واکنش روزنامه های کشورهای حاشیه خلیج فارس به توافقنامه اتمی ایران و ۶ قدرت جهانی ادامه دارد. در حالی که برخی آن را به عنوان وسیله ای برای تقویت صلح در منطقه تحسین می کنند، دیگران هراس خود را از آنچه آن را توسعه ایدئولوژیک و مداخله ایران در منطقه می نامند، ابراز می دارند.
الوطن چاپ دوحه، که به خاندان حاکم قطر نزدیک است، در مقاله ای به قلم حازم حمد به اظهار نظرهای مفسران اسرائیلی اشاره می کند که می گویند معامله اتمی به عصر نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل پایان داده است. او همچنین اظهار نظر می کند توافقنامه ژنو، تصویری را که آمریکا از اسرائیل داشت «تکان داده و کوچک کرده است.»
الرای روزنامه دیگر دوحه می گوید کشورهای عرب حق دارند هراس خود را از جدیدترین معامله با ایران ابراز دارند، و می افزاید کشورهای خلیج فارس در حال حاضر دو نگرانی دارند: «تهدید رادیو اکتیو رآکتور اتمی بوشهر و مداخله ایران در عراق، سوریه و خلیج.» نویسنده تفسیر همچنین «تضمین هایی» را که کشورهای عرب پس از «به حاشیه رانده شدن» از حوزه سیاسی مرتبط با ایران دریافت خواهند کرد زیر سئوال می کشد.
العرب، روزنامه مستقل چاپ پایتخت قطر، که با وجود نزدیکی به خاندان حاکم گاهی از سیاست های دولت انتقاد می کند، می نویسد اسرائیل و کشورهای حوزه خلیج به یک سان نگران توافق اتمی ایران با ۶ قدرت هستند. آنها از این واقعیت می ترسند که ایران پس از لغو تحریم های اقتصادی دست بازتری خواهد داشت، از نظر ایدئولوژیک گسترش خواهد یافت و نفوذ خود را بر منطقه تحمیل خواهد کرد. نویسنده تفسیر همچنین می نویسد که درپی معامله اتمی، اسرائیل سرانجام برنده خواهد شد.
روزنامه الشرق ، چاپ دوحه، می گوید ایران که از دیرباز آمریکا را «شیطان بزرگ» نامیده است، حالا با همان شیطان به یک توافق اتمی تاریخی رسیده است. پرسش این است که آیا شعار «مرگ برآمریکا» را ادامه خواهد داد یا «شیطان بزرگ» به متحد استراتژیک آن تبدیل خواهد شد.
الشرق در تفسیر دیگری اظهار نظر می کند توافق نخستین نوع در سلسله موافقتنامه هایی درآینده است که ممکن است حق ایران برای ساختن بمب را شامل شود. نویسنده تفسیربر این عقیده است که ایران علیرغم موافقت با گشودن تاسیسات اتمی خود به روی بازرسان، از نظر تئوریک قادر است بمب بسازد.
روزنامه بحرینی الوسط می نویسد کشورهای عضو شورای همکاری خلیج باید درصدد انجام گفت و گوهای فوری و صادقانه با ایران برآیند و می افزاید «ما باید تشخیص دهیم که گرایش های بین المللی خارجی از این کشورها به عنوان ابزاری در منطقه استفاده می کنند. منافع ایران در حالی که نظم جهانی آینده نسبت به آن خصمانه نخواهد بود، واجازه خواهد داد ایران در منطقه حضورداشته باشد، تامین خواهد شد.»
اخبارالخلیج، چاپ منامه، اظهارنظر می کند دلیل عمده پشت هیجان آمریکا وغرب برای یک راه دیپلماتیک جهت برنامه اتمی ایران، این است که مسلم شود هیچ کشور دیگری در خاورمیانه به جز اسرائیل چنین تسلیحاتی نداشته باشد.