لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۲۳

ممانعت ایران از خروج همسر استاد دانشگاه که در زندان اوین جان باخت


مریم ممبینی (راست) در مراسم خاکسپاری و دفن کاووس سیدامامی که در زندان اوین جان باخت
مریم ممبینی (راست) در مراسم خاکسپاری و دفن کاووس سیدامامی که در زندان اوین جان باخت

مقامات جمهوری اسلامی ایران که پیشتر مرگ «کاووس سید امامی» استاد دانشگاه امام صادق و فعال حفاظت از محیط زیست را خودکشی اعلام کرده بودند، به همسر او برای خروج از کشور اجازه نداده اند.

مهران سید امامی فرزند آقای سید امامی ۱۶ اسفند به نیویورک تایمز گفته، به او و برادرش رامین اجازه خروج داده شد، اما به مادر آنها، مریم ممبینی اجازه خروج داده نشد.

خبرنگار نیویورک تایمز عکسی از دو برادر در هواپیما را بازنشر کرده است

خانواده سید امامی علاوه بر ایران تابعیت کانادا را دارند و به گفته مهران آنها قصد بازگشت به ونکور کانادا را داشتند.

ممانعت از سفر خانم سید امامی به کانادا واکنش «کریستیا فریلند» وزیر خارجه کانادا را در پی داشت که در توییتر خود نوشت، مایه انزجار است که به مریم ممبینی، همسر کاووس سید امامی، اجازه خروج از ایران داده نشده است.

مرگ مشکوک

ماموران سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، کاووس سیدامامی، استاد جامعه شناسی دانشگاه امام صادق و مدیر بنیاد حیات وحش بنیاد پارسیان، و تعدادی دیگر از فعالان زیست محیطی همکار او را چهارم بهمن ماه امسال به اتهام جاسوسی بازداشت کردند. دو هفته بعد، مقام‌های قضایی روز ۲۱ بهمن اعلام کردند که این استاد دانشگاه در بازداشت خودکشی کرده است.

مقام‌های قضایی ایران اعلام کردند که کاووس سیدامامی و همکارانش با ماموران سیا و موساد همکاری کرده و به بهانه فیلمبرداری از جانوران با دوربین‌های خود از سایت‌های موشکی سپاه فیلم گرفتند. به گفته آنها برخی از همکاران آقای سیدامامی علیه او اعترافاتی کرده‌اند.

این اتهام‌ها از سوی خانواده و وکلای آقای سیدامامی رد شد. ضمن اینکه رئیس سازمان محیط زیست اعلام کرد دوربین های نصب شده در بیابان‌های ایران برای ثبت یوزپلنگ‌ها بوده و بیش از ۵۰ متر دید ندارد.

مرگ آقای سید امامی با واکنش نهادهای بین المللی از جمله عفو بین الملل و برخی کشورها مواجه شد.

موضوع جان باختن کاووس سیدامامی در زندان و تداوم بازداشت و زندان ایرانی آمریکائیان در ایران، موضوع چند مقاله در نشریات انگلیسی زبان سه شنبه ۲۴ بهمن بود.

روزنامه وال استریت جورنال و نیویورک تایمز نیز در گزارش های کاملی به مرگ بازداشت شدگان در ایران پرداختند.

برخی تحلیلگران نیز مرگ سید امامی را نشان اختلاف حسن روحانی و مخالفان تندروی او دانستند. روزنامه وال استریت جورنال هم در اینباره گزارشی منتشر کرد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG