یک مقام دولتی در ایران میگوید لوازم خانگی، انواع لاستیک خودرو، و لوازم آرایشی و بهداشتی، در صدر فهرست بیشترین کالاهای قاچاق کشف شده در ایران هستند.
به گزارش ایسنا، سعید محمدیپور معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت، در شش ماهه نخست امسال «۴۰ هزار و ۲۸ پرونده به ارزش بیش از ۱۲۰۰ میلیارد تومان تشکیل شده است.»
واردات لوازم خانگی به ایران از سال ۱۳۹۷ ممنوع بود، و دولت ابراهیم رئیسی به تازگی و در پی فرمان رهبر جمهوری اسلامی در خصوص جلوگیری از واردات قانونی لوازم خانگی ساخت کره جنوبی، این ممنوعیت را تا پایان سال ۱۴۰۰ تمدید کرد.
ابراهیم رئیسی ۱۶ مهر از بخشهای اطلاعاتی کشور خواست «قاچاق سازمانیافته»، «جریان مافیایی» و «دستهای پشت پرده» را شناسایی کنند.
پیش از آن، یک روزنامهنگار و تحلیلگر اقتصادی به صدای آمریکا گفت که بر خلاف شعارهای دولت سیزدهم، نشانی از دیپلماسی اقتصادی در دولت رئیسی دیده نمیشود و مردم ایران قربانی فساد، احتکار و قاچاق هدفمند میشوند.
همچنین، به گفته معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران، بیشترین میزان تخلفات در شش ماهه نخست امسال نیز در بخش «مواد پروتئینی، نان، شکر و مواد غذایی» گزارش شده که به گفته او شامل «گرانفروشی، تقلب و نبودن برچسب قیمت» بوده است.
گرانی و تورم در ایران به مرحلهای رسیده که رسانهها پیدرپی نسبت به عواقب آن هشدار میدهند.
پیشتر، وزیر کار جمهوری اسلامی ایران اذعان کرد شهریور سال جاری افزایش بهای کالاهای خوراکی «فراتر از حد بحرانی» شده و به طور متوسط ۷۵ درصد گرانتر شده است.
تازهترین آمارها از ایران از افزایش ۱۰ درصدی نرخ بیکاری حکایت دارند. گزارشها از ایران حاکی از کاهش ۷۰ درصدی درآمد نفت این کشور است و دولت ابراهیم رئیسی برای جبران کسری بودجه به انتشار اوراق مالی روی آورده است.