لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۴۶

گفتگوهای رسمی ایران و ۱+۵ در وین برگزار شد


محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران (راست) و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در وین - ۲۷ خرداد ۱۳۹۳
محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران (راست) و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در وین - ۲۷ خرداد ۱۳۹۳


پس از چند دور گفتگوهای دوجانبه و چندجانبه بین هیات‌های مذاکره‌کننده ایران و شش قدرت جهانی، گفتگوهای عمومی دو طرف، طبق برنامه از پیش تعیین شده روز سه‌شنبه با هدف تهیه پیش‌نویس یک توافق جامع و نهایی بر سر برنامه هسته‌ای ایران، در وین پایتخت اتریش برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، نشست رسمی بین هیات ایرانی، به ریاست محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و هیات غربی به ریاست کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مقر اروپایی سازمان ملل متحد برگزار شد.

عباس عراقچی، مجید تخت روانچی، حمید بعیدی نژاد، پژمان رحیمیان، محمد امیری، داود محمدنیا اعضای هیات مذاکره‌کننده ایران بودند و رضا نجفی نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز در این مذاکرات حضور داشت.

پیش از آغاز نشست عمومی ایران و گروه ۱+۵، آقای ظریف و و یوکیو آمانو، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، با یکدیگر گفتگو کردند. از جزئیات این گفتگو خبری منتشر نشده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از دو دیپلمات نزدیک به مذاکرات نوشت با وجود انجام گفتگوهای مستقیم بین دیپلمات‌های ارشد ایران و ایالات متحده در باره نحوه پیشبرد گفتگوهای هسته‌ای، «اختلافات بزرگی» کماکان بین دو طرف وجود دارد که باعث می‌شود توقع رسیدن به یک توافق نهایی، پیش از مهلت تعیین شده در ۲۹ تیر ماه، کمتر شود.

این دو دیپلمات غربی که آسوشیتدپرس نامی از آنها نبرده است، به این خبرگزاری گفتند به دنبال مذاکرات چند روز پیش ویلیام برنز، قائم مقام وزارت خارجه آمریکا و عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه ایران، اختلافات عمده بین دوطرف همچنان حل نشده باقی مانده‌اند.

با این وجود، دور جدید گفتگوهای ایران و شش قدرت جهانی، شامل ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان، که از صبح امروز آغاز شده است، همچنان با مشکلات مشابهی روبروست که باعث توقف دور قبلی مذاکرات شد.

به گفته این دیپلمات‌ها که نخواستند نامی از آنها برده شود، میزان غنی‌سازی اورانیوم، تاسیسات غنی‌سازی زیرزمینی در فردو، راکتور اراک و پلوتونیم تولید آن و نیز تردیدهای غرب در مورد ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته‌ای ایران، از موارد عمده اختلاف بین دو طرف هستند.

آمریکا و کشورهای غربی ایران را متهم می‌کنند که در پوشش یک برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای برای تولید انرژی، درصدد دستیابی به توانایی ساخت سلاح هسته‌ای است؛ اتهامی که ایران آن را رد می کند.

XS
SM
MD
LG