تظاهرات ضدحکومتی ایرانیان پس از گذشت نزدیک به دو ماه و نیم همچنان ادامه دارد.
روز شنبه پنجم آبانماه تعدادی از دانشگاههای کشور صحنه برگزاری تجمعات اعتراضی شمار قابل توجهی از دانشجویان بود.
در دانشگاه تهران، شماری از دانشجویان شعار دادند: «هیز تویی هرزه تویی، زن آزاده منم»
در دانشگاه صنعتی اصفهان، صدها دانشجوی معترض شعار «دانشجوی صنعتی، حمایت حمایت» را میدادند.
جمعی از دانشجویان دانشگاه علم و فرهنگ تهران نیز تجمعی اعتراضی برگزار کردند که به گفته شورای صنفی دانشجویان کشور، «با مداخله نیروهای حراست و توهین و بیاحترامی به آنها همراه بود.»
در دانشگاه صنعتی امیرکبیر، جمعی از دانشجویان، پایکوبان سرود «سوگند به خون همراهانم» را همخوانی کردند.
جمعی از دانشجویان دانشگاه خوارزمی واحد تهران نیز با تشکیل حلقه و پایکوبان سرود «سفر چرا، بمان و پس بگیر» را همخوانی کردند.
همچنین تصاویری از تحصن دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف و دانشجویان دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر در فضای مجازی منتشر شده است.
- اعتصابات کارگری
کارگران تعدادی از واحدهای صنعتی همچون فولاد بافق، فولاد خوزستان، فولاد هرمزگان جنوب، ذوبآهن اصفهان، و واحد حمل ایرانول روز شنبه پنجم آذرماه دست به اعتصاب زدند.
عمدهترین خبر اعتصابات کارگری روز شنبه مربوط به ذوبآهن اصفهان است که در آن چهار هزار کارگر اعتصاب کردهاند.
در یکی از ویدیوهای منتشرشده در فضای مجازی، تعدادی از کارگران شرکت لوازم خانگی پارس در شهر صنعتی البرز قزوین شعار میدهند: «کارگر داد بزن، حقتو فریاد بزن»
همچنین تعدادی از کامیونداران و رانندگان خودروهای باری در شهر سقز برای دومین روز متوالی دست به اعتصاب زدند.
- اتهام محاربه علیه دو هنرمند
حساب کاربری توماج صالحی، روز شنبه از اتهامات «محاربه و افساد فیالارض» علیه این خواننده معترض خبر داد. دادگاه رسیدگی به اتهامات توماج، «پشت درهای بسته و بدون حضور وکیل انتخابی» برگزار شده است.
شبکه حقوق بشر کردستان نیز روز شنبه با اعلام خبر «شکنجه شدید سامان یاسین برای انجام اعترافات اجباری» افزود که تا کنون هیچ حکمی به سامان و خانوادهاش اعلام نشده، اما وارد کردن اتهام «محاربه»، خانواده سامان را نسبت به احتمال صدور و اجرای حکم اعدام به شدت نگران کرده است.
همزمان علی القاصیمهر، رئیس کل دادگستری استان تهران، در خصوص احکام اعدام صادر شده برای برخی از معترضان، گفت: «به احکام اعدام صادر شده، اعتراض صورت گرفته که دادگاه تجدید نظر بررسی آنها را آغاز کرده است.»
در همین حال، غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه، گفت: «برای عناصر و مسببان اصلی اغتشاشات اخیر، هیچ جای ارفاق وجود ندارد.»
همزمان نهادهای حقوق بشری اعلام کردند که قوه قضاییه جمهوری اسلامی، تاکنون برای تنی چند از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری جاری، حکم اعدام ذیل عناوین «فساد فی الارض» و «محاربه» صادر کرده است.
خبرگزاری هرانا اعلام کرد قوه قضاییه علیه تعدادی دیگر از شهروندان بازداشتی اتهاماتی مطرح کرده که میتواند منجر به صدور حکم اعدام برای آنها شود.