لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۴۱

نازیلا قانع: ایران ۲۰ سال است که به گزارشگران ویژه سازمان‌ملل اجازه سفر نمی‌دهد


نازیلا قانع، گزارشگر ویژه منتخب آزادی ادیان و عقیده شورای حقوق بشر سازمان ملل
نازیلا قانع، گزارشگر ویژه منتخب آزادی ادیان و عقیده شورای حقوق بشر سازمان ملل

نازیلا قانع، گزارشگر تازه منصوب شده حقوق بشر سازمان ملل می‌گوید که جمهوری اسلامی حدود دو دهه است که به گزارشگران این سازمان اجازه سفر به این کشور را نداده است.

نازیلا قانع، گزارشگر ویژه آزادی ادیان و عقیده کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل به بخش فارسی صدای آمریکا با تأکید بر ممانعت جمهوری اسلامی از ورود گزارشگران سازمان ملل به کشور، گفت در صورتی می‌توان به سفر او به ایران امید داشت که به جاوید رحمان اجازه ورود به کشور داده شود.

خانم قانع که روز دوشنبه ۲۰ تیر با بخش خبری تلویزیون صدای آمریکا گفت‌وگو کرد، گفت که «دولت عمان و سه موسسه غیردولتی از مالزی، برزیل و در سطح جهانی» او را به عنوان نامزد این سمت معرفی کردند و پس از طی روند انتخابی، او به عنوان گزارشگر ویژه آزادی ادیان و عقیده کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل انتخاب شد.

به گفته او، «بیش از ۲۰ سال است که گزارشگر ویژه ایران و گزارشگر آزادی دین و عقیده اجازه نیافته‌اند» به آن جا سفر کنند.

در پنجاهمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، نازیلا قانع به عنوان گزارشگر ویژه آزادی مذهب یا عقیده منصوب شد. او استاد ایرانی‌تبار حقوق بشر بین‌المللی و مدیر برنامه‌های حقوق بشر بین‌المللی در دانشگاه آکسفورد است.

خانم قانع با بیان این که شهروندان می‌توانند از طریق وب‌سایت این نهاد گزارش‌های نقض حقوق بشر در ایران را با آنها در میان بگذارند، به صدای آمریکا می‌گوید: «گزارشگرهای ویژه می‌توانند پرونده نقض حقوق بشر افراد را نخست به مقامات آن کشور ارجاع کنند و درخواست رسیدگی کنند و پس از آن به اطلاع جامعه بین‌المللی برسانند و مشکلات را در گزارش خود به سازمان ملل در میان بگذارند و پیشنهادهایی برای اصلاح امور مطرح کنند.»

احمد شهید، گزارشگر ویژه پیشین حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، با ابراز خوشحالی از انتخاب او، خانم قانع را «کارشناس درجه یک جهانی» خواند و در توییتی نوشت: «نازیلا شادباش می‌گویم!»

جمهوری اسلامی ایران از جمله کشورهایی است که آزادی مذهبی و دینی را به‌شدت سرکوب می‌کند و به‌ویژه پیروان بهاییت و نوکیشان مسیحی را تحت فشار قرار می‌دهد و آنها را با احکام سنگین زندان و مصادره اموال مواجه می‌کند.

ایالات متحده جمهوری اسلامی ایران را در زمره «کشورهای مورد نگرانی ویژه» آمریکا در خصوص نقض عمده آزادی‌های مذهبی قرار داده است.

XS
SM
MD
LG