دفتر مدیریت بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت روز جمعه ۲۶ آبان، گفت که ۵۰ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال ایران فعالیت فیزیکی کافی ندارند.
به گزارش «اعتماد آنلاین»، کوروش اعتماد گفت این کمتحرکی منجر به افزایش پرفشاری خون و دیابت در اشخاص می شود.
دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت پیشتر اعلام کرده بود که ۷ میلیون تن، معادل ۱۴ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال در ایران، مبتلا به دیابت هستند.
مدیر عامل سازمان ورزش شهرداری تهران نیز سرانه فعالیت بدنی در ایران را ۱۳ دقیقه اعلام کرده است.
رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی نیز روز جمعه گفت که حدود ۸۰ درصد جامعه ایران «کمتحرکی» دارند و تأکید کرد که این وضعیت در میان زنان بیشتر است.
این آمار در شرایطی منتشر میشوند که علاوه بر نبود فضاهای مناسب برای پیادهروی و ورزش روزانه، تفکیک جنسیتی در باشگاهها و سختگیریها در این رابطه هم ورزش و تحرک را به ویژه برای زنان با چالشهای زیادی روبرو کرده است.
به تازگی، روابط عمومی «مجموعه فرهنگی ورزشی انقلاب» نیز در اعلامیهای گفت که جاده تندرستی این باشگاه برای «ترمیم و آمادهسازی جاده برای فصل سرما و بارندگیهای پیشرو» تعطیل شده است.
با این حال، شماری از کابران شبکههای اجتماعی میگویند دلیل اصلی تعطیلی جاده تندرستی، پوشش اختیاری زنان بوده است.
چندی پیش، معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان نیز اذعان کرد که «کشف حجاب دختران ورزشکار و حضور بانوان در ورزشگاهها، از جمله چالشهایی است که وزارت ورزش با آن مواجه است.»
تحقیقات پایگاه دادههای باز ایران نشان میدهد سهم زنان ایران از جمعیت کل ورزشکاران کشور حدود ۳۶ درصد است؛ چرا که «زنان ایرانی به دلیل حجاب اجباری محدودیتهای زیادی برای فعالیتهای ورزشی به خصوص در فضاهای باز و عمومی دارند.»
زنان ورزشکار حرفهای نیز برای فعالیت در داخل و درخشش در عرصه بینالمللی دشواریها و موانع متعددی پیش رو دارند تا جایی که بسیاری، مهاجرت را به ادامه فعالیت در ایران ترجیح دادند.
با این حال، بررسیهای پایگاه دادههای باز ایران نشان میدهد که «زنان در سالهای گذشته موفق شدهاند در برخی رشتههای ورزشی پرطرفدار مانند والیبال، هندبال، تکواندو، ژیمناستیک، شنا، دو و میدانی، بدمینتون، سوارکاری و ورزشهای همگانی، از نظر تعداد ورزشکار، سهمی بیشتر از مردان به دست آورند.»
در دولت ابراهیم رئیسی و با افزایش سختگیریها در مورد حجاب اجباری، محدودیتهای ورزشی هم افزایش یافت. چندی پیش، خبر توقف فعالیت زنان در رشتههای بدنسازی خبرساز شد.
مریم کاظمیپور، معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش، در واکنش به انتقادها گفت که فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام قرار است قوانین جدیدی را با «رعایت مسائل فرهنگی و اجتماعی» در این عرصه تصویب و ابلاغ کند.
هر چند مشکلات مربوط به حضور زنان در عرصه ورزش ایران، از جمله پوشش زنان ورزشکار ایرانی و یا حضور زنان در ورزشگاهها، در جمهوری اسلامی موضوع تازهای نیست ولی در سالهای اخیر، توجه فزاینده گروههای مدافع حقوق بشر و همچنین نهادهای ورزشی جهانی را به خود جلب کرده است.
به تازگی، گروهی از ایرانیان خارج از کشور از کمیته بینالمللی المپیک درخواست کردهاند که ایران را به خاطر تبعیض دولت علیه زنان در ورزش، از بازیهای المپیک ۲۰۲۴ پاریس حذف کند.
مهیار منشیپور، قهرمان فرانسوی ایرانیتبار سابق بوکس جهان، و شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، از جمله چهرههایی هستند که از کمیته بینالمللی المپیک خواستهاند تا ایران را از حضور در المپیک پاریس محروم کند.