با ادامه آتشبس موقت سه روزه در نوار غزه تا پایان سهشنبه، امیدها به تمایل دو طرف اسرائیلی و فلسطینی برای گام برداشتن به سوی گفتگوهای دیپلماتیک با هدف پایان دادن به حدود چهار هفته درگیریهای خشونتبار در غزه افزایش یافت.
اسرائیل و حماس، دو گروه درگیر در جنگ غزه، در آخرین ساعات روز دوشنبه، پیشنهاد مصر برای برقراری یک آتشبس ۷۲ ساعته را پذیرفتند. این آتشبس که با اهداف انساندوستانه پیشنهاد شده است، از ساعت ۸ صبح روز سهشنبه (به وقت محلی) آغاز شد.
قرار است مصر پس از برقراری آتشبس، برای رسیدن به یک توافق دائم، میزبان نمایندگان دو طرف باشد.
سخنگوی دولت اسرائیل پیشتر گفته بود از ساعت ۸ صبح سهشنبه، تمام عملیات نظامی ارتش در غزه متوقف خواهد شد. بنابر گزارشهای ارسالی، ارتش اسرائیل، پس از آن که اعلام کرد عملیات انهدام تونلهای حفر شده توسط حماس در مرزهای اسرائیل و غزه به پایان رسیده است، ساعاتی پیش از آغاز آتشبس موقت روز سهشنبه اقدام به خارج کردن نیروهای زمینی خود از غزه کرده بود.
ارتش اسرائیل در یک پیام توئیتری اعلام کرد «عملیات انجام شد.»
با این حال پیتر لرنر سخنگوی ارتش اسرائیل در سخنانی که نشان دهنده آمادگی اسرائیل برای ادامه حملات در غزه بود، گفت «نیروهای و تجهیزات نظامی اسرائیل در مناطقی خارج از نوار غزه، مواضع دفاعی خود را حفظ خواهند کرد.»
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل نیز در بیانیهای، ضمن قدردانی از ارتش آن کشور به خاطر انجام عملیاتی که او آن را «پیچیده» خواند، گفت «هیچ ضمانتی برای موفقیت صد در صدی وجود ندارد، اما برای رسیدن به هدف مورد نظر، هرچه در توان داشتیم انجام دادیم.»
سامی ابو زهری، یکی از سخنگویان گروه حماس، در واکنش به این اظهارات آقاب نتانیاهو گفت عملیات نظامی اسرائیل در مناطق پرجمعیت غزه «یک شکست صد در صدی» بوده است.
در پی اعلام خبر پذیرش پیشنهاد آتشبس توسط دو طرف درگیر در جنگ غزه، جنیفر ساکی سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا گفت که کشورش به تلاش برای کمک به همه طرفها به منظور دستیابی به یک «راه حل پایدار و قابل دوام در بلندمدت» ادامه خواهد داد.
اتحادیه اروپا نیز در بیانیهای، ضمن درخواست از طرفین درگیری به احترام قائل شدن برای این آتشبس، گفت «امیدواریم که بتوان این توافق را به یک آتشبس پایدار تبدیل کرد. از همه طرفها میخواهیم این فرصت را از دست ندهند.»
طرح پیشنهادی مصر برای اجرای آتشبس سه روزه، که شب گذشته مورد قبول حماس و اسرائیل قرار گرفت، پس از سفر هیاتی از نمایندگان محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی به قاهره تنظیم شد.
اسرائیل که تاکنون از شرکت در گفتگوهای قراهره خودداری کرده بود، اعلام کرد که هیاتی را به قاهره فرستاده است تا به گفتگوهای دیپلماتیک برای یافتن راهحلی برای رسیدن به توافق بر سر یک آتشبس بلندمدت بپیوندد.
گروههای فلسطینی حماس و جهاد اسلامی، که پیش از این بطور غیرمستقیم مذاکره میکردند، نیز نمایندگان خود را از غزه به مصر اعزام کردهاند و با پایداری این آتشبس تا پایان روز سهشنبه، امیدها برای رسیدن به یک توافق بلندمدت افزایش یافته است.