رئیس جمهوری ایران روز سهشنبه، فخرالدین احمدی دانش آشتیانی را به عنوان گزینه جدید دولت برای تصدی وزارت علوم به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد. این چهارمین گزینه حسن روحانی برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران است .
جناح اصولگرای مجلس و رسانههای نزدیک به آن در طول یک سال گذشته، حساسیت ویژهای به گزینههای پیشنهادی دولت برای وزارت علوم نشان دادهاند.
جعفر میلی منفرد گزینه نخست او از مجلس رای اعتماد نگرفت. رضا فرجی دانا رای آورد، اما نزدیک به سه ماه پیش استیضاح شد و در نهایت محمود نیلی احمدآبادی هم نتوانست از مجلس رای اعتماد بگیرد، تا این که آقای روحانی به دانش آشتیانی رسید.
همراهی با اعتراضات پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ که در ادبیات هواداران رهبر جمهوری اسلامی «فتنه» نامیده میشود، از دلایل اصلی حساسیت اصولگرایان به گزینههای پیشنهادی حسن روحانی برای این وزارتخانه بوده است.
در همین حال هراس از سیاسی شدن دانشگاههای ایران، بر نگرانی اصولگرایان افزوده است.
مهدی عربشاهی، دبیر پیشین تشکیلات دانشجویی دفتر تحکیم وحدت به بخش فارسی صدای آمریکا میگوید با توجه به سوابق آقای دانش آشتیانی، انتخاب او برای وزارت علوم نشان میدهد که آقای روحانی نمیخواهد در مورد این وزارتخانه تسلیم خواست اصولگرایان شود.
در سوابق آخرین وزیر پیشنهادی علوم، فارغ التحصیلی در مقطع دکترا از امپریال کاج لندن در رشته مهندسی زلزله، حضور در دفتر فنی سپاه پاسداران از سال ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۴، عضویت در هیات علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و نیز مسولیتهای مختلف در وزارت علوم در دولتهای مختلف، دیده میشود.
آقای دانش آشتیانی معاون مصطفی معین، وزیر علوم دولت اصلاحطلب محمد خاتمی نیز بوده است.
محمد دهقان، عضو هیأت رئیسه مجلس از برگزاری جلسه رأی اعتماد به وزیر جدید پیشنهادی علوم در روز سهشنبه ۲۷ آبان ماه خبر داده است. وی به خبرگزاری ایرنا گفته است آقای دانش آشتیانی تا زمان برگزاری جلسه رأی اعتماد، فرصت دارد برنامههای خود را به کمیسیونهای تخصصی مجلس ارائه دهد.
تغییر فضای دانشگاههای ایران، از جمله برنامههای دولت حسن روحانی اعلام شده است. گرچه گروهی از دانشجویان و استادان محروم از تحصیل و تدریس به دانشگاهها بازگردانده شدند، اما همچنان گروههای مستقل دانشجویی اجازه فعالیت ندارند و گروهی از دانشجویان منتقد و مخالف نیز همچنان پشت میلههای زندان هستند.