لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۲۵

فرمانده هوافضای سپاه: رزمایش‌های ایران از ترس آمریکا رسانه‌ای نمی‌شود


 امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه
امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه

یک مقام ارشد سپاه پاسداران٬ رفتار دولت ایران در مقابل آمریکا را «تحقیر آمیز» دانست و مدعی شد که از ترس آمریکا رزمایش‌های نظامی ایران رسانه‌ای نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری فارس٬ امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه روز پنج‌شنبه ۱۹ اسفند در یک همایش اعلام کرد: « امروز آمریکا و انگلیس و فرانسه در خلیج فارس رزمایش برقرار می‌کنند و رسانه‌ها آن را پوشش می‌دهند. اما ما می‌ترسیم رزمایش‌های مان را رسانه‌ای کنیم.»

به گفته این مقام نظامی٬ موشک ماهواره‌بر سپاه برای اهداف غیرنظامی آماده پرتاب بود اما «آقایان با یک تشر آمریکا این موشک را به انباری برده‌اند».

آقای حاجی‌زاده همچنین به قرارداد خرید هواپیما از شرکت آمریکایی بوئینگ نیز اعتراض کرد و گفت: «این یک مصیبت است که رفتیم با امریکای دشمن قرارداد هواپیمای بوئینگ بستیم. این نطفه‌ای که امروز بسته می شود، حتما اولاد ناقص الخلقه‌ای تحویل ملت خواهد داد.»

به گفته فرمانده هوافضای سپاه٬ «عده‌ای قلیل» از مردم ومسئولان ایران عقیده دارند که با تکیه و ارتباط با آمریکا مشکلات باید حل شود. او این نظریه را رد کرد و مدعی شد که ایران در موضوع توافق هسته‌ای همه تعهداتش را انجام داد اما آمریکا در قبال برجام به ایران «چک بی‌محل» داد.

از سوی دیگر حاجی‌زاده از تست موفقیت آمیز موشک هرمز ۲ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم این موشک یک موشک بالستیک دریایی است که می تواند اهداف متحرک را در سطح دریا، با دقت بالایی هدف قرار دهد. برد این موشک، چیزی نزدیک به ۳۰۰ کیلومتر است.

آمریکا و واکنش به رزمایش‌های ایران

سپاه پاسداران و ارتش ایران در هفته‌های گذشته گذشته چندین رزمایش(مانور) برگزار کرده‌اند. اما در بهمن ماه امسال٬ آزمایش یک موشک بالستیک موسوم به موشک «خرمشهر» با واکنش شدید مقام‌های آمریکایی مواجه شد.

ابتدا نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل آزمایش موشکی ایران را «مطلقا غیرقابل قبول» خطاب کرد و گفت این آزمایش تخطی از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است.

خانم هیلی تاکید کرد: دولت ما بر چنین رخدادهایی چشم نخواهد بست.

مایکل فلین مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ در آن زمان نیز این اقدام را نشانه‌ای از نقش بی‌ثبات کننده ایران در خاورمیانه دانست و گفت که ایران رسما تحت نظر قرار گرفته است.

پس از آن دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز ۱۴ بهمن اعلام کرد گزینه نظامی علیه ایران از روی میز خارج نشده است.

یک روز بعد هم در جمعه ۱۵ بهمن، دولت ترامپ فهرست جدیدی از تحریم افراد و شرکت‌های مرتبط با فعالیت موشکی ایران را توسط وزارت خزانه داری اعلام کرد.

در مقابل ایران می‌گوید که برنامه‌های تسلیحاتی‌اش دفاعی است و مغایر با قطعنامه‌های بین‌المللی نیست.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG