لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۳۰

خانواده لوینسون: آمریکا بپذیرد او با سیا همکاری داشت


بنا به گزارش «سی ان ان»، اعضای خانواده باب لوینسون، تبعه آمریکایی که در ایران مفقود شده از مقامات ایالات متحده خواسته اند تا به همکاری وی با سازمان سیا اذعان کنند.

لوینسون ٧ سال پیش پس از سفر به ایران مفقود شد. با وجودی که همکاری او با سازمان سیا روشن بود اما خانواده وی از اعلام علنی این امر خودداری کرده بود و چون براساس این گزارش، مقامات دولت ایالات متحده به آن ها گفته بودند که احتمال دارد مطرح کردن این مسئله جان او را بیشتر به خطر بیندازد. اما به نظر می رسد خانواده این مرد آمریکایی تبار تصور می کنند اعلام علنی این مسئله شاید برای بازگرداندن او به کشورش کلیدی باشد.

خانواده آقای لوینسون در مصاحبه روز سه شنبه (٢١ ژانویه) خود با شبکه تلویزیونی «سی ان ان» ضمن افشای مسئله همکاری وی با سازمان سیا، دولت ایالات متحده را متهم کردند که برای یافتن و آزادی باب لوینسون اقدام کافی اتخاذ نکرده و از مقامات کشور خواستند تا پیش از آن که خیلی دیر شود، کاری انجام دهند.

آن ها در گفتگو با این شبکه تلویزیونی آمریکا خواستند تا دولت واقعیت ها در مورد پرونده لوینسون را به طور علنی مطرح کنند.

دن لوینسون، پسر این آمریکایی مفقودالاثر در ایران گفته است «من امیدوارم آن ها (مقامات دولت ایالات متحده) درخواست ما را بشنوند و به این که او آنجا (در ایران) چه ماموریتی داشته را بپذیرند، اذعان کنند و متوجه باشند که این در حال حاضر خواست خانواده او است». او گفت «به نظر ما این قدم مثبتی برای بازگرداندن او به کشور است».

مقامات ایالات متحده به کرات و به صورت علنی همکاری لوینسون با دولت را انکار کرده اند. آن ها همچنین همواره تاکید ورزیده اند که یافتن و بازگرداندن وی به کشور اولویت «اصلی» آن هاست.

ماری هرف، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفته است «روشن است که ما از اعضای خانواده ای حمایت می کنیم که هر روز با فقدان پدر و همسرشان در منزل روزگار می گذرانند. بنابراین ما برای بازگرداندن او به کشور و پیوستن او به خانواده اش از هر تلاش و هر وسیله ممکنی که در اختیار داریم، استفاده می کنیم».

مقامات کاخ سفید گفته اند به عقیده آن ها پذیرش رسمی همکای لوینسون با دولت ایالات متحده تاثیر معکوس خواهد داشت اما دن لوینسون، پسر این مرد آمریکایی می گوید اعضای خانواده او معتقدند که اعلام علنی پیشینه شغلی و حرفه ای پدرش بهترین فرصت برای بازگرداندن مجدد او به آغوش خانواده را فراهم می کند.

باب لوینسون هم اکنون ٦٥ سال دارد و برای ماموریتی به هدف تحقیق در مورد فساد مقامات دولتی ایران به این کشور سفر کرده بود. لوینسون اندک زمانی پس از ورود به ایران ناپدید شد و از سال ٢٠١٠ و زمانی که یک نوار ویدئویی از او پخش شد، ناپدید بوده است.

همزمان با انتشار گزارش هایی در آسوسیتدپرس و واشنگتن پست در مورد لوینسون و همکاری او در مقام پیمانکار مستقل سیا به هنگام مفقودالاثر شدن، توجه ویژه ای به پرونده ناپدید شدن این مرد آمریکایی در ایران معطوف شد.

دیوید مک جی، وکیل خانواده لوینسون گفته است اسناد موجود حاکی از این واقعیت هستند که لوینسون «بدون کوچکترین تردیدی» عامل و پیمانکار سیا بوده که به طور گسترده به خارج از کشور سفر می کرده و منابع مختلف را به کار می گرفته و افراد متفاوتی را مصاحبه می کرده است.

خانواده لوینسون به «سی ان ان» گفته اند مقامات سیا به لوینسون ایمیلی فرستاده بودند که در آن در مورد تحقیق درباره فساد مقامات ایرانی و دستمزد او صحبت کرده بودند.

در این یادداشت آمده است «در ارتباط با تحقیق ادامه داری که برای یک گزارش تحلیلی در مورد سرمایه گذاری خارجی و اختلاس پول مقامات بلندپایه دولت ایران انجام می دهم، فردی با دانش گسترده و جامع در مورد این مسئله یافته ام که طی سال گذشته با او از طریق تلفن و ایمیل در تماس بوده ام و او توافق کرده است تا با من در دبی و یا در جزیره ای نزدیک دیدار و گفتگو کند و هزینه آن نباید بیشتر از دو سه هزار دلار باشد».

خانواده لوینسون می گویند سیا ابتدا در مورد این سفر به آن ها دروغ گفته بود.

بنا به گفته خانواده او، اما پس از آن که وکیل خانواده این اسناد و ایمیل هایی که بین لوینسون و واسطه او رد و بدل شده بود را افشا کرد، سیا پذیرفت که لوینسون مامور مخفی این سازمان بوده است. در نهایت سه کارمند سیا و واسطه لوینسون از کار برکنار و ۷ تن دیگر نیز در ارتباط با این پرونده توبیخ شدند.

وکیل خانواده لوینسون گفته است سازمان سیا برای اجتناب از پرونده شکایت، به خانواده ٢.٥ میلیون دلار جریمه پرداخت کرده است.

وزارت دادگستری ایالات متحده هنوز در حال تحقیق در مورد عملکرد سازمان سیا در مورد این پرونده و احتمال ارائه اطلاعات کذب مقامات سیا در برابر کمیته اطلاعات و امنیت سنا در مورد وضعیت لوینسون است.

کریستین لوینسون، همسر وی گفته است «اف بی آی» در حال تحقیق گسترده در مورد پرونده است اما دولت به طور کلی باید جدی تر عمل کند. وی گفته است «ما تصور می کردیم که آن ها (دولت) کار درست را انجام خواهند دارد و در اسرع وقت او را به کشور بازمی گردانند. متاسفانه هیچ کاری در این زمینه انجام نداده اند و دو دولت دوره خود را پشت سر گذاشته اند و ما هنوز نمی دانیم چرا هیچ اقدامی برای بازگرداندن او به کشور انجام نشده است».

همسر آقای لوینسون گفته است دولت باید با استفاده از «واسطه ها» که به طور خاص علنی نباشند، برای مذاکره به هدف آزادی او کمک کند. وی از دولت اوباما خواسته است تا برای انجام این کار به یک نفر اجازه سفر به ایران بدهد.

با وجودی که ایران از ابتدا اطلاع از سرنوشت لوینسون را انکار کرده است، خانواده وی نسخه هایی از اسنادی را به «سی ان ان» نشان داده اند که یکی حکم بازداشت و دیگری یادداشتی است که نشان می دهد این مرد آمریکایی پس از ابتلا به دیابت، به بیمارستان منتقل شده و به اغما فرو رفته بوده است. خانواده لوینسون گفته اند یک منبع مطلع این اسناد را در اختیار آن ها قرار داده بوده است.

خانواده این مرد آمریکایی گفته اند با وجودی که واقعی بودن اسناد را نمی توانند تایید کنند اما «اف بی آی» اسناد را ترجمه کرده و به آن ها گفته است که اسامی مقاماتی که در این اسناد ذکر شده است، واقعی هستند.

خانواده باب لوینسون ابراز امیدواری کرده اند بتوانند با سفر به ایران برای تحقیق در مورد اسناد و اطلاعات بیشتری در مورد وی بر مقامات فشار بیشتری اعمال کنند.

آن ها ابراز امیدواری کرده اند حسن روحانی، رئیس جمهوری جدید ایران برای کمک در مورد این پرونده بیش از رئیس جمهوری پیشین تمایل نشان دهد.
XS
SM
MD
LG