شبکه ای از سازمان های کرد که از جمله حزب غیرقانونی کارگران کردستان ترکیه، پ ک ک، نیز جزو آن است از پایان توافق آتش بس سه ساله با آنکارا خبر داد.
آتش بس با دولت ترکیه را عبدالله اوجالان، رهبر پ ک ک، در سال ۲۰۱۳ طی پیامی از داخل زندان اعلام کرده بود.
تصمیم به پایان آتش بس با دولت ترکیه از سوی «اتحادیه جوامع کرد»، مرتبط با پ ک ک،، به روند صلح میان کردها و دولت آنکارا لطمه می زند.
این اتحادیه در بیانیه ای که به منزله عقب نشینی از روند صلح است، گفت ساخت سربازخانه، سد و جاده برای اهداف نظامی توسط ترکیه در جنوب شرق کشور با صلح منافات دارد.
این بیانیه می گوید: «دولت ترکیه از شرایط صلح سوءاستفاده کرد نه در جهت اهداف سیاسی دمکراتیک، بلکه برای گرفتن دست بالا در آماده شدن برای جنگ آن هم از طریق ساخت ایستگاه های بازرسی، جاده های نظامی و سدسازی با هدف قتل عام فرهنگی.»
بیانیه فوق می گوید، از حالا به بعد تمامی سدها و ماشین آلاتی که در ساخت آن ها به کار گرفته شدند، اهداف نیروهای ما به شمار می روند.
این بیانیه اولین بار در فرات، بنگاه خبری مرتبط با پ ک ک، مستقر در آمستردام منتشر شد.
آنکارا و حزب دمکراتیک خلق (متعلق به کردهای ترکیه) در تلاش بودند تا راهی بیابند برای پایان دادن به چند دهه درگیری میان دولت و حزب کارگران کردستان اما این روند قبل از انتخابات ژوئن در ترکیه به شدت دچار ناکامی شد. حزب دمکراتیک خلق که کمپین انتخاباتی اش را با وعده پیشبرد دوباره صلح بنا نهاد، حال به نظر می رسد که از عمل به وعده اش بازمانده است.
در ماه مارس، رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه، وجود مسئله کرد در ترکیه را یکسره رد کرد و گفت شهروندان کرد از حقوق برابر با دیگر شهروندان برخوردارند.
بخشی از عصبانیت کردهای ترکیه ناشی از خودداری ترکیه در دخالت نظامی و کمک به کردهای سوریه در جریان نبرد کوبانی است.
پ ک ک، حزب کارگران کردستان عراق از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا یک سازمان تروریستی محسوب می شود.