لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۰۹

نگرانی از وخامت حال «نرگس محمدی» فعال مدنی در زندان اوین


«نرگس محمدی» فعال مدنی و نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر، که در زندان اوین دوره محکومیت خود را می گذراند، با وجود وخامت وضعیت سلامتی هنوز از بهداری زندان به بیمارستان منتقل نشده است.

«تقی رحمانی» همسر خانم محمدی، پیش از ظهر شنبه ۹ تیر در فیس بوک خود نوشت که خانم محمدی از شب قبل با درد سنگ کلیه و مشکل کیسه صفرا مواجه شده است، این درحالیست که از دوسال پیش پزشکان بارها توصیه کرده بودند باید بستری شده و تحت مراقبت باشد.

آقای رحمانی عصر شنبه نیز در فیس بوک خود با اعلام اینکه خانم محمدی از حقوق خود محروم است، نوشت: « با وجود موافقت برای بستری شدن نرگس محمدی در بیمارستان اعزام هنوز صورت نگرفته است، چرا؟ »

از سوی دیگر، به نوشته وبسایت کلمه، محمود بهزادی‌راد وکیل نرگس محمدی، با بیان اینکه خانم محمدی ناراحتی‌های مختلفی داشت که مثانه و کیسه صفرای او نیز به تازگی با مشکل مواجه شده بود، گفت که موکلش جمعه شب به بهداری منتقل شد.

او با بیان اینکه شنیده است خانم محمدی به بیمارستان منتقل می شود ابراز امیدواری کرد موکلش بتواند از آزادی مشروط استفاده کند.

خودداری از رسیدگی پزشکی مناسب به زندانیان سیاسی و عقیدتی، پیشتر موجب آسیب جدی برخی از زندانیان شده است. سال گذشته پزشکان ناچار شدند بخش بزرگی از صورت علیرضا رجایی، روزنامه نگار، را به دلیل پیشرفت بیماری سرطان او بردارند. آقای رجایی در زندان اجازه نیافته بود به بیمارستان رفته و به طور جدی تحت درمان قرار بگیرد.

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر، اردیبهشت ماه سال گذشته به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت ملی کشور» به پنج سال زندان، به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال زندان و به اتهام «تشکیل و اداره گروهک غیرقانونی لگام» به ده سال زندان محکوم شد.

قوه قضائیه اعلام کرد که ۱۰ سال از این حکم اجرا خواهد شد.

صدور این حکم و تایید آن در دادگاه تجدیدنظر انتقاد شدید فعالان حقوق بشر و تعدادی از نمایندگان مجلس را در پی داشت. این نمایندگان برای رسیدگی نقض این حکم و رسیدگی دوباره به پرونده خانم محمدی دو بار به مسئولان قضایی نامه نوشتند.

در نامه دوم نمایندگان با بیان اینکه حکم صادره با اتهامات تناسبی ندارد، آمده بود: «احساس می‌شود مجازات صادره بیشتر برای ترساندن سایر فعالان اجتماعی سیاسی است و البته معمولا این منظور تامین نمی‌شود.»

با این حال دستگاه قضایی حاضر به رسیدگی دوباره پرونده نرگس محمدی نشد.

نرگس محمدی پیشتر نیز به دلیل فعالیت های مدنی و دفاع از حقوق بشر، زندانی شده بود.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG