لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۵۷

اتحادیه اروپا چگونگی پاسخ به بحران عراق را بررسی می کند


وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا روز جمعه در نشست فوق العاده ای در بروکسل در باره پاسخی واحد به پبشروی سریع پیکارجویان اسلامی در عراق و بحران آوارگان ناشی از آن به بحث پرداختند، و چند کشور عضو کمک های انسانی بیشتر و گشودن راهی برای مسلح ساختن رزمندگان کرد را تعهد کردند.

به گزارش آسوشیتدپرس، وزیران قول دادند به کوشش برای کمک به مردمی که در اثر پیشروی پیکارجویان گروه موسوم به دولت اسلامی دربدر شده اند بیافزایند و چند کشور اعلام کردند در روزهای آینده دهها تن کمک به شمال عراق خواهند فرستاد.

وزیر امور خارجه هلند به خبرنگاران گفت نخست باید از ناراحتی های مردم کاسته شود. دوم، مسلم شود دولت اسلامی در موضعی قرار نگیرد که بر کردها چیره شود یا دست بالا را در عراق بگیرد.

فرانسه قول داده است اسلحه برای کردها حمل کند، بریتانیا مهمات و تجهیزات نظامی را که از کشورهای اروپای شرقی گرفته است می فرستد و ارسال تسلیحات بیشتر را بررسی می کند. آلمان، هلند و دیگران گفتند آنها نیز درخواست های ارسال اسلحه برای کردها را بررسی می کنند.

وزیر امور خارجه آلمان گفت ظرف دو روز آینده برای ملاقات با رهبران کرد و دولت بغداد و بحث در باره حمایت های مورد نیاز به عراق خواهد رفت.

وزیر امور خارجه ایتالیا گفت بحران جاری در عراق از نظر ثبات و امنیت اروپا نگران کننده است.

آسوشیتد پرس می گوید پیشروی های پیکارجویان سنی دولت اسلامی، خطر به سواحل اروپا را نیز نزدیکتر می کند. مقامات می گویند اعتقاد بر این است که حدود ۱۷۰۰ مسلمان رادیکال از فرانسه، بریتانیا و آلمان به جنگ پیوسته اند. یک اسلامگرای فرانسوی رادیکال که در سوریه جنگیده بود به کشتن چهار نفر در موزه یهودیان در بروکسل در ماه مه مظنون است.

در گزارش آسوشیتدپرس گفته می شود وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در بیانیه مشترکی همچنین تصمیم برخی از کشورهای عضو را جهت دادن پاسخ مثبت به درخواست مقامات اقلیم کردستان عراق برای ارسال تجهیزات نظامی فوری، تا آنجا که با هماهنگی با دولت مرکزی عراق صورت گیرد، تائید کردند.

گفتگوها یک روز پس از آن صورت می گیرد که نوری المالکی نخست وزیرعراق زیر فشار شدید بین المللی تسلیم شد، سرانجام کنار رفت و گفت از کسی که به جانشینی او منصوب شده است پشتیبانی می کند.

نشست بروکسل در روز جمعه می تواند کمک های خارجی بیشتری را به عراقی هایی که با پیکارجویان گروه موسوم به دولت اسلامی می جنگند، موجب شود.

اتحادیه اروپا در مورد چگونگی برخورد با شورش یکدست نبوده است. برخی ، از جمله بریتانیا و فرانسه، در کمک به مسلح ساختن نیروهای کرد از آمریکا پیروی کرده اند.

دیگران، از جمله آلمان، مایل نیستند در مناقشه ، ورای ارسال کمک های انساندوستانه، درگیر شوند.

فشاربر اتحادیه اروپا برای کمک به متوقف ساختن هجوم پیکار جویان، که بسیاری هشدار می دهند ممکن است سرانجام از سرزمین هایی که تصرف کرده اند برای حمله به غرب استفاده کنند، افرایش یافته است.

ارتش عراق ثابت کرده است قادر نبست با تند روهای سنی مقابله کند. مالکی متهم شده است که در دوره هشت ساله نخست وزیری نتوانست جوامع سنی ، کرد و شیعه را یکپارچه سازد.

در آنچه موفقیت سیاسی عمده ای دیده می شود، مالکی روز پنجشنبه قول داد کاملا از حیدر العبادی ، که فواد معصوم رئیس جمهوری عراق او را روز دوشنبه به نخست وزیری منصوب کرد، پشتیبانی کند.

کاخ سفید شام پنجشنبه این تحول سیاسی را ستود و گفت حمایت مالکی از عبادی ، گام عمده دیگری بسوی وحدت عراق است.

بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد نیز از تصمیم مالکی استقبال کرد و در بیانیه ای گفت منتطر است دولت فراگیر در عراق بسرعت تشکیل شود.

XS
SM
MD
LG