لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۳۰

آنگ‌ سان سوچی بالاخره به انتقادات پاسخ داد: رسانه‌ها واقعیت‌ها را تحریف می‌کنند


آنگ سان سوچی، رهبر جنبش دموکراتيک و رهبر حزب حاکم کنونی ميانمار بعد از چند روز از درگیری و تنش ها در این کشور، در واکنش به انتقادهای جامعۀ بين المللی به خاطر سکوت در مقابل وضعيت اسفبار اقليت مسلمانان روهینگیا، رسانه ها را به تحريف و جعل واقعيت ها متهم کرد.

آنگ سان سوچی که برنده جايزۀ صلح نوبل نیز هست، روز چهارشنبه در نتيجه فشار های بين المللی با انتشار بيانيه ای در فيس بوک خود، ضمن به چالش گرفتن رسانه ها برای بوجود آوردن کوهی از اخبار و اطلاعات تحريف شده در ارتباط با وضعيت موجود در استان ناآرام راخين، مقام های ترکیه را به باد انتقاد گرفته که تصاوير اجسادی را نشان داده که ظاهراً متعلق به روهینگیايی ها بوده اما بعداً معلوم شده که هيچيک ربطی به ناآرامی های اخیر نداشتند.

آنگ سان سوچی در بيانيه می گويد، انتشار اطلاعات جعلی فقط به نفع تروريست ها تمام می شود، کلمه ای که دولت ميانمار در مورد نيروهای افراطی و شبه نظامی روهینگیایی موسوم به «ارتش آزاديبخش روهینگیا آراکان» به کار می برد.

به تازگی آژانس پناهندگان سازمان ملل اعلام کرد تا کنون ۱۲۳ هزار نفر از غرب میانمار به بنگلادش فرار کرده اند که کمپ های نگهداری از این مهاجران پیش از این به حداکثر گنجایش رسیده اند.

دور جدید تنش ها در میانمار از پنجشنبه ۲ شهریور آغاز شد. گروه شبه نظامی موسوم به ارتش آزادیبخش آراکان روهینگیا به مراکز پلیس حمله کردند که درگیری بین آنها ۱۲ نفر از ماموران امنیتی جان خود را از دست داده و ۵۹ نفر از پیکارجویان روهینگیا نیز کشته شدند.

گروه شبه نظامی موسوم به ارتش آزادیبخش آراکان روهینگیا بعد اعلام کرد در دفاع از مردم روهینگیا که تحت ظلم نیروهای حکومتی قرار دارند، این عملیات را انجام داده است. بعد از آن بود که درگیری بین ارتش و گروه های شورشی نزدیک به روهینگیا افزایش یافت و عده زیادی از مردم مسلمان روهینگیا مجبور به ترک خانه خود شدند.

اکثریت بودایی میانمار، مسلمانان روهینگیا را مهاجران غیرقانونی که از بنگلادش آمده‌اند می‌دانند. آنها امکان گرفتن شهروندی میانمار را ندارند و به عدم رعایت حقوق ابتدایی شان توسط حکومت اعتراض دارند.

خانم سوچی روز چهارشنبه، همزمان در ديدار با ناندرا مودی، نخست وزير هند، خواستار حمايت آن کشور در ريشه کن کردن اينگونه خشونت ها شده است.

خانم سوچی گفت: با تشکر از هند به ويژه به خاطر حمايت های بی دريغی که چند هفتۀ پيش از ميانمار در مقابل تهديد های تروريستی به عمل آورد. ما اطمينان داريم که ما با هم می توانيم جلوی رشد تروريسم را در خاک خود و کشورهای همسايه بگيريم.

آنتونيو گوترش، دبير کل سازمان ملل متحد، در جديد ترين واکنش خود نسبت به اين خشونت ها گفته است: در نامه ای به رئيس شورای امنيت رسماً ابراز نگرانی کرده ام و چندين پيشنهاد برای توقف خشونت ها مطرح کرده ام. جامعۀ بين المللی بايد بطور يکپارچه تلاش کند به نحوی از وخامت بيشتر اين وضعيت جلوگيری کند و راه حل درستی برای آن بيابد. دولت ميانمار بايد بطور جدی جلوی دور باطل اين خشونت را بگيرد و از کسانی که نيازمند کمک و امنيت جانی هستند پشتیبانی کند. از آنها می خواهم راه هايی را برای رساندن کمک های حياتی و عمليات امداد رسانی باز کنند.

ميانمار با جمعيت عمدتاً بودایی، بيش از ۱۳۰ گروه قومی دارد. مسلمانان روهینگیا حدود يک ميليون نفر از جمعيت آن کشور را تشکيل می دهند.

ميانمار می گويد، اين افراد از کشور های ديگر به آنجا مهاجرت کرده اند و حاضر به اعطای حق شهروندی به آنها نيست.

استان راخين در شمال ميانمار از دهها سال پيش کانون درگيری های خونين ميان اقوام بودايی و اقليت مسلمانان روهینگیا بوده است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG