه گذاری در فن آوری هایی که تغییرات جوی را کندتر می کنند، و گذار از استفاده از سوخت های فسیلی به انرژی های پاکی همچون انرژی باد و یا انرژی خورشیدی تردید به خرج دهند.

پیمان کیوتو که از حمایت همه کشورهای توسعه یافته برخوردار شده بود، از اول ماه ژانویه امسال با مانع تراشی کشورهایی همچون روسیه، کانادا و ژاپن روبرو شد و در نهایت یک گروه اصلی به رهبری اتحادیه و اروپا و کانادا تصمیم گرفتند تا میزان تولید گازهای گلخانه ای را تا سال ۲۰۲۰ به طور قابل توجهی کاهش دهند.

برگرفته از خبرگزاری رویترز
XS
SM
MD
LG