پژمان بازغی، رئیس انجمن بازیگران سینمای ایران، از احکام قضایی علیه چند تن از زنان هنرپیشه و محرومیت آنان از «حداقل حقوق شهروندی» انتقاد کرد.
پژمان بازغی که در حاشیه مراسم نمایش عمومی فیلم «پرونده باز است»، ساخته کیومرث پوراحمد، سخن میگفت، محرومیت از « یک خط تلفن»، «داشتن اینستاگرام»، «دو سال ممنوعیت کار» و «دو سال ممنوع الخروجی» را از جمله مصادیق «حداقل حقوق شهروندی» برشمرد.
این اظهارات پس از صدور احکام قضایی اخیر علیه شماری از بازیگران مخالف حجاب اجباری از جمله آزاده صمدی، افسانه بایگان و لیلا بلوکات بیان شده است.
قوه قضائیه در روزهای گذشته در احکامی جداگانه برای این سه هنرپیشه آنها را به مجازاتهایی از قبیل حبس، مراجعه اجباری به مراکز رواندرمانی، ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی و ممنوع الخروجی محکوم کرد.
این احکام «عجیب» و «تحقیرآمیز» با اعتراض سینماگران و چهار انجمن علمی روانپزشکی و روانشناسی مواجه شد.
پژمان بازغی در سخنرانی خود همچنین از تلاشهایش برای «تلطیفتر» کردن محکومیتهای بازیگران خبر داد.
رئیس انجمن بازیگران سینمای ایران، هنرمند را «آیینه جامعه» خوانده و «اتحاد و همدلی» را تنها راه گذشتن از «این روزها» دانست.
به گفته قائم مقام وزیر ارشاد، در جریان اعتراضات سراسری سال گذشته هزار هنرمند «بیقانونی» کردند.
محمد هاشمی این هنرمندان را به «بازی با امنیت کشور» متهم کرده و گفته است برای حدود سیصد نفر از آنان با «اهرمهای قانونی» «محرومیتهای مختلفی» اعمال شده است.
قائم مقام وزیر ارشاد با ترغیب هنرمندان حامی اعتراضات به ابراز پشیمانی گفته است اگر کسی «پشیمانی خودش را ابراز کند، در تصمیمات محرومیتی و اعمال اهرمهای قانونی تجدیدنظر خواهیم کرد.»
محمد اولیاییفرد، وکیل دادگستری، هدف قوه قضاییه ایران از محکومیت هنرمندان مخالف حجاب اجباری را «تحقیر» و «ارعاب» آنها می داند.
به رغم توسل حکومت ایران به اقدامات تنبیهی گسترده علیه مخالفان حجاب اجباری، تصاویر منتشرشده از حضور شمار روزافزون زنان بیحجاب در اماکن عمومی حاکی از شکست جمهوری اسلامی ایران در اعمال حجاب اجباری میباشد.