همزمان با اظهارات مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی که گفته نمیتواند صلح آمیز بودن همه فعالیتهای هسته ای ایران را تضمین کند، یک مقام ارشد وزارت خارجه ایران نیز تهدید کرد، حتی اگر گوشهای از پرونده "ابعاد نظامی احتمالی برنامه اتمی" ایران باز بماند، ایران اجرای توافق هستهای را متوقف خواهد کرد.
"یوکیا آمانو"، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی روز پنجشنبه ۵ آذر، در قالب بیانیه مقدماتی آغاز به کار نشست شورای حکام این آژانس، بر عدم هرگونه انحراف در فعالیتهای هستهای ایران تاکید کرد . با اینحال وی گفت که نمیتواند تضمین کند تمامی آنچه که ایران انجام میدهد، صلحآمیز باشد.
از سوی دیگر عباس عراقچی، رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد اگر بر سر راه بستن پرونده ابعاد احتمالا نظامی فعالیت هستهای ایران، پیامدی، مانعی ایجاد شود، اجرای برجام (توافق اتمی) متوقف میشود.
وی گفت: "ما هیچ وقت براساس خوشبینی مذاکره نکردهایم بلکه همیشه با بدبینی و درنظر گرفتن بدترین سناریو وارد مذاکره شدهایم. درباره پیامدی هم خواست ما بسته شدن این پرونده است و همه چیز به شکلی برنامهریزی شده که قبل ازانجام اقدامات هستهای ما طبق برجام موضوع خاتمه یافته اعلام شود."
عضو ارشد مذاکرهکننده هستهای ایران با استناد به الزامات مدنظر رهبر جمهوری اسلامی ایران درباره اجرای برجام، "دو کار اساسی تغییرات در اراک و فروش اورانیوم غنی شده" را وابسته به بسته شدن پرونده پیامدی دانست وتاکید کرد اگر این پرونده بسته نشود "مسلما اجرای برجام متوقف خواهد شد."
او با تاکید بر این که "این پیام جدی ، صریح و روشن ماست" گفت: "طرفهای غربی، اعضای شورای حکام، آمانو و ۱+۵ کاملا میدانند باید میان پیامدی و برجام یکی را انتخاب کنند."
به گفته آقای عراقچی، پس از مرور گزارش آژانس که روز سهشنبه توسط طرف ایرانی صورت گرفت، گزارش نهایی در تاریخ یک دسامبر (۱۰ آذر) به شورای حکام ارائه شود. همچنین ۷ دسامبر (۱۶ آذر) کمیسیون مشترک برجام میان ایران و ۱+۵ دروین برگزار خواهد شد و در این جلسه قطعنامه ۱+۵ در رابطه با بسته شدن پیامدی مرور خواهد شد.
معاون وزیر امور خارجه ایران همچنین گفت که "ما در گزارش آژانس نسبت به برخی مسایل نکات و ملاحظاتی داشتیم و بنا شد که آقای آمانو و همکارانش ملاحظات ما را مدنظر قرار دهند و طی چند روز آینده نیز کارشناسان ما با آژانس در تماس هستند تا اگر نیاز باشند نکات دیگر بیان شود و یا حتی این احتمال وجود دارد که بنده مجددا با آقای آمانو دیداری داشته باشم."
آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران در نامهای به رئیس جمهوری، ضمن تایید مصوبه شورای عالی امنیت ملی، خواستار رعایت ۹ شرط در اجرای برجام شده است.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نیز در پاسخ به این نامه تاکید کرد که "ملاحظات و الزامات" رهبر، مصوبات شورای عالی امنیت ملی و مجلس شورای اسلامی را در "اجرای کامل و با حسن نیت برجام" رعایت خواهد کرد.