یکروز مانده به استیضاح رضا فرجی دانا، وزیر علوم ایران، تلاش او برای رایزنی با فراکسیونهای مختلف مجلس درباره استیضاح روز چهارشنبه ادامه داشت.
همزمان، وزیر کشور دلایل استیضاح را رد کرد و تعدادی از نمایندگان مجلس برای منصرف کردن نمایندگان از تایید استیضاح و پس گرفتن امضاها، تلاش کردند. رایزنیها و مذاکرات به قدری گسترده است که قاسم جعفری، یکی از امضا کنندگان طرح استیضاح وزیر علوم گفت: «مخالفان استیضاح جو سنگینی در مجلس به راه انداخته اند... تلفنهایی میشود و تلاشهایی صورت میگیرد تا نمایندگان امضاهای خود را پس بگیرند.»
شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت، بزرگترین فراکسیون مجلس و فراکسیون دانشگاهیان، امروز جلساتی با وزیر علوم برگزار کردند و خبرهای تایید نشدهای حکایت از آن دارد که رضا فرجی دانا شروط فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت را درباره انجام تغییراتی در بین معاونان و مشاوران خود در صورت رای نیاوردن استیضاح، پذیرفته است.
وزیر کشور ایران نیز روز سهشنبه، به خبرگزاری ایرنا گفت که طی یکسال گذشته «هیچ مساله سیاسی تنشزا در دانشگاههای کشور رخ نداده است.» این گفته عبدالرضا رحمانی فضلی در رد یکی از دلایل نمایندگان خواستار استیضاح بیان شد. امضا کنندگان استیضاح وزیر علوم، اقدامات فرجی دانا را موجب متشنج شدن فضای دانشگاهها عنوان کردهاند.
از سوی دیگر، کمال الدین پیرموذن، نماینده مخالف استیضاح فرجی دانا نیز گفت که با تعدادی از نمایندگان مذاکره کرده و آنها را راضی کرده که امضاهای خود را از پای نامه استیضاح پس بگیرند. گرچه به دلیل امضا شدن طرح استیضاح از سوی ۵۱ نماینده مجلس بعید به نظر میرسد با چنین رایزنیهایی طرح استیضاح از حد نصاب برسد، اما مخالفان استیضاح امیدوارند که فضای مجلس را به نفع وزیر علوم حفظ کنند.
در همین رابطه، علی لاریجانی رئیس مجلس ایران نیز روز دوشنبه از نیاز فضای سیاسی کشور به همگرایی و آرامش سخن گفت که حکایت از تمایل او به حل بیدردسر و کم هزینه موضوع استیضاح وزیر علوم داشت.
هفته پیش، هیات رئیسه مجلس ایران، طرح استیضاح وزیر علوم را که به امضای ۵۱ نماینده مجلس رسیده بود، اعلام وصول کرد. نمایندگان خواستار اخراج دانشجویان ستارهدار و استادان و مدیرانی شدند که در دولت پیش برکنار شده بودند. این نمایندگان همچنین به غیرقانونی دانستن ٣ هزار بورسیه پذیرفته شده در دو سال گذشته، اعتراض کردند