در حالی که جنگ میان اسرائیل و حماس همچنان ادامه دارد، جمهوری اسلامی فعالیتهای هکری خود را در منطقه افزایش داده است.
کارشناسان امنیتی هشدار میدهند که جمهوری اسلامی میتواند با تلاش برای هک کردن سازمانها و شرکتهای آمریکایی و دیگر متحدان اسرائیل اقدامات تلافیجویانه انجام دهد.
فعالیتهای هکری جمهوری اسلامی در سالهای اخیر پیچیدهتر شده است، هکرهای مرتبط با جمهوری اسلامی از کمپینهای حملات بیهدف و مبتنی بر فیشینگ به حملات سایبری مخرب به سایر کشورها، از جمله حمله بدافزار پاککننده در سال گذشته به دولت آلبانی، روی آوردهاند.
طبق گزارش مایکروسافت، «فعالیت هکرهای وابسته به ایران حداقل تا ۱۱ روز پس از آغاز جنگ اسرائیل و حماس به طور جدی آغاز نشد. اما از آن زمان به بعد، محققان شواهدی از بدافزار مخرب پاک کن، عملیات هک و نشت، حذف وب سایت و کمپین های جاسوسی را کشف کردند».
گیل مسینگ، رئیس کارکنان شرکت امنیت سایبری چکپوینت مستقر در اسرائیل، روز دوشنبه از طریق ایمیل به آکسیوس گفت: «حداقل ۱۰ گروه هکر مرتبط با ایران در این درگیریها دخیل هستند.»
به گفته مسینگ، «یک گروه که گمان میرود به ایران وابسته است، کمپینی را از پنجشنبه آغاز کرده است که بیش از ۱۵۰ سازمان از جمله خردهفروشان آنلاین و خدمات میزبانی وب را هدف قرار داده است.»
در حمله دیگری در ماه گذشته، مایکروسافت متوجه شد که هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی دوربینهای نظارتی را در سراسر منطقه هک میکردند.
در همین حال، سایر شرکتهای امنیت سایبری در حال کشف شواهدی از تشدید حملات این هکرها تا آغاز جنگ در هفتم اکتبر هستند.
شبکه پالو آلتو دریافت است که «هکرهای مرتبط با ایران از ژانویه تا حداقل اوایل اکتبر سال میلادی جاری، سازمانهای آموزشی و دولتی اسرائیل را هدف قرار دادهاند.»
کرود استرایک هم گزارش داده است: «امپریال کیتن، یک گروه هکری که با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ارتباط دارد، از انواع بدافزارهای جدید برای هک کردن سازمانهای مختلف در خاورمیانه در بخشهای حملونقل، لجستیک و فناوری در روزهای آغازین جنگ استفاده کرده است»
طبق گزارش مایکروسافت در ماه نوامبر سال جاری، هیچ مدرکی مبنی بر اینکه گروه های هکر ایرانی از برنامه های حماس برای حمله به اسرائیل اطلاع قبلی داشته اند، وجود ندارد.
جمهوری اسلامی یکی از بزرگترین دشمنان سایبری ایالات متحده در کنار چین، روسیه و کره شمالی است.