لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۵۲

نعمت‌زاده: رشد اقتصادی سال ۹۴ کمتر از سال ۹۳ است


به گفته محمدرضا نعمت زاده، ایران در سال ۹۳ در بخش صنعت حدود ۶ و نیم درصد و در بخش معدن رشدی ۱۰ درصدی داشت.
به گفته محمدرضا نعمت زاده، ایران در سال ۹۳ در بخش صنعت حدود ۶ و نیم درصد و در بخش معدن رشدی ۱۰ درصدی داشت.

وزیر صنعت معدن و تجارت ایران در گفت و گویی با خبرآنلاین، برآورد کرد که رشد اقتصادی سال ۱۳۹۴ به دلیل افت قیمت‌های جهانی، کاهش قیمت نفت و رکود بازارهای بین‌المللی و داخلی، کمتر از سال پیش از آن بوده است.

محمدرضا نعمت زاده با بیان این که برآورد نهایی بانک مرکزی از وضعیت اقتصادی سال ۹۴ احتمالا تا نیمه شهریور امسال اعلام می‌شود، گفت بر اساس شاخص های حوزه صنعت و تجارت، رشد اقتصادی سال گذشته را کمتر از سال ۹۳ می‌داند.

به گفته آقای نعمت زاده سال ۹۳ در بخش صنعت حدود شش و نیم درصد و در بخش معدن رشدی ۱۰ درصدی داشتیم، اما این روند به علت افت قیمت‌های جهانی، کاهش قیمت نفت و رکود بازارهای بین‌المللی و داخلی، قطعا در سال ۹۴ مانند سال ۹۳ نخواهد بود."

وی با این حال ابراز امیدواری کرد که آمارهای رشد صادرات در سال ۱۳۹۴ بخشی از این افت را جبران کند.

و زیر صنعت، معدن و تجارت ایران در بخش دیگری از این گفت و گو و در پاسخ به برخی انتقادها درباره کندی بهبود اقتصادی در ایران گفت، به دلیل حجم زیاد مشکلات اقتصادی، شرایط به سرعت بهبود نمی یابد .

به گفته او "خراب کردن سال ها طول کشید و ساختن هم قطعا زمان می‌برد. بسیاری از رویه‌ها و نرم افزارها و مقررات طی سال‌هایی که ما تحریم بودیم، تغییر کرده و طبیعتا به روز شدن، مدت‌ها زمان لازم دارد."

طی ماه های اخیر منتقدان دولت حسن روحانی، به ویژه برخی از نمایندگان مجلس، به شدت به عملکرد اقتصادی دولت انتقاد کرده و سیاست‌های آن را برای خروج از رکود ناکارآمد دانسته‌اند.

در سوی دیگر، برخی از مقامات دولت با وجود پاسخ به این انتقادات، سال ۱۳۹۴ خورشیدی را به دلیل افت شدید قیمت جهانی نفت، سالی بسیار دشوار برای دولت توصیف کردند.

به دنبال توافق جامع اتمی ایران با جامعه جهانی و لغو تحریم های بین المللی، تهران امیدوار است بتواند مشکلات اقتصادی ناشی از این تحریم ها را رفع کند. با این حال برخی مسئولان پیشتر گفته اند که تحریم ها و عوامل خارجی تنها بخشی از مشکلات اقتصاد ایران بوده است.

XS
SM
MD
LG