لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۲۴

موارد جدید «قرآن‌سوزی» در اروپا؛ افزایش تلاش‌ها برای تنش‌‌‌‌‌زدایی با کشورهای اسلامی


لارس لوکه راسموسن، وزیر خارجه دانمارک. ۳۱ ژوئیه، ۲۰۲۳.
لارس لوکه راسموسن، وزیر خارجه دانمارک. ۳۱ ژوئیه، ۲۰۲۳.

سوئد و دانمارک روز دوشنبه در مواجهه با افزایش موارد قرآن‌سوزی اعلام کردند که به منظور کاهش تنش با چند کشور مسلمان در حال بررسی راه‌‌های قانونی برای محدود کردن چنین اقداماتی هستند.

دانمارک و سوئد در هفته‌های اخیر شاهد تظاهرات‌های متعددی بوده‌اند که در آنها نسخه‌هایی از قرآن سوزانده شده یا آسیب دیده‌ است. این اقدامات خشم کشورهای مسلمان را برانگیخته است و آنها از کشورهای اسکاندیناوی خواسته‌اند که از سوزاندن قرآن جلوگیری کنند.

دولت دانمارک روز یکشنبه گفت که به دنبال یافتن «ابزاری قانونی» است تا مقامات در صورتی که قرآن‌سوزی «پیامدهای منفی چشمگیری برای دانمارک، از جمله در حوزه امنیت» داشته باشد، بتوانند مداخله کنند.

لارس لوکه راسموسن، وزیر امور خارجه دانمارک، روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: «امیدواریم این واقعیت که هم در دانمارک و هم در خارج از کشور اعلام کرده‌ایم که روی آن کار می‌کنیم، به کاهش تنش‌ها کمک کند.»

راسموسن گفت: «دلیل آن این نیست که ما برای انجام این کار تحت فشار هستیم، بلکه تحلیل سیاسی ما این است که به نفع همه خواهد بود.» او افزود: «ما نمی‌توانیم دست روی دست بگذاریم تا انفجار رخ دهد.»

با این حال، روز دوشنبه نیز در هر دو کشور دو مورد قرآن‌سوزی اتفاق افتاد. در استکهلم، یک پناهجوی عراقی که در سازماندهی چند مورد قرآن‌ سوزی در هفته‌های اخیر شرکت داشت، نسخه‌ای از قرآن را در خارج از پارلمان سوئد سوزاند. در دانمارک، معترضان ضد مسلمانان قرآن را در مقابل سفارت عربستان سعودی در کپنهاگ سوزاندند.

کشورهای اسکاندیناوی سوزاندن قرآن را مایه تاسف خوانده‌اند. اما بر اساس قانون اساسی آنها که از آزادی بیان حمایت می‌کند، نمی‌توانند از آن جلوگیری کنند.

اما اکنون سوئد و دانمارک گفته‌اند که در حال بررسی تغییرات قانونی هستند که به مقامات اجازه می‌دهد از قرآن‌سوزی بیشتر در شرایط خاص جلوگیری کنند.

دولت سوئد در ماه ژوئیه گفت که در حال بررسی راه حل مشابهی است، اما احزاب دست راستی در هر دو کشور این طرح‌ها را محکوم کرده‌اند و برخی می‌گویند آزادی بیان نباید به خطر بیافتد.

وزیر امور خارجه سوئد روز دوشنبه گفت که در نامه‌هایش به تمام ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی ضمن حمایت از حق تجمع در سوئد، اقدامات اسلام‌هراسانه را محکوم کرده است.

وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی روز دوشنبه در نشستی فوق‌العاده برای بررسی تحولات اخیر تشکیل جلسه می‌دهند.

XS
SM
MD
LG