لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۹:۱۶

انتقاد مطهری از بی‌توجهی به مسلمانان میانمار؛ جمهوری اسلامی فقط به فکر شیعیان است


در برخی کشورهای مسمان از جمله بنگلادش، مالزی و ترکیه، مسلمانا با تجمع مقابل سفارت میانمار، خواستار رعایت حقوق روهینگیا شدند.
در برخی کشورهای مسمان از جمله بنگلادش، مالزی و ترکیه، مسلمانا با تجمع مقابل سفارت میانمار، خواستار رعایت حقوق روهینگیا شدند.

در حالیکه برخی کشورهای مسلمان مانند ترکیه از یک هفته پیش حمایت خود از اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار را در قالب بیانیه، تجمع و اعتراض بیان کرده اند، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی ایران از اینکه مقام های ایران به «کشتار» مسلمانان «بی توجه» بوده، انتقاد کرد و گفت جمهوری اسلامی بیشتر به فکر شیعیان است.

علی مطهری در یادداشتی روز جمعه ۱۷ شهریور نوشت از ایران اسلامی انتظار بیشتری می‌رود. متاسفانه ما بیشتر به فکر شیعه هستیم تا اسلام که شامل شیعه و سنی است.

انتقاد آقای مطهری در حالی است که ترکیه از هفته پیش، اقداماتی را انجام داده است. این کشور از بنگلادش خواست مرز های خود به روی مسلمانان روهینگیا که از میانمار فرار کرده اند را باز کند و در ازای آن ترکیه مخارج این مهاجران را تامین می کند. این پیشنهاد با استقبال نهادهای بین المللی از جمله کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان (UNHRC) قرار گرفت. همچنین برخی مسلمانان میانمار از اقدامات ترکیه تشکر کردند.

در این بین مقام های ایران واکنش های چندانی نداشته اند. برخی رسانه های محافظه کار اظهارات آقای خامنه ای درباره «ظلم به مسلمانان» میانمار را منتشر کرده اند و وزیر خارجه ایران در توئیتی به کشتار «روهینگیا» اعتراض کرد. البته آقای ظریف بعد گفت که برای پیگیری مساله مسلمانان میانمار با وزیر خارجه ترکیه و وزیر خارجه اندونزی که در میانمار به سر می برد، تماس تلفنی گرفته است.

در روز جمعه برخی امام جمعه های شهرهای بزرگ ایران به «کشتار مسلمانان میانمار» اشاره کردند اما راهکار عملی ارایه نشده است.

این اولین بار نیست که عدم توجه مقامات ایران به مسلمانان دیگر کشورها اعتراض هایی در پی داشته است. پیش از این در سال ۸۸ زمانی که مسلمانان چین مورد حمله حکومت این کشور قرار گرفتند، مقام های ایران که ارتباط نزدیکی با دولت چین دارد، واکنش چندانی به آن کشتار نشان نداد.

یکی از سخنگویان کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، رقم تخمینی پناهجویان روهینگیا از آغاز خشونت‌ها را ۲۷۰ هزار نفر عنوان کرد.

شمار مسلمان روهینگیا بالغ بر یک میلیون و یکصد هزار نفر است که از تبعیض و سرکوب دولتی شکایت دارند.

پنجشنبه ۲ شهریور یک گروه شبه نظامی موسوم به ارتش آزادیبخش آراکان روهینگیا، به یک مرکز پلیس در استان «راخین» حمله کرد که درگیری آنها با نیروهای ارتش دهها کشته برجای گذاشت. این گروه مسلح، هدف خود را دفاع از مردم مسلمان روهینگیا که تحت ظلم نیروهای حکومتی هستند، عنوان می کند.

بعد از این حمله تنش بین ارتش و گروه مسلح ارتش آزادیبخش آراکان روهینگیا افزایش یافت و دهها هزار مسلمان روهینگیا منطقه را ترک کردند.اکثریت بودایی میانمار، مسلمانان روهینگیا را مهاجران غیرقانونی که از بنگلادش آمده‌اند می‌دانند. آنها امکان گرفتن شهروندی میانمار را ندارند و به عدم رعایت حقوق ابتدایی شان توسط حکومت اعتراض دارند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG