لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۳۸

ظریف:روابط تهران و ریاض باید گسترش یابد


کنفرانس مشترک ظریف- الصباح، کویت، اول دسامبر ۲۰۱۳
کنفرانس مشترک ظریف- الصباح، کویت، اول دسامبر ۲۰۱۳

ایران قصد دارد به کشورهای منطقه اطمینان دهد که توافق هسته ای ایران با ۵+۱ به نفع همه کشورهای منطقه است.

روز دوشنبه محمد جواد ظریف در عمان به خبرگزاری فرانسه گفت بر این باور است که روابط ایران با عربستان سعودی به عنوان یک کشور فوق العاده مهم در منطقه، در جهان اسلام، و جهان، باید گسترش یابد.

آقای ظریف در جریان سفر منطقه ای خود به کشورهای عربی پس از دیدار از کویت وارد مسقط پایتخت عمان شد و پس از آن به قطر رفت.

وزیر امور خارجه ایران قصد دارد به کشورهای منطقه خلیج فارس اطمینان دهد که توافق هسته ای ایران با ۶ کشور قدرتمند جهان به نفع همه کشورهای منطقه است.

او در مسقط گفت ایران بر این باور است که ایران و عربستان سعودی باید برای تشویق صلح و ثبات در منطقه همکاری کنند. وی اظهار امیدواری کرد به زودی از عربستان سعودی دیدن کند.

برخی کشورهای غربی، کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و اسرائیل به صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران شک دارند. اما ایران بر صلح آمیز بودن برنامه هسته ای اش تاکید می کند.

وزرای امور خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در جلسه هفته گذشته خود در کویت اظهار امیدواری کردند که این توافق به یک توافق دائمی در ارتباط با برنامه هسته ای ایران بینجامد.

حسن روحانی رئیس جمهوری ایران نسبت به بهبود روابط با کشورهای همسایه به ویژه کشورهای منطقه خلیج فارس اظهار امیدواری کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای ظریف پس از دیدار با همتای کویتی خود شیخ صباح خالد الصباح در کنفرانس خبری مشترک گفت: «حل این مسئله تنها به یک کشور مربوط نمی شود بلکه به سود همه کشورهای منطقه است.»

به گزارش ایرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، دراین سفر آقای ظریف در دومین اجلاس کمیسیون عالی مشترک اقتصادی ایران و کویت شرکت کرد. این اجلاس پس از هفت سال برای اولین بار در سطح وزیران امور خارجه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری رسمی کویت آقای ظریف در جریان دیدار با امیر صباح الاحمد الصباح، پیام رئیس جمهوری ایران را در مورد بهبود روابط دو کشور به او تسلیم کرد.

به نوشته آسوشیتدپرس، دولت جدید ایران وعده داده است که روابط خود را با کشورهای عرب همسایه بهبود بخشد. جمهوری اسلامی ایران با کشورهای عرب خلیج فارس و به ویژه با کشور رقیب خود عربستان سعودی روابطی پر تنش دارد.

به گزارش خبرگزاری کویت آقای ظریف در کویت به خبرنگاران گفت توافق اتمی ایران با قدرت های برتر جهان نشان از حسن نیت ایران دارد و افزود جهان شاهد کاهش بی اعتمادی میان دولت های غربی و ایران است.

وزیر امور خارجه ایران در اولین دیدار رسمی خود از کشورهای عرب خلیج فارس گفت: «به شما اطمینان می دهم که انرژی اتمی به نفع ثبات و امنیت منطقه است.»

آقای ظریف در کویت گفت ایران در پی گشودن صفحه تازه ای در روابط خود با کشورهای خلیج فارس است.
او همچنین بر قصد خود از دیدار از عربستان سعودی، که در منطقه وزنی اساسی دارد، تاکید کرد اما تاریخی برای این دیدار ذکر نکرد.
« ما به عربستان سعودی به عنوان کشوری مهم و صاحب نفوذ در منطقه نگاه می کنیم. »
ظریف افزود توافق ژنو همه خواست های ایران یا «هدف های طرف دیگر» را بر نیاورده است «اما تعهد به اجرای آن بسیار مهم است».

او افزود:« ما به این توافق پابند خواهیم بود و معتقدیم که پابندی به مفاد آن اعتماد آفرین است».

او همچنین در کویت در مورد جنگ سوریه نیز سخن گفت و هشدار داد که در صورت نیافتن راه حلی سیاسی، این جنگ داخلی که ۳۲ ماه است ادامه دارد می تواند به گسترش افراط گرایی و فرقه گرایی در منطقه منتهی شود.

او گفت:« اگر از ایران دعوت به عمل آید» در کنفرانس صلح ژنو ۲ در باره سوریه شرکت خواهد کرد اما ایران زیربار هیچ پیش شرطی نخواهد رفت.

محمد جواد ظریف پس از کویت راهی عمان شد که میزبانی مذاکرات پنهان میان ایران و آمریکا را در ماه های اخیر برعهده داشت. مذاکراتی که به معامله مهم ۲۴ نوامبر بین تهران و شش قدرت برتر جهان بر سر برنامه اتمی ایران منجر شد.

خبرگزاری عمان در گزارشی کوتاه اعلام کرد آقای ظریف حامل پیامی از سوی رئیس جمهوری ایران، حسن روحانی، برای سلطان قابوس درباره روابط دو کشور و مسائل مورد علاقه مشترک بوده است.

عمان با تهران مناسبات دوستانه دارد و سلطان قابوس نخستین مهمان حسن روحانی در مراسم آغاز ریاست جمهوری او بوده است.

او همچنین در سال های اخیر به عنوان میانجی میان ایران و کشورهای غربی عمل کرده است.

توافق ژنو با آن که مورد انتقاد شدید اسرائیل قرار گرفته اما کشورهای سنی مذهب عرب خلیج فارس که مدت ها نگران بلند پروازی های اتمی ایران بوده اند از آن استقبال کردند.

وزیران عضو شورای همکاری خلیج(فارس) که هفته گذشته در کویت گردآمده بودند ابراز امیدواری کردند که توافق موقت میان ایران و شش کشور مذاکره کننده در مورد برنامه اتمی ایران، بتواند به قراردادی دائم تبدیل شود.

شش کشور نفت خیز بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی و امارات متحد عربی، اعضای شورای همکاری خلیج فارس را تشکیل می دهند.

آقای روحانی پس از رسیدن به ریاست جمهوری ایران ابراز امیدواری کرده بود که روابط ایران را با کشورهای همسایه، بویژه با کشورهای خلیج فارس، بهبود بخشد.

هفته گذشته وزیر خارجه امارات متحد عربی از تهران دیدار کرد. این کشور متحد غرب درباره چند مسئله با ایران اختلاف دارد که مالکیت سه جزیره خلیج فارس از جمله آن هاست. بااین حال این کشور از نخستین کشور های منطقه بود که از توافق اتمی ایران و غرب ابراز خشنودی کرد.
XS
SM
MD
LG