لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۳۶

اختصاصی؛ کفیل سیاسی الهه محمدی: از قدرت او و زنان ایرانی شگفت‌زده هستم


الهه محمدی، روزنامه‌نگار زندانی. آرشیو
الهه محمدی، روزنامه‌نگار زندانی. آرشیو

کفیل سیاسی الهه محمدی، روزنامه‌نگار زندانی، در گفت‌وگویی اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا خواستار آزادی او شد و همچنین گفت مقامات جمهوری اسلامی تاکنون به درخواست‌های او در مورد الهه محمدی هیچ پاسخی نداده‌اند.

هایدی رایشینک همچنین در پیامی به الهه محمدی ضمن اینکه از او خواست امید خود را از دست ندهد، گفت: من از قدرت این زن و دیگر زنان در ایران شگفت‌زده هستم.

هایدی رایشینک روز ۲۹ تیر و در گفت‌وگو با بخش فارسی صدای آمریکا در مورد وضعیت الهه محمدی گفت: «به نظرم حاکمیت در ایران می‌خواهد قدرتمنایی کند. الهه محمدی یکی از اولین کسانی بود که در مورد کشته شدن مهسا امینی گزارش داد و هیچ کار خطایی نکرده و فقط فعالیت حرفه‌ای خود را انجام داد. گزارش داستان مهسا بود که به دست حاکمیت کشته شد و آن‌ها دلشان نمی‌خواست این داستان در اختیار مردم قرار گیرد.»

هایدی رایشینک
هایدی رایشینک

او افزود: «حتی نمی‌توانم تعجب و باورنکردنی‌بودن این قضیه را بیان کنم و نمی‌دانم اصولا چطور ممکن است. می‌دانم که حاکمیت در ایران خیلی نقایص دارد ولی این که او را به زندان انداخته، اجازه دیدار با خانواده نمی‌دهند، مقابل یک قاضی گذاشته‌اند که به صدور احکام سنگین معروف است، باعث شده من خیلی نگران او باشم. چون فقط کار خود را کرده و مرگ مهسا امینی را گزارش کرده است. کل آن غیرقابل باور است. برای همین می‌خواهند نشان دهند هرکسی بخواهد نشان دهند این رژیم چه کارهایی می‌کند، با عاقبت آن چه زندان یا احکام بدتر، روبرو خواهد شد.»

به الهه می‌گویم امیدش را از دست ندهد، من از قدرت این زن و دیگر زنان و دیگران در ایران شگفت‌زده هستم
پیام هایدی رایشینیک به الهه محمدی


خانم رایشینک در مورد آخرین وضعیت الهه محمدی گفت: «من یکی از اولین کسانی بودم که در آلمان برای کفالت سیاسی پیشقدم شد و از آن زمان در آن فعالیت دارم و سعی کردیم کارهای آن را انجام دهیم. به من گفته‌اند که الهه محمدی از این که کفیل سیاسی دارد با خبر است. ما خوشبختانه توانستیم در این مورد اطلاع‌رسانی کنیم و شماری از کشورها را در این مورد دخیل کنیم. ولی ما هم در آلمان این مشکل را داریم که اطلاعات دقیق و نزدیک نداریم. هفته آینده موج دیگری در شبکه‌های اجتماعی خواهیم داشت تا نام او آورده شود و فشارهایی برای آزادی او ایجاد کنیم. من دوبار تاکنون به سفارت جمهوری اسلامی نامه نوشته‌ام و درخواست کرده‌ام او را آزاد کنند یا دستکم شرایط بهتری برای او فراهم کنند که به دارو و درمان، خانواده و وکیل دسترسی داشته باشد و البته باز هم تاکید کردیم او خطایی نکرده و باید آزاد شود. وقتی قاضی پرونده او را مشخص کردند باز نامه نوشته و گفتیم باید عدالت و انصاف در مورد او رعایت شود. ولی ما هرچه در مورد الهه می‌دانیم همان چیزی است که در مورد او گزارش می‌شود.»

این نماینده پارلمان آلمان در پاسخ به این که آیا مقامات جمهوری اسلامی پاسخی به درخواست‌های او داده‌ند گفت: «هیچ پاسخی به نامه و درخواست‌های ما ندادند. ما به زبان‌های انگلیسی و آلمانی برای آن‌ها نوشتیم و هیچ جوابی به ما ندادند. به رغم آن من باز هم و بارها پس از آن هم نامه نوشته و درخواست خود را می‌فرستم چون دیگر نمی‌توانند بگویند ما خبر نداشتیم یا چیزی به دست ما نرسید. پس ادامه می‌دهیم و البته به وزیر خارجه آلمان هم فشار وارد می‌کنیم که برای این‌هایی که در زندان گرفتار شده‌اند کاری کنند. می‌دانم که این کار را می‌کنند ولی گام‌های دیگری هم وجود دارد که می‌توانند بردارند. نمی‌خواهیم این فاجعه به فراموشی سپرده شود چون می‌دانیم هنوز مردم در بند هستند، شکنجه شده و کشته می‌شوند و می‌دانیم وقتی چیزی در رسانه‌ها نباشد، مردم آن را فراموش می‌کنند چون وقایع ناگوار زیادی در این جهان هست که هنوز نیاز به توجه دارند.»

هایدی رایشینک با اشاره به آخرین گزارش کمیته حقیقت‌یاب وقایع مربوط به اعتراض‌های «زن، زندگی، آزادی» در ژنو گفت: «من و شماری از همکاران در حزب در کمیته‌ای در پارلمان آلمان هستیم که روی سیاست خارجی و حقوق بشر فعالیت می‌کند و کار من روی سیاست‌های مربوط به خانواده فعال هستم ولی دلم می‌خواست مسئولیت این کفالت سیاسی را قبول کنم چرا که موضوع تحصیلات من خاورمیانه بوده و با پناهندگانی از ایران و افغانستان کار کرده‌ام برای همین برایم مهم بود که در آن فعال باشم. ولی فعالیت سیاسی ما در این حوزه روی این متمرکز است که حقوق افراد حفظ شده و رژیم نتواند بار دیگر از آن شانه خالی کند.»

این نماینده پارلمان آلمان در پایان و در پاسخ این پرسش که اگر بتواند پیامی به الهه محمدی دهد، این پیام چه خواهد بود گفت: «به الهه می‌گویم امیدش را از دست ندهد، من از قدرت این زن و دیگر زنان در ایران شگفت‌زده هستم. شرایط الان خیلی سخت و بد به نظر می‌آید و شاید حتی این حس که راهی برای خروج از آن نیست ولی اطمینان دارم نه فقط من، که خیلی‌های دیگر در شماری دیگر از پارلمان‌ها و کسانی که از پرونده او با خبر شده‌اند، از او دفاع و حمایت کرده و می‌گویند کار درستی با او نشده و باید ختم شود. امیدوارم فقط امیدش را از دست ندهد. هر قدر هم شرایط سخت باشد، بداند که خیلی ها دارند تلاش می‌کنند تا او را آزاد کرده و از آن‌جا بیرونش بیاورند.»

نیلوفر حامدی و الهه محمدی از جمله روزنامه‌نگارانی بودند که در همان ابتدای اعتراضات سراسری در ایران، به دلیل تهیه گزارش و خبر از نحوه مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و همچنین مراسم خاکسپاری او، از سوی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شدند.

XS
SM
MD
LG