لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۶ تیر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۲۸

اسرائیل: افزایش حملات سایبری برای جمهوری اسلامی «هزینه» خواهد داشت


آرشیو
آرشیو

رئیس پدافند سایبری اسرائیل نسبت به افزایش شدت حملات سایبری جمهوری اسلامی ایران ابراز نگرانی کرد.

گابی پورتنوی، رئیس اداره ملی سایبری اسرائیل، به شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان گفت او «بسیار نگران» است که جمهوری اسلامی ایران درگیری پنهانی طولانی‌مدت خود با اسرائیل در عرصه سایبری را با حملات جدی‌تر به زیرساخت‌های اسرائيل شدت بخشد.

گابی پورتنوی گفت: «آنها [ایران] می‌دانند که می‌توانند [در فضای سایبری] آزادانه‌تر از فضای فیزیکی عمل کنند.» او گفت: «ما تا حد ممکن برای این موضوع آماده‌ایم.»

پورتنوی به جمهوری اسلامی هشدار داد که هر گونه تشدید تنش در فضای سایبری برای آن «هزینه‌» خواهد داشت و به این معنا است که هکرهای اسرائیلی می‌توانند با حملات تلافی‌جویانه علیه جمهوری اسلامی ایران اقدام کنند.

اما پورتنوی، که مسئول امور پدافند سایبری، و نه تهاجم سایبری، است، هدفش را جلوگیری از تبدیل شدن فضای سایبری به «جبهه دیگری» در جنگ بین اسرائیل و حماس، برشمرد.

سی‌ان‌ان می‌گوید براساس مصاحبه‌هایی که با کارشناسان امنیت سایبری بخش خصوصی داشته است، در طول چهار هفته پس از حملات تروریستی حماس به اسرائیل، هکرهایی که گمان می‌رود ایرانی بوده‌اند مسئولیت هک تعداد زیادی از دوربین‌های امنیتی در اسرائیل را بر عهده گرفته‌اند و ویدیویی آموزشی را درباره چگونگی ساخت کوکتل مولوتف برای «حمله به سفارت‌های اسرائیل و آمریکا» منتشر کرده‌اند.

به گفته تحلیل‌گران، جدای از حملات راکتی و پهپادی به نیروهای اسرائیلی که شبه‌نظامیان حزب الله لبنان انجام می‌دهند و حملات مشابه دیگر نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی علیه نیروهای آمریکایی در سوریه و عراق، نشان دادن تهدیدهای دیجیتالی راه دیگر جمهوری اسلامی برای قدرت‌نمایی در طول جنگ حماس و اسرائيل است.

پورتنوی همچنین مدعی شد که هکرهای وابسته به حزب‌الله دوربین‌های امنیتی خصوصی در اسرائیل را هک کردند تا حرکت سربازان اسرائیلی را در هفته‌های اخیر ردیابی کنند.

سی‌ان‌ان می‌گوید که به نظر می‌رسد هکرهای ظاهرا ایرانی بر اهدافی در اسرائيل، که ماه گذشته میلادی به طور علنی مدعی حمله به آنها شده‌اند، تأثیر بسیار کمی گذاشتند. به نوشته سی‌ان‌ان، گویا هدف آن هکر‌ها انتشار روایت‌هایی در رسانه‌ها از آسیب‌پذیری اسرائیل و آمریکا در برابر حملات سایبری باشد.

اما رشته فعالیت‌های سایبری اخیر جمهوری اسلامی ایران نگرانی‌هایی را در میان مقامات آمریکایی و اسرائیلی ایجاد کرده است. آنها نگران هستند که جمهوری اسلامی می‌تواند از توانایی هکری قابل توجه خود برای ضربه زدن به منافع اسرائیل و ایالات متحده بهره ببرد و در عین حال از رویارویی فیزیکی مستقیم با اسرائیلی‌ها اجتناب کند.

مقامات آمریکایی می‌گویند که از زمان حمله حماس، با تبادل اطلاعات در مورد هرگونه تهدید سایبری، روابط نزدیک خود با اسرائیل در عرصه سایبری را افزایش داده‌اند.

کریستوفر ری، رئیس پلیس فدرال آمریکا، اف‌بی‌آی، نیز نسبت به تشدید احتمالی تنش در فضای سایبری با ایران ابراز نگرانی کرده است.

او روز سه‌شنبه در سنای آمریکا گفت: «انتظار می‌رود که حملات سایبری به منافع و زیرساخت‌های حیاتی آمریکا که اکنون می‌بینیم (جمهوری اسلامی) ایران و بازیگران غیردولتی انجام می‌دهند، در صورت گسترش درگیری (اسرائيل و حماس) بدتر شود، همانطور که تهدیدات حملات فیزیکی بدتر خواهد شد.»

یکی از مقامات ارشد آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساخت آمریکا به نام اریک گلدشتاین به سی‌ان‌ان گفت در خصوص تهدیدها، مقامات آمریکایی «تغییری» را علیه سازمان‌های آمریکایی شناسایی نکرده‌اند. گلدشتاین در عین حال تاکید کرد که سازمانش در حالت آماده‌باش است.

مقامات آمریکایی به طور عمده بیشتر نگران این هستند که هکرهای جمهوری اسلامی در مقایسه با دیگر دشمنان دیجیتالی به طور عمده ماهیتی عاری از مسئولیت و غیرقابل پیش‌بینی دارند. برای نمونه آمریکا آنها را پیشتر متهم کرده است که در سال ۱۴۰۰ تلاش کردند یک بیمارستان کودکان در شهر بوستون را هک کنند. جمهوری اسلامی این اتهام را رد کرد.

XS
SM
MD
LG