مجلس شورای اسلامی با رای مثبت به استیضاح علی ربیعی، وزیر کار و رفاه اجتماعی، او را برکنار کرد. در جلسه علنی روز چهارشنبه ۱۷ مرداد از مجموع ۲۴۳ نماینده حاضر در جلسه، ۱۲۹ به استیضاح آقای ربیعی رای مثبت و ۱۱۱ نفر رای منفی دادند.
در حالیکه ایالات متحده و جامعه جهانی، جمهوری اسلامی ایران را متهم می کنند منابع خود را به جای صرف مردم خود، برای حمایت از تروریسم و بی ثبات سازی در خاورمیانه هزینه می کند، نمایندگان مجلس رای به برکناری وزیر کار برای «مشکلات کارگری» دادند.
جلسه امروز مجلس، سومین جلسه استیضاح وزیر کار و رفاه اجتماعی طی یکسال گذشته بود، نمایندگان موافق استیضاح آقای ربیعی را متهم به تلاش به لابیگری با نمایندگان مجلس و معامله با آنان کردند. استیضاح کنندگان یکی از اصلی ترین دلایل اقدام خود را ناموفق بودن وزارتخانه آقای ربیعی در کارآفرینی و کاهش بیکاری، و همچنین رفع نکردن مشکلات جامعه کارگری عنوان کردند.
در ادامه آقای ربیعی در دفاع از خود از اینکه نمایندگان موافق استیضاح آمار و اعداد و مستنداتی در مورد ادعاهای خود ندادند، انتقاد کرد. او همچنین گفت که وضعیت اقتصادی کشور که موجب بیکاری، رکود و مشکلات جامعه کارگری شده است باید توسط همه ارکان کشور حل شود نه فقط یک وزارتخانه. او استیضاح خود را سیاسی خواند و گفت که برای مبارزه با فساد باید شفافیت ایجاد کرد.
در نهایت نمایندگان مجلس با اکثریت آرا با استیضاح و برکناری علی ربیعی از وزارت کار و رفاه اجتماعی موافقت کردند.
ربیعی در حالی به عنوان وزیر به دولت حسن روحانی پیوست که نهادهای حقوق بشری از عملکرد او زمانی که در وزارت اطلاعات بود، انتقادات زیادی داشتند اما رئیس جمهوری ایران به این اعتراضات توجهی نکرد.
استیضاح آقای ربیعی در حالی انجام شد که تجمع های کارگران در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مزایا و نبود امنیت شغلی همواره ادامه داشته است.
این اعتراضات که در دوسال اخیر شدت گرفته، در برخی موارد بازداشت و برخورد امنیتی پلیس با کارگران را در پی داشته است.
در آخرین مورد، کارگران بخش فنی نگهداری خطوط و ابنیه سراسر کشور، تجمع های اعتراضی برگزار کردند.
از سوی دیگر، این استیضاح در شرایطی انجام شد که حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران قرار است به زودی در مجلس حاضر شده و به سوالات نمایندگان پاسخ دهد.