لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۲۰

نخستین نشست کابینه جدید اسرائیل برگزار شد


نخستین نشست کابینه جدید اسرائیل برگزار شد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:01 0:00

بنیامین نتانیاهو رهبر حزب لیکود که به دنبال پیروزی در انتخابات سراسری هفدهم مارس برای چهارمین بار نخست وزیر اسرائیل شده است، نخستین نشست کابینه جدید خود را روز جمعه و پس از فائق آمدن بر کشمکش‌های درون حزبی در ترکیب دولت تازه، در اورشلیم تشکیل داد.

نخست وزیر اسرائیل در نخستین نشست هیئت دولت، بار دیگر بر موضع خود مبنی بر دفاع فراگیرش از امنیت و مرزهای اسرائیل، که به عنوان مرام سیاسی او، موجب موفقیتش در انتخابات آخر اسفند ماه گذشته شد، تاکید کرد.

آقای نتانیاهو گفت «ما در دفاع از مرزها و امنیت‌مان، چه از دور و چه در خانه، مصمم هستیم. همه دشمنان ما بخوبی بدانند که ما خطوط قرمزی داریم و این از سیاست‌های دولت قبل بوده و در این دولت نیز ادامه خواهد یافت.»

حزب راستگرای لیکود آقای نتانیاهو، که توانسته صرفا با کسب ۳۰ کرسی ائتلاف جدیدی تشکیل دهد، پنجشنبه شب با ادای سوگند کار دولت جدید خود را آغاز کرد. او برای پر کردن سمت‌های برخی وزارتخانه‌ها، با برخوردهایی حتی از سوی هم‌حزبی‌های خود روبرو شده بود.

ائتلاف به رهبری آقای نتانیاهو که از احزاب محافظه کار، راست افراطی و یهودیان افراطی تشکیل شده است، ۶۱ کرسی کنست (پارلمان اسرائیل) را در اختیار آنها قرار داده است. اما به نظر کارشناسان این اتئلاف کمی شکننده است، و احتمال این که وی بتواند سیاست‌های جنجال برانگیز داخلی را به تصویب برساند، و یا این که در برابر رأی عدم اعتماد مقاومت کند، ضعیف می‌دانند.

آقای نتانیاهو چهار پست را در کابینه ائتلافی خود در اختیار خود دارد. این امر در محافل سیاسی اینگونه برداشت شده است که نخست وزیر اسرائیل هنوز امید دارد که اسحاق هرتزوگ رهبر ائتلاف احزاب مخالف، برای تشکیل دولت وحدت ملی به او بپیوندد.

این کارشناسان همچنین معتقدند که احتمال عدم موفقیت دولت جدید در عرصه بین المللی نیز وجود دارد. احتمال بازگشایی قفل مذاکرات صلح به رهبری آمریکا با فلسطینی‌ها کم است. همچنین آقای نتانیاهو به شدت با رویکرد آمریکا درباره روند مذاکرات جاری اتمی ایران با جامعه جهانی مخالف است.

در دستورالعمل‌های دولت جدید نتانیاهو هیچ اشاره‌ای به راه حل «دو دولت» در اختلافات اسرائیلی-فلسطینی نشده است، اما به عنوان سیاست جایگزین به اصطلاح کلی، پیشبرد فرآیند دیپلماتیک جهت دستیابی به صلح با فلسطینیان و همسایگان، بسنده شده است.

محمود عباس رییس تشکیلات خود گردان فلسطینی روز پنجشنبه گفت حاضر است بار دیگر در مذاکرات صلح شرکت کند، اما بنیامین نتانیاهو باید آمادگی پایان دادن به اشغال کرانه باختری تا سال ۲۰۱۷ را داشته باشد و افزود «با وجود تمامی نشانه‌ها و ساختار دولت جدید، موضع ما هنوز هم تغییر نکرده است.»

به گفته آقای عباس «احیای مذاکرات نیازمند در نظر گرفتن سه مساله اساسی است: توقف شهرک سازی، آزادی زندانیان، بویژه آنهایی که پیش از توافق اسلو زندانی شدند، و ادامه گفتگوها در همان چارچوبی که منجر به پایان اشغال تا سال ۲۰۱۷ می‌شود.»

باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده، روز سه‌شنبه گفته بود که وی هنوز از احیای فرآیند گفتگوهای صلح خاورمیانه ناامید نشده است.

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG