لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۴۶

فیلترینگ اینترنت در ایران باعث «سیل مهاجرت استارتاپ‌ها» شده است


فیلترینگ در ایران
فیلترینگ در ایران

یک کارشناس فناوری اطلاعات می‌گوید محدودیت‌های اینترنت موجب شده سیل مهاجرت‌ها از حالت شخصی به مهاجرت استارتاپ‌ها و کسب‌وکارها تغییر کند.

محمدرضا قلعه‌نوی در گفت‌وگویی با پایگاه خبری «انتخاب» که روز شنبه ۱۷ دی منتشر شد، با تأکید بر اهمیت دسترسی آزاد همگان به اینترنت و توسعه زیرساخت‌های مرتبط با آن، گفت که اکنون «بسیاری به کشورهای همسایه مهاجرت کرده و تیم‌هایشان را آن جا مستقر کرده‌اند و فعالیت‌ها در خارج از مرزهای کشور در حال انجام است.»

این کارشناس فناوری اطلاعات مزیت کشورهای همسایه برای کسب‌وکارها در حوزه آی‌تی نسبت به ایران را «در سطح دسترسی به اینترنت» و همچنین «در زمینه ابزارهای مورد نیاز» آنها «برای پیشبرد کارهای روزمره‌شان» می‌داند.

به گفته قلعه‌نوی، با وجود هزینه اقامت تیم‌های فنی استارتاپ‌ها در کشورهایی مثل امارات متحده عربی و ترکیه، دسترسی نداشتن به اینترنت آزاد در ایران، این پدیده را نسبت به مجموعه هزینه‌های داخلی «مقرون به صرفه‌تر» کرده است.

قلعه‌نوی گفته است که آمار دقیقی از استارتاپ‌های ورشکسته به دلیل ناتوانی در مهاجرت وجود ندارد اما «قطعا تعداد آن‌ها کم نیست.»

تارنمای «تاپ‌تن وی‌پی‌ان» در گزارشی که به‌تازگی منتشر کرده، زیان تحمیلی ناشی از قطع اینترنت توسط جمهوری اسلامی بر ٧٢ میلیون کاربر ایرانی در سال ٢٠٢٢ را حدود ٧٧٣ میلیون دلار برآورد کرده است.

همچنین خانه آزادی، روز سه‌شنبه ۲۶ مهر، در جدیدترین گزارش خود درباره وضعیت آزادی اینترنت در جهان، ایران را به عنوان یکی از کشورهایی معرفی کرد که بیشترین محدودیت‌‌های اینترنتی را اعمال می‌کند.

طبق گزارش این نهاد مستقر در واشنگتن، حکومت ایران «رژیمی خودکامه» است و مانند دولت‌های چین و روسیه به دنبال دیوارکشی و جداسازی شهروندان خود از سایر نقاط جهان است.

XS
SM
MD
LG