لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۴۷

یکی از نزدیکان مهران رئوف می‌گوید اتهامات مطرح شده در دادگاه «کلیشه‌ای و از قبل آماده شده» بود


مهران رئوف، شهروند ایرانی - بریتانیایی و فعال کارگری زندانی در ایران
مهران رئوف، شهروند ایرانی - بریتانیایی و فعال کارگری زندانی در ایران

یکی از نزدیکان مهران رئوف، شهروند ایرانی بریتانیایی و فعال کارگری زندانی در ایران، در رابطه با دومین جلسه دادگاه این زندان دو تابعیتی به صدای آمریکا گفت دادگاه به صورت غیرعلنی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران با حضور مصطفی نیلی، وکیل پرونده، و دیگر متهمان پرونده برگزار شده است.

ستار رحمانی، از نزدیکان مهران رئوف به صدای آمریکا گفت در این جلسه دادگاه که روز یکشنبه ۲۳خرداد ماه برگزار شد، مهران رئوف با اتهاماتی «کلیشه‌ای و از قبل آماده شده» از جمله «تبلیغ علیه نظام»،‌ «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» و اتهامات امنیتی دیگر از جمله «وابستگی به گروه‌های معاند و مارکسیست» روبرو شده است.

وی در ادامه افزود در جلسه قبلی دادگاه بنا به دستور قاضی قرار بود در زندان، قلم و کاغذ در اختیار آقای رئوف قرارگیرد تا بتواند دفاعیه خود را برای جلسه روز یکشنبه آماده کند، اما این اتفاق در زندان صورت نگرفته و این زندانی دو تابعیتی، روز شنبه ۲۲ خرداد ماه پس از انتقال به بند عمومی و تنها یک روز قبل از برگزاری دادگاه، مجبور شده است دفاعیه خود را بر روی تکه مقوایی که در بند پیدا کرده بود بنویسد و به دادگاه ارائه دهد.

آقای رحمانی به صدای آمریکا گفت نوشتن دفاعیه بر روی تکه مقوا باعث تمسخر مهران رئوف در جلسه دادگاه شده است، به طوری که که وکلای پرونده قرار است اعتراض نامه‌ای را طی روزهای آینده به دادگاه ارائه دهند تا جلسه دیگری برای رسیدگی به پرونده آقای رئوف تشکیل شود.

به گفته وی همچنین ‌در این جلسه دادگاه مصطفی نیلی، وکیل مدافع مهران رئوف، به روند ۸ ماه بازداشت این زندانی دو تابعیتی در انفرادی و نداشتن ملاقات با موکلش به قاضی پرونده اعتراض کرده است.

مهران رئوف، ۶۴ ساله، زندانی دو تابعیتی ایرانی بریتانیایی ۲۵ مهر ماه گذشته با هجوم نیروهای سپاه پاسداران به منزلش بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. او ماه‌ها در حبس انفرادی طولانی‌مدت نگه داشته شد و در نهایت روز شنبه ۲۲ خرداد ماه به بند عمومی زندان اوین منتقل شد.

ستار رحمانی، پیشتر به صدای آمریکا گفته بود، این فعال کارگری به همراه ۱۵ نفر دیگر قربانی توطئه ماموران امنیتی و سپاه پاسداران ایران شده‌اند و در جایی که این افراد با هم دیدار می‌کردند، سپاه با فرستادن یک زن به بهانه کار کردن در آنجا، اطلاعاتی را علیه این افراد جمع‌آوری کرد و در نهایت موجب بازداشت رئوف و دیگران شد.

بنا بر اطلاعات موجود، دومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات برخی از این افراد از جمله ناهید تقوی، شهروند ایرانی – آلمانی زندانی در ایران،‌ سمیه کارگر، بهاره سلیمانی، نازنین محمدنژاد و الهام صمیمی روز گذشته به همراه مهران رئوف در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شده است.

این فرد نزدیک به خانواده مهران رئوف در ادامه به صدای آمریکا گفت وزارت امور خارجه بریتانیا هم کمکی به رونده پرونده مهران رئوف نکرده است،‌ در حالی که روز گذشته نماینده‌ای از طرف سفارت آلمان در ایران برای حمایت از خانم تقوی در دادگاه حضور داشته و با آنکه اجازه حضور در داخل جلسه به او داده نشده اما توانسته در خارج از جلسه با قاضی گفتگو کند.

در حال حاضر به غیر از مهران رئوف، چند شهروند آمریکایی و غیرآمریکایی - از جمله ناهید تقوی، سیامک و باقر نمازی، ارس امیری، کامران قادری، ‌مسعود مصاحب، و انوشه آشوری، نازنین زاغری - در ایران زندانی یا ممنوع الخروج هستند.

ایران در چند سال اخیر بازداشت شهروندان خارجی و دو تابعیتی را تشدید کرده است. وزارت خارجه ایالات متحده بارها بازداشت بی‌دلیل و خودسرانه شهروندان آمریکا و کشورهای دیگر، از جمله ایرانیان دوتابعیتی، توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرده و خواستار آزادی بلافاصله و بی قید و شرط آنها شده است.

XS
SM
MD
LG