لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۵۴

مسافر ایرانی پرواز مالزیایی با تروریسم ارتباطی نداشته است


یک مقام پلیس مالزی تصویر پوریا نور محمدی، مسافر ۱۹ ساله ایرانی را نشان می دهد
یک مقام پلیس مالزی تصویر پوریا نور محمدی، مسافر ۱۹ ساله ایرانی را نشان می دهد
پلیس مالزی می گویددست کم یکی از دو مسافری که با گذرنامه دزدی سوار هواپیمای مسافر بری ناپدید شده مالزیایی شد، هیچ ارتباطی با تروریسم نداشته است. پلیس مالزی ملیت این مسافر را ایرانی اعلام کرد.

خالد ابوبکر، رئیس پلیس ملی مالزی روز سه شنبه گفت پوریا نور محمدی (مهرداد)، مسافر ۱۹ ساله ایرانی احتمالا تلاش می کرد به آلمان برود، جایی که مادرش در انتظار او بود.

خالد گفت پلیس مالزی سابقه او را بررسی کرده و در این مورد با دیگر سازمان های پلیسی ارتباط داشته است. او گفت: «به اعتقاد ما او عضو احتمالی یک گروه تروریستی نیست و معتقدیم تلاش می کرده به آلمان مهاجرت کند.»

خالد گفت مادر این مرد جوان در فرانکفورت منتظر پسرش بوده و با مقامات در تماس نزدیک است.

هویت مسافر دیگر ایرانی دارای پاسپورت دزدی سید محمدرضا دلاور، ۲۹ ساله، اعلام شده است.

روزنامه وال استریت ژونال آمریکا می گوید استفاده از گذرنامه های دزدی برای سوار شدن به هواپیما نشان می دهد که ایرادی در سیستم کنترل امنیت پرواز وجود دارد.

پیشتر روزنامه فایننشال تایمز گزارش داده بود دو مسافر پرواز ناپدید شده مالزی که با پاسپورت های دزدی بلیط خریدند، احتمالا اهل خاورمیانه بودند.

این روزنامه نوشت این دو بلیط از یک ایرانی در شهر توریستی پاتایا در تایلند خریداری شده بودند.

پرواز MH۳۷۰ خط هوایی مالزی با ۲۳۹ سرنشین روز شنبه ناپدید شد.

به نوشته آسوشیتدپرس، روزنامه فایننشال تایمز در یک گزارش اختصاصی گزارش داده بود از یک کارمند آژانس مسافرتی در تایلند که بلیط ها را برای دو مرد رزرو کرده بود، خواسته شده بود هماهنگی برای خرید بلیط ها را با یک ایرانی انجام دهد.

کارمند آژانس مسافرتی به نام بنجاپورن کروتنایت، بلیط ها را در تماس با فردی که او را تنها با نام «آقای علی» می شناسد خریداری کرد. این مامور آژانس مسافرتی گفته است علی از او خواسته بود ارزان ترین مسیر به اروپا را برای دو مرد در تاریخ ۱ مارس رزرو کند.

او به روزنامه فایننشال تایمز گفت علی برای مشتریانش ارزانترین بلیط سفر به اروپا را خواسته بود و به طور مشخص نگفته بود که می خواهد در مسیر کوالالامپور به پکن بلیط بخرد.

بنجاپورن ابتدا برای مشتریان علی پرواز هایی را در شرکت های الاتحاد و قطر ایرویز رزرو کرده بود اما این دو بلیط پس از آنکه علی با او تماس نگرفت از تاریخ گذشت.

بنجاپورن به فایننشال تایمز گفته است که چیز عجیبی نیست که مسافران از طریق واسطه ای که پورسانت دریافت می کند اقدام به خرید بلیط کنند.

روزنامه فایننشال تایمز می گوید که یک دوست علی به بنجاپورن پول نقد برای بلیط ها داده و هیچ سندی که نشان دهد علی آن دو مرد مسافر با گذرنامه های دزدی را می شناخته، در دست نیست.

پلیس تایلند روز یکشنبه گفت در مورد دو گذرنامه دزدی اروپایی که گفته می شود در تایلند از آنها برای خرید بلیط در این پرواز استفاده شده بود تحقیق می کند.

اسامی دو اروپایی به نام های کریستین کوزل، اتریشی، و لوییگی مارالدی، ایتالیایی، در فهرست مسافران پرواز قرار داشتند اما هیچکدامشان مسافر هواپیما نبودند. گذرنامه هر دوی آنها طی دو سال گذشته در تایلند به سرقت رفته بود.

بر اساس گزارش فایننشال تایمز، دو مسافر قرار بود روز شنبه از پکن به آمستردام بروند. یکی از آنها با گذرنامه دزدی ایتالیایی قرار بود به کپنهاگ و دیگری قرار بود با گذرنامه سرقتی اتریشی به فرانکفورت برود.

پلیس اینترپل تصاویر ویدیویی دو مسافر در فرودگاه را مرور و در مورد آنها تحقیق می کند.

استفاده از اسناد جعلی برای مهاجرت های غیرقانونی و قاچاق مواد مخدر در پرواز های منطقه ای امری تقریبا رایج است، اما ناپدید شدن هواپیما موجب گمانه زنی ها در مورد حمله تروریستی شده است.

با این حال، مقاماتی که پرونده این پرواز را بررسی می کنند، احتمال عیب فنی در این بوئینگ ۷۷۷ را رد نمی کنند. آنان می گویند تصاویر راداری نشان می دهد هواپیما ساعتی پس از پرواز از کوالالامپور به پکن، بدون توضیحی مسیر بازگشت را در پیش گرفته بود.

بوئینگ ۷۷۷ دارای سابقه ایمنی خوبی است. پیشتر در یک مورد فرود هواپیمایی از این مدل در فرودگاه سانفرانسیسکو، سه نفر به خاطر آنچه اشتباه خلبان نامیده شد کشته شدند.

مقامات دولت مالزی با گسترده تر کردن محدوده جستجو، اکنون شعاعی فراتر از ۹۲ کیلومتریِ آخرین جایی که هواپیما تماس گرفته بود را می گردند.
آنان ۱۸۵ کیلومتر دور تر از جایی که هواپیما ناپدید شد، در خشکی و آب به دنبال نشانه ای از آن هستند.

مقامات به دنبال یافتن دو مدرک مهم هستند: جعبه سیاه که می تواند مکالمات اتاق خلبان در حین پرواز و دیگر اطلاعات را بدهد و دیگری بقایای هواپیما که می تواند بگوید چه عاملی باعث ناپدید شدن یا انفجار احتمالی آن شده است. بسیاری از این موارد در جریان سقوط هواپیمای پرواز TWA ۸۰۰ به اقیانوس اطلس در سال ۱۹۹۶ یاد گرفته شده است.

در آن پرواز ابتدا بازرسان گمان می بردند بمب گذاری در هواپیما علت سقوط هواپیما بوده اما چهار سال بعدا نتیجه گرفتند نقصی در هواپیما علت انفجار بوده است.

هنوز اثری از بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی مالزیایی در دست نیست و جعبه سیاه آن فقط به مدت ۳۰ روز برای جستجوگران سیگنال می فرستد.

مقامات مالزیایی سناریوهای مختلفی را در رابطه با ناپدید شدن این هواپیما در نظر گرفته اند: از جمله انفجار، هواپیما ربایی، اشتباه خلبان و نقص فنی هواپیما.

بررسی سناریوهای مختلف هنوز از ناراحتی و نگرانی اقوام مسافران کم نکرده است. بسیاری از مسافران فرودگاه های منطقه نیز نگران هستند. تقریبا دو سوم مسافران
پرواز چینی، و بقیه آسیایی و یا اهل اروپا و آمریکای شمالی بودند.

جیم تیلمون، یک کارشناس امور هواپیمایی و خلبان سابق تجاری و نظامی به صدای آمریکا گفت پیدا کردن بقایای هواپیما عامل اصلی در تعیین علت سقوط هواپیما است.

او گفت اگر هواپیما در ارتفاع بالا شکسته شده باشد بقایای آن در محدوده بسیار گسترده ای پخش می شود، و اگر بقایای پیدا شده تقریبا پیوسته باشد، نشان می دهد که هواپیما در زمانی که وارد آب شده تقریبا یک تکه بوده است.
XS
SM
MD
LG