وزیر کشور جمهوری اسلامی در گزارشی به مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که در ایران سالانه ۶۰۰ هزار نفر راهی زندان میشوند.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت وابسته به مجلس، عبدالرضا رحمانی فضلی، روز دوشنبه ۱۷ خرداد با حضور در صحن علنی مجلس گزارشی درباره آسیبهای اجتماعی در ایران و جلسات مقامات عالیرتبه با رهبر جمهوری اسلامی در این باره ارائه داد.
آقای رحمانی فضلی در گزارش خود گفت که آیت الله خامنهای در مناسبتهای مختلف از مقامات کشور خواسته است که تغییرات اجتماعی را مهندسی و هدایت کنند.
به گفته او آیت الله خامنه ای همچنین گفته است که تغییرات اجتماعی به تغییرات سبک زندگی منجر می شود و از این رو باید سبک زندگی ایرانی اسلامی تعریف شود.
گزارش آسیب های اجتماعی
وزیر کشور ایران در گزارش خود آمارهای مختلفی درباره آسیب های اجتماعی در ایران ارائه داد از جمله اینکه:
- سالی ۶۰۰ هزار نفر عازم زندان ها می شوند که از این تعداد ۲۰۰ هزار نفر در زندان ها باقی می مانند.
- هر سال ۳۶ درصد از ازدواج ها منجر به طلاق میشود که این تعداد در شهرهای بزرگ گاهی افزایش نیز پیدا میکند.
- حدود ۶۰ درصد از تعداد زندانیها به طور مستقیم و غیرمستقیم با اعتیاد و مواد مخدر در ارتباط هستند؛ همچنین عامل ۵۰ درصد از طلاقها اعتیاد است.
- سالانه حدود شش هزار تن مواد مخدر در افغانستان تولید می شود که بخشی از آن وارد ایران می شود.
- در حال حاضر یک و نیم میلیون نفر معتاد در کشور زندگی می کنند که اعتیاد آنها از مواد سنتی به سمت مواد صنعتی و پرخطر رفته است.
- حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بیکار در کشور داریم که توزیع آن در کشور نرمال نیست، به گونهای که امروزه مناطقی وجود دارند که بیش از ۶۰ درصد بیکاری در آن متمرکز است.
- حدود ۱۱ میلیون حاشیه نشین در دو هزار و ۷۰۰ محله حاشیه نشین در کشور وجود دارد.
- درباره میزان قاچاق کالا میزان قاچاق کالا، از ۱۰ میلیارد تا ۲۰ میلیارد دلار اختلاف نظر وجود دارد، این عدد باید به طور دقیق مطرح شود.
وزیر کشور ایران همچنین در این گزارش نبود اعتماد عمومی در جامعه به دولت و حاکمیت را موجب کاهش اثرگذاری برنامههای کلان کشور دانست.
گزارش وزیر کشور درباره آسیب های اجتماعی در حالیست که بسیاری از کارشناسان طی سالهای اخیر بیکاری و وضعیت اقتصادی را عامل بسیاری از این آسیبها به ویژه اعتیاد و طلاق عنوان کردهاند. در پی تشدید تحریمهای بینالمللی و سیاستهای پول دولت محمود احمدی نژاد، اقتصاد ایران با رشد منفی و رکود شدید مواجه شد و بیکاری در بسیاری از مناطق ایران دو رقمی شد.