فرماندهی عملیات آمریکا اعلام کرد که هواپیماهای بدون سرنشین و جنگندههای اف ۱۸ ارتش ایالات متحده، ۹ بار مواضع شبه نظامیان دولت اسلامی(داعش) را در اطراف سد موصل مورد هدف قرار دادهاند.
بنابر این اعلام، در اثر حملات روز شنبه، چهار نفربر زرهی، هفت خودرو حمل مهمات و تعدادی زرهپوش منهدم شده است. همزمان یکی از فرماندهان پیشمرگههای کرد نیز از پیشروی کردها برای بازپس گیری سد موصل خبر داد.
پیکارجویان افراطی دولت اسلامی سد موصل را، که روی رودخانه دجله ساخته شده است، روز ۷ اوت (۱۶ مرداد ماه) تصرف کردند. ساکنان محلی میگویند در جریان حملات هوایی روز شنبه، شماری از پیکارجویان داعش کشته شدند.
مقامات نظامی آمریکا روز جمعه نیز گفتند در حملات پهپادها علیه شورشیان دولت اسلامی دو خودرو زرهی در جنوب شهرک شنگال منهدم شد.
فرماندهی مرکزی آمریکا در بیانیهای اعلام کرد دستور حمله پس از آن صادر شد که نیروهای کرد گزارش دادند تروریستهای «دولت اسلامی» به غیرنظامیان در روستای کوجو حمله کردهاند.
در اقدامی دیگر برای تقویت نیروهای عراق، اتحادیه اروپا موافقت کرده است از تصمیمات اعضای انفرادی آن اتحادیه جهت ارسال اسلحه برای کردهای عراق حمایت کند. وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا روز جمعه در نشستی فوقالعاده در بروکسل موافقت خود را برای این امر اعلام کردند، اقدامی که نشاندهنده تغییر به سوی درگیری بیشتر در عراق است.
وزیر امور خارجه بریتانیا گفت پیکارجویان دولت اسلامی، که بخشهایی از شمال و غرب عراق را تصرف کردهاند، تهدیدی برای منطقه، اروپا و تمدن بشری هستند.
فرانسه هماکنون تصمیم خود برای مسلح کردن کردها را اعلام کرده است، در حالی که بریتانیا و هلند میگویند چنین اقدامی را بررسی خواهند کرد. وزیر امور خارجه آلمان نیز میگوید کشور او آنچه از نظر سیاسی و قانونی امکانپذیر باشد را انجام خواهد داد.
روز جمعه همچنین شورای امنیت سازمان ملل متحد به اتفاق آرا، قطعنامهای تصویب کرد که تحریمهایی را بر سخنگوی گروه دولت اسلامی و پنج فرد دیگر به دلیل جذب افراد به عنوان پیکارجو، یا حمایت مالی از آنها در عراق و سوریه، وضع میکند. این شورا همچنین تهدید کرد تحریمهایی را بر افراد دیگری که در تامین اسلحه، نیروی انسانی و پول برای شورشیان دخالت دارند، اعمال خواهند کرد.
سامانتا پاور نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد با بیان این که قطعنامه فوریتی که شورای امنیت احساس میکند را نشان میدهد، در گفت پیکارجویان افراطی تهدیدی بزرگ برای منطقه و جامعه بینالمللی هستند.
تصمیم به حملات هوایی در عراق، نخستین مداخله نظامی مستقیم آمریکا از زمان خروج آخرین سربازان آن در سال ۲۰۱۱ میلادی (۱۳۹۰ خورشیدی) است، و نگرانی بینالمللی از این گروه اسلامگرای افراطی را که بخشهای بزرگی از عراق و سوریه را تصرف کرده است منعکس میکند.
روز شنبه همچنین وزارت دفاع بریتانیا گفت یک فروند هواپیمای جاسوسی ساخت آمریکا را برای نظارت بر بحران انسانی بوجود آمده در عراق و تحرکات پیکارجویان گروه «دولت اسلامی» به شمال آن کشور اعزام کرده است. هواپیما همچنین مکالمات تلفنهای همراه و ارتباطات دیگر را کنترل خواهد کرد.
وزیر امور خارجه آلمان نیز روز شنبه در بغداد بود و اعلام کرد دولت بیش از ۲۴ میلیون یورو کمک انسانی برای عراق فراهم خواهد کرد.
او در نشست خبری مشترکی با حسین شهرستانی، کفیل وزیر امور خارجه عراق ، گفت نخستین هواپیماهای نیروی هوایی آلمان برای تحویل این کمکها رهسپار اربیل شدهاند.
وزیر امور خارجه آلمان همچنین گفت «در وضعت کنونی که در آن اقلیتها، بویژه در شمال عراق، آواره یا کشته میشوند، کودکان یتیم و زنان به اسارت گرفته میشوند، کمکهای انسانی فوقالعاده مهم است.»
روز شنبه هواپیماهای بریتانیایی نیز برای محافظت از کسانی که در برابر پیکارجویان گروه دولت اسلامی اقدام به فرار کردهاند، در اربیل فرود آمدند.