لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۲۳

مجلس به ۱۶ وزیر پیشنهادی روحانی رای اعتماد داد؛ جهرمی با کمترین رای وزیر شد


مجلس شورای اسلامی از ۱۷ گزینه پیشنهادی حسن روحانی برای وزارت، به ۱۶ گزینه رای اعتماد داد.

به گزارش رسانه‌های داخلی ایران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از چند روز بررسی کارنامه وزرای پیشنهادی حسن روحانی برای تشکیل دولت دوازدهم، روز یکشنبه ۲۹ مرداد به همه وزرای پیشنهادی، بجز وزیر نیرو رای اعتماد دادند.

در میان وزرای پیشنهادی حسن روحانی، حبیب الله بی‌طرف، وزیر نیرو، که سابقه وزارت در دولت محمد خاتمی را نیز داشت، با ۱۳۳ رای موافق، ۱۷ رای ممتنع و ۱۳۲ رای مخالف موفق به راهیابی به دولت نشد.

مخالفان آقای بی‌طرف مدیریت او به عنوان وزیر نیروی دولت خاتمی را عامل برخی از مشکلات کنونی مدیریت آب و بحران خشکسالی می‌دانند. به طور مشخص، ساخت سد گتوند که آبگیری آن در دولت محمود احمدی نژاد منجر به شور شدن آب پشت سد شد، ناشی از سوء مدیریت آقای بی‌‌طرف عنوان شده است. او که سابقه عضویت در سپاه پاسداران در دوران جنگ را دارد در واگذاری قراردادهای بزرگ وزارت نیرو به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیای سپاه نقش مهمی داشت.

با مخالفت نمایندگان و راه نیافتن آقای بی طرف به دولت، کابینه حسن روحانی با ۱۶ وزیر و دو سرپرست کار خود را آغاز کرد. آقای روحانی که گزینه‌ وزارت علوم را به مجلس معرفی نکرده بود، روز یکشنبه ضیاء هاشمی، معاون اجتماعی فرهنگی وزارت علوم را به عنوان سرپرست موقت این وزارتخانه معرفی کرد. او همچنین ستار محمودی را به سرپرستی وزارت نیرو منصوب کرد.

از سوی دیگر، در میان وزرای پیشنهادی حسن روحانی به مجلس، پس از آقای بی‌طرف که موفق به کسب آرای لازم نشد، محمد جواد آذری جهرمی، وزیر پیشنهادی برای وزارت ارتباطات، گزینه‌ای بود که با کمترین آرا به هیات دولت راه یافت.

آقای جهرمی که با ۳۶ سال سن، جوان ترین وزیر کابینه معرفی شده است، سابقه مدیریت در وزارت اطلاعات دولت محمود احمدی‌نژاد را دارد و همین موضوع انتقادات بسیاری درباره معرفی او به عنوان گزینه وزارت ارتباطات برانگیخت؛ به ویژه اینکه آقای جهرمی مسئولیت تجهیز وزارت اطلاعات به تجهیزات شنود را بر عهده داشته است. این تجهیزات در پیگرد و شنود دگراندیشان، منتقدان سیاسی و معترضان سال‌های ۸۸ و پس از آن به کار گرفته شده است.

آقای جهرمی چند روز پیش از رای گیری مجلس، درباره مسئولیت خود در وزارت اطلاعات به نمایندگان گفته بود: «مسئولیت شنود نداشتم بلکه مسئول زیرساخت‌های فنی و ساخت تجهیزات شنود را بر عهده داشتم و این را افتخار می‌‌دانم.»

طی هفته گذشته نیز برخی از زندانیان پیشین به نقش آقای جهرمی در تفتیش منزل و بازجویی از آنها اشاره کردند. کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران نیز وزیر پیشنهادی ارتباطات را به دلیل نقش او در وزارت اطلاعات، ناقض حقوق شهروندان دانست.

به هر روی آقای جهرمی روز یکشنبه از مجموع آرای ۲۸۸ نماینده در مجلس، ۱۵۲ رای موافق، ۱۲۰ رای مخالف و ۷ رای ممتنع به دست آورد. او در چهارسال گذشته معاون محمود واعظی، وزیر ارتباطات دولت یازدهم بود.

کابینه حسن روحانی در حالی از امروز رسما کار خود را آغاز کرد که انتقاد به او برای معرفی نکردن وزیر زن تا آخرین روزها ادامه داشت. آقای روحانی در سخنانی در مجلس در مقابل انتقادات درباره معرفی نکردن وزیر زن گفت که سه گزینه زن برای سه وزارتخانه در نظر گرفته بود «اما نشد» که آنها را معرفی کند. بدین ترتیب هیات وزیران دولت دوازدهم با وجود حمایت گسترده زنان از ریاست جمهوری حسن روحانی، بدون وزیر زن کار خود را آغاز کرد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG