لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۳:۴۰

پاسخ کلی خامنه‌ای به نامه مولوی عبدالحمید؛ درخواست آزادی مذهبی بی‌پاسخ ماند


عکسی از دیدار پیشین مولوی عبدالحمید با آیت الله خامنه ای رهبر
عکسی از دیدار پیشین مولوی عبدالحمید با آیت الله خامنه ای رهبر

بیش از یک ماه پس از نامه مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان، به آیت الله علی خامنه‌ای مبنی بر درخواست رفع تبعیض در خصوص اهل سنت، نامه پاسخ رهبر جمهوری اسلامی منتشر شد.

خبرگزاری های داخلی ایران روز چهارشنبه ۱۵ شهریور نامه محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر آیت الله خامنه‌ای به مولوی عبدالحمید و پاسخی که رهبر جمهوری اسلامی به امام جمعه اهل سنت زاهدان داده را منتشر کرده است.

در این نامه، آقای گلپایگانی نوشته است که رهبر جمهوری اسلامی از علاقه مولوی عبدالحمید به نظام جمهوری اسلامی قدردانی کرد و گفت: «همه ارکان جمهوری اسلامی موظفند براساس معارف دینی و قانون اساسی هیچگونه تبعیض و نابرابری بین ایرانیان از هر قوم و نژاد و و مذهبی روا ندارند. ما هم به جد معتقدیم همه باید با هم در کنار هم و در صفوف فشرده واحدی به سربلندی و عزت ایران اسلامی بیاندیشند و در راه آن تلاش کنند و اجازه ندهند دشمنان این مرز و بوم و خناسان وابسته به آن در این صف واحد تفرقه افکنده و کارشکنی کنند.»

این پاسخ در حالی منتشر شده است که در آن به یکی از خواسته‌‌های مطرح شده در نامه مولوی عبدالحمید به طور کلی پاسخ داده شده و به درخواست دوم او اصلا پاسخی داده نشده است.

بر اساس تصویری که روزنامه ایران از تصویر نامه مولوی عبدالحمید منتشر کرده است، او در آن نامه از رهبر جمهوری اسلامی خواسته بود که با دستور رفع تبعیض، امکان استفاده اهل سنت از فرصت‌های استخدامی و حضور در پست‌های دولتی و مدیریتی، دست کم در استانهای خود را بیابند.

مولوی عبدالحمید در درخواست دوم خود از رهبر جمهوری خواسته بود تا آزادی مذهبی بیشتری به اهل سنت، از جمله برای اجرای نماز جماعت در کلانشهرها، داده شود.

با این حال، آیت الله خامنه‌ای با اینکه در پاسخ به بخش نخست نامه مولوی عبدالحمید بر به طور کلی بر «روانداشتن تبعیض» تاکید کرده است اما هیچ پاسخی به بخش دوم نامه او نداده است. در مجموع رهبر جمهوری اسلامی در پاسخ به این چهره برجسته اهل سنت ایران، اشاره‌ای به اهل سنت نداشته و به پاسخی کلی که در آن به لزوم وحدت و مقابله واحد با دشمنان تاکید شده، بسنده کرده است.

مولوی عبدالحمید پیشتر نیز در انتقاد از برخورد با اهل سنت نامه‌هایی به رهبر جمهوری اسلامی نوشته بود اما پاسخ احتمالی آیت الله خامنه ای به این نامه‌ها منتشر نشد.

اهل سنت در ایران همواره به نابرابری در استخدام دولتی و انتصاب‌های مدیریتی انتقاد داشته‌اند چرا که دولت حتی برای پست‌های دولتی استانی در استان‌های سنی نشین از آنها استفاده نمی‌کند.

حسن روحانی پس از آغاز دوران ریاست جمهوری خود وعده رفع تبعیض از اقلیت‌ها به ویژه اهل سنت داد اما بیش از چهار سال پس از آغاز به کار دولت او، مشکلات اهل سنت رفع نشد.

در این سالها بارها از انجام مناسکی نظیر نماز جماعت اهل سنت در تهران جلوگیری شد و نمازخانه آنها در شمال غرب تهران تخریب شد. ضمن این که از سفر مولوی عبدالحمید به به عربستان سعودی جلوگیری شد.

در مراسم تحلیف حسن روحانی در مجلس نیز در در حالیکه از رهبران اقلیت های مذهبی در ایران و حتی ورزشکاران و هنرمندان دعوت شده بود، مولوی عبدالحمید دعوت نبود.

با این حال طی روزهای اخیر خبرهایی از دیدار او با برخی مقامات و چهره های عالیرتبه نظام از جمله ابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی، و محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران منتشر شد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG