لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۳۸

مقام اتحادیه به شرکت های اروپایی در مورد تبعیت از تحریم آمریکا علیه ایران هشدار داد


خودروی پژو ۲۰۶ در کارخانه ایران خودرو - ۲۰ ژوئن ۲۰۱۱
خودروی پژو ۲۰۶ در کارخانه ایران خودرو - ۲۰ ژوئن ۲۰۱۱

شرکت های اروپایی که به خاطر تحریم های آمریکا تجارت با ایران را متوقف کنند با خطر تحریم های اروپا مواجه می شوند؛ این مطلب را یک مشاور ویژه دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا عنوان کرد.

به گزارش ان بی سی، ناتالی توچی، یکی از دستیاران فدریکا موگرینی، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا دوشنبه شب، به رادیو ۴ بی بی سی گفت اگر شرکت های اتحادیه اروپا از تحریم های ثانویه آمریکا تبعیت کنند ممکن است تحت تحریم های اتحادیه اروپا قرار بگیرند.

چند ساعت قبل از آن، واشنگتن اعلام کرد تحریم های تازه علیه جمهوری اسلامی ایران از سه شنبه اجرایی می شود.

روز دوشنبه، پرزیدنت ترامپ فرمان اجرایی بازگشت تحریم های جمهوری اسلامی ایران را که از سه سال پیش توسط باراک اوباما معلق شده بود، امضا کرد.

این تحریم ها از روز ۷ اوت برابر با ۱۶ مرداد اجرایی شد و شامل بازگشت تحریم خرید دلار آمریکا توسط دولت ایران، تجارت فلزات گرانبها، مانند طلا، فروش و تحویل فلزات خام یا نیمه ساخته مانند آلومینیوم و فولاد به ایران، و برخی از داد و ستد های مالی جمهوری اسلامی ایران است. همچنین ارائه هر گونه کالا و خدمات در ارتباط با بخش خودرو سازی ایران منع می شود.

مجوزهای صادر شده برای صادرات و بازصادرات هواپیماهای تجاری مسافربری و قطعات و خدمات مربوطه به ایران نیز لغو شد. این در حالی است که مهمترین قراردادهایی که در فهرست لغو قرار می گیرد، فروش هواپیما به ایران است. پس از توافق هسته‌ای، شرکت بوئینگ قراردادی به ارزش ۲۰ میلیارد دلار برای فروش بیش از ۱۰۰ فروند هواپیمای مسافربری با ایران امضا کرده بود.

ناتالی توچی تصمیم اتحادیه اروپا را تلاشی برای حفاظت از شرکت های اروپایی توصیف کرد و آن را برای فرستادن این سیگنال به ایران که اروپایی ها جدی هستند، ضروری خواند.

اتحادیه اروپا بارها از توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ موسوم به برجام حمایت و بر حفظ آن پافشاری کرده است اما دولت دونالد ترامپ ضمن انتقاد از برجام، در ماه مه اعلام کرد از برجام خارج می شود. طبق این توافق ایران فعالیت های هسته ای خود را محدود کرد و در عوض، تحریم های بین المللی علیه ایران نیز کاهش یافت.

فدریکا موگرینی نیز روز سه شنبه به خبرنگاران گفت اتحادیه اروپا برای حفظ برجام بهترین تلاش خود را انجام می دهد تا ایران از منافع اقتصادی آن بهره مند شود و این توافق برای مردم ایران منفعت دارد. اما روز سه شنبه، دونالد ترامپ، در یک توئیت، بر موضع خود در مورد ایران پافشاری کرد و تحریم ها علیه ایران را «گزنده ترین» خواند و گفت هرکس با ایران تجارت کند با آمریکا تجارت نخواهد کرد. او گفت به دنبال «صلح جهانی» است و نه چیزی بیش از این.

پیشتر شرکت شرکت نفت توتال فرانسه گفته بود اگر از آمریکا معافیت از تحریم نگیرد فعالیت در ایران را متوقف می کند.​

در سال ۲۰۱۶ اتحادیه اروپا بیش از ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار کالا به ایران صادر کرد و بیش از ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار نیز کالا از ایران وارد کرد. روابط تجاری آمریکا و اروپا بسیار بیش از این رقم است.

تقریبا همه شرکت های چند ملیتی با آمریکا رابطه بازرگانی دارند و یا از سیستم بانکی آمریکا استفاده می کنند، که آنها را در برابر تحریم ها آسیب پذیر می کند.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا ۱۸ اردیبهشت اعلام کرد که توافق اتمی ایران معیوب است و به همین دلیل واشنگتن از آن خارج می‌شود.

پرزیدنت ترامپ از زمان روی کار آمدن، ایران را به نقض برجام از طریق برنامه موشکی، بی ثبات سازی در منطقه و حمایت از گروه های تروریستی متهم کرد.

خردادماه گذشته نیز وزیر خارجه ایالات متحده راهبرد و استراتژی جدید آمریکا در برابر ایران را شرح داد و ضمن اعلام فشار بیشتر بر جمهوری اسلامی، اعلام کرد اگر ایران به ۱۲ شرط آمریکا عمل کند، می تواند با ایالات متحده توافق جدیدی داشته باشد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG