لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۳۵

اخبار ضد و نقیض از برخورد پلیسی و قضایی با اسیدپاشی‌ها در اصفهان


در حالیکه مسئولان پلیس هرگونه اقدام هماهنگ شده و گروهی در اسیدپاشی‌های اخیر در شهر اصفهان را رد می‌کنند، یک مقام‌ وزارت کشور ایران از دستگیری حداقل چهار نفر به اتهام اسیدپاشی‌های اخیر در شهر اصفهان خبر داد.

در این بین اما، غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری روز دوشنبه خود، بازداشت متهمان به دست داشتن در اسیدپاشی را تایید نکرد.

قبل از انتشار خبر این دستگیری‌ها، پلیس اصفهان، هرگونه عمل گروهی بودن عوامل اسیدپاشی را رد کرده بود. فرمانده پلیس اصفهان دوشنبه صبح گفته بود که این اسید‌پاشی‌ها تنها از سوی یک‌ نفر انجام شده که او هم «شخصیت ضداجتماعی» دارد و در چند روز آینده نیز بازداشت خواهد شد.


اظهار نظرهای عجیب

پلیس قبل از دستگیری، تاکید دارد اسیدپاش یک نفر است، در حالیکه قربانیان گفته‌اند اسیدپاش‌ها، دو نفری روی موتور به آنها حمله کرده‌اند.

در حالیکه پلیس سعی دارد نشان دهد مهاجمان اسیدپاش، گروهی نبودند. اما برخی می‌گویند نشانه‌هایی وجود دارد که این اقدام سازماندهی شده باشد.

در این بین اما عباسعلی منصوری آرانی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران به خبرگزاری ایسنا گفته است که به گمان او، «دست‌های پشت پرده سیاسی و عوامل بیگانه و صهیونیستی» در حملات اسیدپاشی نقش داشته‌اند.

با اینکه در فضای مجازی این اقدام به افراطی‌های مذهبی نسبت داده می‌شود، اما مقام‌های محلی در اصفهان این اتهام را رد می‌کنند.

محمدتقی رهبر، امام جمعه اصفهان روز دوشنبه این موضوع را که پیشتر گفته بوده امر به معروف باید فراتر از تذکر لسانی باشد را تکذیب کرد.

روز دوشنبه، هادی صادقی، معاون فرهنگی قوه‌قضاییه بدون ذکر نامی گفت: "گروهی‌هایی که می‌شناسیم با این روش امربه‌معروف نمی‌کنند."

چه پای گروه های امر به معروف در میان باشد یا نه، اقدام های تندروهای مذهبی سابقه دارد.

بهروز صمدبیگی، روزنامه نگار مقیم ترکیه به صدای آمریکا گفت که برخلاف ادعای مقام های پلیس، نشانه هایی وجود دارد که این اسیدپاشی ها سازماندهی شده است.

وی گفت: قربانیان زنان جوان هستند و اغلب در هنگام رانندگی مورد حمله قرار گرفته اند. همچنین محل وقوع اسیدپاشی ها در منطقه بالای شهر اصفهان بوده است. از سوی دیگر بین قربانیان رابطه ای نیست که بشود گفت یک نفر بخاطر انگیزه شخصی همه این اقدامات را کرده است. به همین دلیل می شود گفت اسیدپاشی ها با انگیزه مذهبی و احتمالا گروهی بوده است.

بهروز صمدبیگی روز نامه نگار درباره سابقه اقدامات ضد حجاب در جمهوری اسلامی به نخستین روز های بعد از انقلاب اشاره کرد و گفت: در جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدا روش خصمانه ای برای حجاب اجباری بکار گرفته شد و شعارهایی که می داند «یا روسری، یا توسری» بود. غیر از مساله حجاب، در سالهای اخیر موارد زیادی وجود دارد که افراد به صورت فردی یا گروهی به بهانه اصلاح جامعه و با دغدغه های مذهبی حتی دست به قتل زدند.

وی افزود: یکی از پرونده های معروف در زمینه برخورد خشونت آمیز با زنان مربوط به قتل های محفلی کرمان بود که عده ای بسیجی به زعم خودشان با مجوز شرعی شروع به قتل کردند. آنها مدعی بودند مجوز شرعی از آیت الله محمدتقی مصباح یزدی دارند. آنها افرادی که به نظرشان افراد مناسبی برای جامعه نبودند را می کشتند.

مقام های محلی می گویند هیچ جای نگرانی نیست اما خبرگزاری ایسنا در گزارشی نوشته که اسیدپاشی های اخیر، بر گردشگری خارجی ها تاثیر گذاشته است.
و در این ماجرا چهره های فرهنگی از جمله اصغر فرهادی کارگردان سرشناس ایران، از پزشکان خواسته به کمک قربانیان اسیدپاشی بیایند.

محمد رضا نقدی رییس سازمان بسیج هم می گوید شبکه رسانه ای بیگانه سعی می کند این اسیدپاشی را به امر به معروف و نهی از منکر ربط بدهد.

اصفهان حالا در انتظار دستگیری و مجازات عاملان اسیدپاشی هاست که امنیت زنان و دختران را در این شهر به خطر انداخته است.

XS
SM
MD
LG