خانوادههای ضیا نبوی و احمدرضا حائری، زندانیان سیاسی، از برخوردهای تنبیهی مسئولان زندان با آنها و بیخبری از وضعیت این دو زندانی خبر دادهاند.
حنانه نبوی، خواهر ضیا نبوی، با ابراز نگرانی درباره وضعیت برادر زندانیاش نوشته است که مسئولان زندان اوین این فعال دانشجویی را روز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت، به بهانه انتقال به قرنطینه زندان با «یک دست لباس و مسواک» از بند هشت خارج کردهاند.
حنانه نبوی در شبکه اجتماعی «ایکس» افزود که برادرش پس از آن با خانواده تماسی نگرفته است و « ما اطلاعی نداریم که دلیل این انتقال چی بوده یا اینکه او الان تحت چه شرایطی قرار داره.»
ضیا نبوی در نامهای در روز ۲۳ اردیبهشت از آلودگی زندان به «حشره ساس» و «آزارهای روحی و جسمی» ناشی از آن برای زندانیان خبر داده بود.
این موضوع با تایید شماری از زندانیان سیاسی سابق همراه شد که از تاثیر آن بر سلامتی زندانیان سخت گفتته بودند.
پس از آن قوه قضاییه جمهوری اسلامی وجود ساس در زندان اوین را رد کرد.
در این حال، برادر احمدرضا حائری، زندانی سیاسی محبوس در زندان قزلحصار کرج، از انتقال او به سلول انفرادی پس از اعتراض به «وضعیت بغرنج» سامان یاسین، رپر معترض زندانی، خبر داده است.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی ومدنی، این اقدام تنبیهی روز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت، و به دستور سادات رسول، رییس کل حفاظت اطلاعات زندان قزلحصار کرج، انجام شده است.
احمدرضا حائری در ماههای گذشته در نامههایی درباره وضعیت شماری از زندانیان سیاسی در زندان قزلحصار کرج از جمله سامان یاسین، قاسم آبسته و ایوب کریکی اطلاعرسانی کرده بود.
پیش از این هم وبسایت «کولبر نیوز» خبر داده بود که سامان یاسین در اثر تشنج ناشی از فشار عصبی به بیمارستان منتقل شده است.
مهدی محمودیان، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی پیشین، هم روز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت به شعبه ۹ دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شد.
او یک روز قبل از آن در پستی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشته بود که برای سیزدهمین بار است که از سال ۷۷ تاکنون به اتهام «تبلیغ علیه نظام» احضار شده است.
این فعال مدنی تاکید کرده بود: «اساسا این نظام را آنچنان فاقد مشروعیت میدانم که حتی تبلیغ علیه آن را نیز دور از شأن خودم میدانم.»
مسئولان جمهوری اسلامی همواره در مواجهه با زندانیان معترض و اطلاعرسانی آنها درباره وضعیت زندان و زندانیان، به اقدامات تنبیهی از جمله تشکیل پروندههای تازه، صدور احکام حبس مضاعف، انتقال به سلول انفرادی و محرومیت از تماس تلفنی و ملاقات با خانواده متوسل میشوند.
به تازگی هم نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و فعال حقوق بشر زندانی، «به دلیل اعتراض به تعرض جنسی به زنان»، در پروندهای تازه از سوی مقامات جمهوری اسلامی به «تبلیغ علیه نظام» متهم شد.