لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۱۹

اعتصاب غذای شماری از زندانیان سیاسی در اعتراض به «نقض حقوق»


آرشیو
آرشیو

فعالان حقوق بشر از اعتصاب غذای شماری از زندانیان سیاسی محبوس در زندان‌های ایران خبر می‌دهند.

زرتشت احمدی راغب، فریبا اسدی، یوسف مهراد، محمد هوشنگی، ابراهیم صدیق همدانی، و علی موسی‌نژاد شش زندانی سیاسی محبوس در زندان‌های مختلف ایران هستند که به گزارش ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران٬ هرانا، در اعتصاب غذا به سر می‌برند.

خبرها همچنین حاکی است شکیلا منفرد و آرشام رضایی که در روزهای گذشته دست به اعتصاب غذا زده بودند، به اعتصاب غذای خود پایان داده‌اند.

زرتشت احمدی راغب، فعال مدنی زندانی و از امضاکنندگان بیانیه درخواست استعفای علی خامنه‌ای، از نخستین روز بازداشت اخیر خود، دوم اسفندماه، در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زده است.

این فعال مدنی که طی سال‌های اخیر بارها زندانی شده و در چند پرونده مختلف برای او حکم حبس و محرومیت‌های اجتماعی صادر شده است، بازداشت اخیر خود را «غیرقانونی» توصیف کرده است.

سازمان حقوق بشر ایران روز شنبه خبر داد که زرتشت احمدی راغب توسط شماری از زندانیان «جرایم خطرناک» مورد ضرب و جرح قرار گرفته است.

این فعال مدنی بدون توجه به اصل تفکیک جرایم در بند چهار زندان تهران بزرگ به سرمی‌برد؛ بندی که مخصوص زندانیان جرایم عمومی است نه زندانیان سیاسی.

وبسایت حقوق بشری هرانا روز چهارشنبه ۱۸ اسفندماه از پایان اعتصاب غذای چهار روزه شکیلا منفرد خبر داد.

این فعال مدنی زندانی که در اعتراض به عدم رعایت اصل تفکیک جرایم در زندان دست به اعتصاب غذا زده بود٬ روز ۱۶ اسفندماه به بند هشت زندان قرچک منتقل شد و به اعتصاب غذای خود پایان داد.

شکیلا منفرد به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «توهین به مقدسات» در دو پرونده جمعاً به هفت سال زندان محکوم شده است.

آرشام رضایی، فعال مدنی محبوس در زندان رجایی شهر، نیز روز ۱۸ اسفندماه پس از یک ماه به اعتصاب غذای خود پایان داد. او در اعتراض به عدم دسترسی به امکانات درمانی و مخالفت با مرخصی درمانی‌اش در اعتصاب غذا به سر می‌برد.

این فعال مدنی به هشت سال و نیم زندان محکوم شده که پنج سال آن قابل اجرا است و از آبان‌ماه سال ۹۹ محکومیت خود را می‌گذراند.

فریبا اسدی، دیگر زندانی سیاسی محبوس در زندان قرچک ورامین نیز در اعتراض به عدم رعایت اصل تفکیک جرایم در این زندان دست به اعتصاب غذا زده است. وی به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال زندان محکوم شده است و از از دیماه امسال این محکومیت را سپری می‌کند.

محمد هوشنگی، فعال سیاسی کُرد، نیز از دو هفته پیش در زندان ارومیه در اعتصاب غذا است.

به گزارش شبکه حقوق بشر کردستان این زندانی سیاسی بدون حق تماس و ملاقات با خانواده در یک سلول انفرادی در زندان مرکزی ارومیه نگهداری می‌شود. محمد هوشنگی از ۱۴ ماه پیش به اتهامی نامعلوم در بازداشت به سر می‌برد.

یوسف مهراد که به اتهام «سب‌النبی» به اعدام محکوم شده است، از ۲۱ بهمن‌ماه در اعتراض به «محرومیت از تماس تلفنی» در زندان اراک دست به اعتصاب غذا زده بود که از وضعیت فعلی او اطلاعی در دست نیست.

این زندانی عقیدتی در بخش دیگری از پرونده خود به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، «توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی» و «توهین به رهبری» به هشت سال زندان محکوم شده است.

ابراهیم صدیق همدانی، فعال سیاسی کُرد محبوس در زندان مریوان نیز دست به اعتصاب غذا و دارو زده است.

وی به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت در یکی از گروه‌های مخالف نظام» به ۱۶ سال زندان محکوم شده و از سه سال پیش زندانی است.

عدم دسترسی زندانیان سیاسی به امکانات درمانی کافی و مناسب و عدم توجه مسئولین به وضعیت آنان موضوع تازه‌ای نیست، و طی سال‌های اخیر کمتر روزی بوده که خبری از این دست منتشر نشود.

علی موسی‌نژاد فرکوش، زندانی سیاسی محبوس در زندان رجایی‌ شهر نیز از ۱۲ بهمن‌ماه در اعتصاب غذا و دارو به سر می‌برد. درخواست آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی علت اعتصاب غذا او عنوان شده است.

این فعال مدنی به اتهام‌هایی همچون «توهین به رهبری»، «توهین به آیتالله خمینی» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» جمعا به هشت سال زندان محکوم شده که پنج سال آن قابل اجراست و از آذرماه سال ۹۹ این محکومیت را در زندان رجایی‌ شهر می‌گذراند.

فعالان حقوق بشر نسبت به خطر اعتصاب غذا برای وضعیت سلامت این زندانیان سیاسی و عقیدتی ابراز نگرانی می‌کنند.

طی دو سالی که از شیوع ویروس کرونا میگذرد، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران، و میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، بارها از مقام‌های ایران خواستار آزادی زندانیان سیاسی شده‌اند.

XS
SM
MD
LG