لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۱۲

از قذافی خبری نیست


با سرازیر شدن نیروهای مخالفان به پایتخت لیبی و کاسته شدن از مقاومت نیروهای سرهنگ قذافی رهبر لیبی در طرابلس دوشنبه شادی و سرور نه تنها در پایتخت بلکه سراسر شهرهای لیبی را در برگرفت.

از سرهنگ قذافی خبری نیست. ولی گزارشهای تایید نشده حاکی از دستگیری سیف الاسلام پسر قذافی دیرگاه یکشنبه توسط نیروهای مخالفان و همچنین پسر دیگر اوست.

قذافی آخرین باریکشنبه در پیامی رادیویی به طرفدارانش چنین گفت: «چرا مردم مسلح اجازه میدهند مزدوران و موشها و خیانتکاران راه را برای اشغال در طرابلس باز کنند. این مردود و خطرناک است اگر طرابلس به آتش کشیده و به بغداد دیگری بدل شود».

نیروهای مخالفان یکشنبه بر فشار و حملات و پیشروی خود به داخل طرابلس افزودند و پس از گذر از خط دفاعی اطراف طرابلس و ورود به پایتخت، کنترل میدان مرکزی سبزطرابلس را که سمبل گردهم آیی طرفداران سرهنگ قذافی در پایتخت بود تصرف کردند. انتشار خبرورود نیروها به پایتخت موجی از شادی و سرور در بنغازی ، مصراته ، زاویه و دیگر مناطق بوجود آورد و مردم لیبی به خیابانها ریختند و با به صدا دراوردن بوق اتومبیلها و شلیک تیرهای هوایی به رقص و پایکوبی پرداختند.

با آنکه کماکان گوشه هایی از مقاومت توسط نیروهای قذافی هنوز باقی است ولی «سرهنگ احمد بانی» سخنگوی نظامی شورای ملی انتقالی لیبی پیروزی را حتمی خواند: «این روز بزرگی در تاریخ است . پایان مردی که سعی کرد جهان را نابود کند، نه تنها دشمن مردم لیبی بلکه دشمن انسانیت بود.»

در ارتباط با آنکه اکنون درلحظات سقوط در فکرمعمر قذافی پس از ۴۲ سال حکومت بر لیبی چه میگذرد ، "جرالد پست"روانشناس عضو پیشین CIA در گفتگو با صدای آمریکاچنین نظر داد: «در فکر قذافی مفهوم لیبی بدون او وجود ندارد. تا آنجایی که من فکر میکنم او تا لحظه آخر مقاومت میکند. حتی با ارتباطهایش در اتحادیه آفریقا، من نمی بینم داوطلبانه کنار رود.»

میشل دان عضو شورای آتلانتیک پیش بینی واکنش قذافی را مشکل توصیف میکند: «تا این زمان قذافی خیال میکرد میتواند پیروز شود وقدرت را همچنان نگه دارد و روی عزیمت ناتوو یا شکست مخالفان حساب میکرد. ولی ممکنست شخص دیگری نزدیک به قذافی سرنوشت او را برایش رقم بزند.»

طی چندین ماه گذشته کشورهای غربی شورای ملی انتقالی لیبی را بعنوان دولت مشروع لیبی برسمیت شناختند. از جمله در ۱۵ ژوییه هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا این شورا را قدرت حاکم مشروع برای اینده لیبی توصیف کرد.

رهبر به رسمیت شناخته شده شورای انتقالی مصطفی عبدل الجلیل ، حقوقدانی از شرق لیبی است ک در سالهای اخیر منتقد سرهنگ قذافی بوده و در فوریه گذشته در اعتراض به قذافی از پست وزیر دادگستری لیبی استعفا کرد .وی دوشنبه وعده کرد دوران پس از قذافی برپایه آزادی ، عدالت و تساوی در چارچوب اسلام میانه رو خواهد بود.

فرد دیگری که بعنوان نماینده مخالفان لیبی در دنیای خارج مهم تلقی شده «محمود جبرئیل» رییس شورای ملی توسعه اقتصادی و دیگری سفیر لیبی در هند است.

XS
SM
MD
LG