مجلس شورای اسلامی در آستانه استیضاح سه وزیر دولت حسن روحانی قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری های داخلی ایران، هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی طرحهای استیضاح سه وزیر کشاورزی، راه و شهرسازی، و کار و رفاه اجتماعی را اعلام وصول کرده است.
اعلام وصول استیضاح سه وزیر در حالیست که حدود هفت ماه از آغاز به کار دولت دوم حسن روحانی گذشته است. در این بین، عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی، رکورددار استیضاح محسوب میشود و برای سومین بار به این منظور به صحن علنی مجلس میرود.
نمایندگان مجلس طرح استیضاح عباس آخوندی را به دلیل آنچه که عمل نکردن به وعدههای خود در نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، ناتوانی در حل بحرانهای موجود در سیستم حمل و نقل، و ناتوانی در نظارت بر حمل و نقل زمینی و هوایی خواندند، ارائه دادهاند. سقوط هواپیمای مسافربری تهران یاسوج و مرگ ۶۶ سرنشین آن از جمله دلایل استیضاح آقای آخوندی است.
طرح استیضاح وزیر راه و شهرسازی ایران پیشتر نیز دوبار، در مهر ماه سال ۹۴ و اسفند سال گذشته، به رای گذاشته شد اما پس از دفاع او در مجلس رای نیاورد.
دیگر وزیر دولت که قرار است استیضاح شود، علی ربیعی وزیر کار و رفاه اجتماعی است که حوادث اخیر برای کشتی نفتکش سانچی و هواپیمای ای تی آر۷۲ به نوعی به او مربوط است. کشتی سانچی که اواسط دی ماه در نزدیکی سواحل چین با یک کشتی باری برخورد کرد و ۳۲ سرنشین آن جان باختند متعلق به سازمان تامین اجتماعی بود. گفته شده که یکی از دلایل استیضاح ارائه نکردن گزارش این حادثه از سوی وزیر کار و رفاه اجتماعی بوده است.
یک روز پس از اعلام وصول استیضاح وزرای راه و کار، خبرگزاری مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه ۱۶ اسفند اعلام کرد که هیات رئیسه مجلس استیضاح محمود حجتی، وزیر کشاورزی را نیز اعلام وصول کرده است.
استیضاح کنندگان حدود ۴۰ مورد، از جمله «ناتوانی در تنظیم بازار محصولات کشاورزی»، «برخورد نکردن با تخلفات شرکتهای تابع وزارت کشاورزی»، «واگذار نکردن شرکتهای تابع وزارت کشاورزی» و «توجه نکردن به الگوهای کشت» را از جمله دلایل استیضاح وزیر کشاورزی عنوان کرده اند.
طبق قانون، وزرا پس از اعلام وصول طرح استیضاح ۱۰ روز فرصت دارند تا در صحن علنی مجلس حاضر شده و از خود دفاع کنند.