لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۵۸

شکایت غزاله شارمهد از ۸ مقام ارشد حکومت جمهوری اسلامی


جمشید شارمهد - آرشیو
جمشید شارمهد - آرشیو

غزاله شارمهد، دختر جمشید شارمهد که جمهوری اسلامی او را در ایران به اعدام محکوم کرده است، از ۸ مقام ارشد قضائی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران نزد دادگاه فدرال آلمان شکایت کرد و خواستار تشکیل پرونده جنایی علیه آنها شد.

غزاله شارمهد روز سه‌شنبه ۳۱ خرداد علیه هشت تن از اعضای عالی رتبه قوه قضائیه و تشکیلات اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران به اتهام جنایت علیه بشریت به دادستانی فدرال آلمان شکایت کرد.

خانواده جمشید شارمهد، شهروند دوتابعیتی ایرانی-آلمانی، می‌گویند که مقامات جمهوری اسلامی او را سه سال پیش در دبی ربودند.

مقامات جمهوری اسلامی شارمهد را به برنامه‌ریزی برای اجرای حمله مرگبار به یک مسجد در سال ۱۳۸۷، که طی آن ۱۵ نفر کشته و بیش از ۲۰۰ نفر زخمی شدند، متهم کرده‌اند. جمشید شارمهد اوایل سال جاری به اعدام محکوم شد. جمشید شارمهد تابعیت مضاعف آلمان و اقامت دائم آمریکا را دارد.

مقامات آلمان و اروپا این حکم را، که هم‌زمان با افزایش اعدام‌ها در ایران صادر شده است، محکوم کردند.

آلمان از «اصل صلاحیت جهانی» پیروی می‌کند که بر اساس آن مقامات می‌توانند جرائم جدی ارتکابی در سایر نقاط جهان را بررسی کنند.

مرکز اروپایی «قانون اساسی و حقوق بشر» مستقر در برلین که از شکایت غزل شارمهد حمایت می‌کند، روز چهارشنبه گفت پرونده‌ای تشکیل شده است و این پرونده شکایت، یک قاضی به نام عبدالقاسم صلواتی و وزیر سابق اطلاعات به نام محمود علوی و شمار دیگری از افراد را مورد هدف قرار می دهد.

غزل شارمهد روز چهارشنبه در بیانیه‌ای گفت: «آدم‌ربایی در دبی، بازداشت غیرقانونی، شکنجه در حین بازداشت و اعدام قریب‌الوقوع پدرم در نتیجه یک دادگاه نمایشی، نمونه‌ای از جنایات ناگفته رژیم ایران است.»

ولفگانگ کالک، دبیر کل مرکز اروپایی «قانون اساسی و حقوق بشر»، در بخشی از سخنانش جمهوری اسلامی را مسئول «شکنجه‌های سیستماتیک، خشونت جنسی، اعدام‌ها و ناپدید شدن ده‌ها هزار» نفر خواند. او افزود: «هدف این است که چه از طریق اعلام جرائم جنایی در آلمان در پرونده شارمهد، چه از طریق اقدامات قانونی در کشور دیگری یا در دیوان بین المللی، مقامات عالی‌رتبه دولت، قوه قضائیه، و دستگاه‌های امنیتی حکومت ایران را برای این جنایات به پای میز محاکمه بکشانند.»

آلمان و جمهوری اسلامی ایران اوایل سال جاری میلادی دیپلمات‌های یکدیگر را در رابطه با پرونده شارمهد اخراج کردند.

مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی، صبح چهارشنبه ۶ اردیبهشت، در یک نشست مطبوعاتی از تایید حکم اعدام جمشید شارمهد در دیوان عالی جمهوری اسلامی خبر داد.

غزاله شارمهد پس از اعلام این خبر به صدای آمریکا گفت که تماس با پدرش ممکن نیست و «باید از خبرها پیگیر آخرین اتفاقات باشیم.»

این مطلب بر اساس گزارش آسوشیتدپرس تنظیم شده است

XS
SM
MD
LG