لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۲۲

پیگیری اسیدپاشی در اصفهان؛ فعلا رسانه‌ها متهم هستند


در حالیکه حدود دو هفته از تایید آخرین اسیدپاشی در اصفهان از سوی پلیس گذشته است، گزارش‌ها از ایران از نشانه‌گیری لبه انتقادها به سمت نقش رسانه‌ها در این رویداد خبر می‌دهند.

با توجه به هدف‌گرفتن زنان در این اسیدپاشی‌ها و نبود کینه شخصی در این حملات، شایعه انجام این اقدامات به بهانه امر به معروف و نهی از منکر یا برخورد با بدحجابی در اصفهان منتشر شد. همزمان برخی رسانه نیز احتمال انگیزه هدف گرفته شدن زنانی که حجاب کمتری دارند از سوی گروههای تندروی مذهبی را بررسی کردند اما، مسئولان عالرتبه امنیتی و قضایی در ایران، پرداختن به این موضوع را از سوی برخی رسانه‌های ایران به شدت محکوم کردند.

محمد رضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین در این باره گفت: «وزارت ارشاد و هیأت نظارت بر مطبوعات نباید بگذارند رسانه‌های فاسد و غرب‌زده این جنایت را با مقدسات و واجباتی مثل امر به معروف و نهی از منکر مرتبط کنند و به این بهانه به تضعیف ارزش‌ها بپردازند.»

نقدی بر همین اساس گفت: «امروز وقتی یک عمل جنایت کارانه انجام می گیرد و اسید می پاشند به صورت زنان مظلوم، فوراً شبکه رسانه ای بیگانه وارد عمل می شود و با تیترهای مشابه سعی می کنند این اسید پاشی را به امر به معروف و نهی ازمنکر ربط بدهند.» او رسانه‌های به گفته خود «فاسد» و روزنامه‌های «زنجیره‌ای» را محکوم کرد که به طور برنامه‌ریزی شده قصد دارند با به میان کشیدن پای امر به معروف و نهی از منکر، دست به تخریب آن بزنند.

دستگیری خبرنگاران در اصفهان

در حالیکه به گفته مقامات قضایی ایران هنوز پیگیری پرونده اسیدپاشی به نتیجه مشخصی نرسیده است، اخبار غیررسمی از بازداشت تعدادی از خبرنگاران خبرگزاری ایسنا در شهر اصفهان حکایت دارند. گفته می‌شود دو نفر از این خبرنگاران آزاد شدند اما زهرا محمدی، سردبیر ایسنای اصفهان و صنم فارسی، دبیر اجتماعی این مجموعه همچنان در بازداشت هستند.

این بازداشت‌ها پس از آن صورت گرفت که برخی مقامات قضایی هم به عملکرد رسانه‌ها به تندی انتقاد کردند. صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه گفت که برای رسانه‌هایی که در ماجرای اسید پاشی موضوع را به امر به معروف و نهی از منکر مرتبط کردند، متاسف است و این اقدام رسانه‌ای را «ظلم فاحش به نظام و متدینین، معتقدین و متفکرین» خواند.

ابراهیم رئیسی، دادستان کل نیز گفت که رسانه‌هایی که اسیدپاشی را به افراد یا گروه‌های خاصی مرتبط می‌کنند موجب تشویش اذهان عمومی می‌شوند و خود این اقدام، ایجاد اتهام و برخوردی غیرقابل اغماض است.

در این بین مهدي طائب، رئيس شوراي قرارگاه عمار برخي رسانه‌هاي داخل ایران را متهم کرد که سعي در ناامن نشان دادن کشور دارند. او گفت: « آن رسانه‌اي كه بر مبناي دروغ جوسازي كرده جرمش از آن كسي كه اسيد پاشي كرده است بالاتر است چرا كه حيثيت يك كشور را هدف قرار داده است.»

اما شاید عالی‌ترین مقام نظامی و امنیتی که رسانه‌ها را هدف انتقاد خود قرار داد، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران بود. حسن فیروزآبادی در این باره گفت: «برخی رسانه‌های زنجیره ای، هنوز خبراسیدپاشی نیامده، سرمقاله‌شان آماده بود. این سم‌پاشی رسانه‌ای از اسیدپاشی هم خطرناک تر است.» او از مسئولان امنیتی و قضایی خواست با کسانی که به گفته او «عامل سم پاشی» هستند برخورد کند.

تعدادی از نمایندگان مجلس ایران نیز که همزمان با اوج‌گیری حساسیت‌ها نسبت به اسیدپاشی در اصفهان مشغول تصویب طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر بودند، برخی رسانه‌ها را متهم کردند که با ربط دادن اسیدپاشی به امر به معروف، قصد تخریب طرح نمایندگان را دارند.

طی هفته های گذشته چهار مورد اسیدپاشی به زنان در اصفهان گزارش شده است که یکی از آنها به دلیل آسیب دیدگی شدید، برای درمان به تهران منتقل شده است.

XS
SM
MD
LG