بازگشت دانشجویان ستارهدار به دانشگاه، که از وعدههای حسن روحانی در مبارزات انتخاباتی بود، برای وزیر علوم دردسرساز شده است و یک نماینده مجلس گفته که اخراج این دانشجویان، یکی از شروط نمایندگان مجلس برای چشمپوشی از استیضاح وزیر علوم است.
ناصر موسوی لارگانی، نماینده مجلس ایران به خبرگزاری مهر گفته است که اخراج دانشجویان ستارهدار که طی یکسال گذشته به دانشگاهها بازگشتهاند و حذف کسانی که در فتنه ۸۸ فعال بودهاند، از خواستههای استیضاح کنندگان است.
فتنه ۸۸ ، عنوانی است که محافظهکاران حکومت ایران به اعتراضات سال ۱۳۸۸ به نتایج انتخابات ریاست جمهوری دادهاند.
تعدادی از نمایندگان مجلس ایران با امضای درخواست استیضاح وزیر علوم، خواستار اعلام وصول این طرح از سوی هیات رئیسه مجلس شده بودند اما علی لاریجانی رئیس مجلس، این استیضاح را موکول به مذاکره نمایندگان با رضا فرجی دانا، وزیر علوم، کرد.
پس از برگزاری چند جلسه میان فرجی دانا و تعدادی از نمایندگان خواستار استیضاح، ناصر موسوی لارگانی، یکی از نمایندگان حاضر در جلسات مشترک با وزیر علوم، خبر داده است که اخراج دانشجویان ستارهدار از شروط نمایندگان برای چشم پوشیدن از استیضاح است.
این در حالیست که حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران که سال گذشته در چنین روزی دولت خود را به مجلس معرفی کرد، در برنامههای انتخاباتی خود خواستار بازگشت به کار و تحصیل دانشجویان ستارهدار و استادان محروم شده بود.
روحانی، خرداد ماه سال گذشته، در اجتماع هواداران خود در ورزشگاه شیرودی تهران گفت: «کسانی که به خاطر اظهار نظر از دانشگاهها کنار گذاشته شدند باید برگردند.»
بر اساس یک تحقیق دانشجویی، طی ۸ سال ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، بیش از هزار دانشجو در ایران، ستارهدار و محروم از تحصیل شده یا اخراج شدند. این اقدام معمولا به دنبال اظهارنظرها یا فعالیتهای سیاسی دانشجویان صورت میگیرد. این آمار از سوی مراجع رسمی تایید نشده است اما با آغاز به کار دولت روحانی، جعفر توفیقی، سرپرست وزارت علوم که تا رای اعتماد فرجیدانا اداره وزارت علوم را به عهده داشت کمیتهای را مسئول رسیدگی به وضعیت دانشجویان محروم از تحصیل و ستارهدار کرد.
با گذشت یکسال از آغاز به کار دولت حسن روحانی، دو شرط از شروط استیضاح کنندگان برای چشم پوشی از استیضاح وزیر علوم، اخراج دانشجویان ستارهدار و حذف مدیرانی که به نوعی با اعتراضات سال ۸۸ در ارتباط بودهاند، اعلام شده است.
در حالیکه جلسات نمایندگان مجلس با وزیر علوم برای رسیدن به توافق مشترک و پرهیز از استیضاح همچنان ادامه دارد، باید آیا وزیر ناچار به چشمپوشی از اجرای وعدههای روحانی میشود یا نمایندگان را به چشمپوشی از استیضاح قانع میکند.