بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت ایران بیش از ۷۰۰ مبتلا به شمار بیماران جدید کرونا افزوده شده است؛ در حالی که در روز هفدهم تیرماه آمار روزانه ابتلا به بالای ۲ هزار نفر رسید، دو روز پیشتر این رقم هزار و ۲۷۱ نفر اعلام شده بود.
وزارت بهداشت ایران اعلام کرده است که ۳۱۶ نفر از مبتلایان در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
در عین حال میزان تست روزانه کرونا هنوز پایین است و بسیاری از مبتلایان به کرونا ناشناخته باقی میمانند.
آمار رسمی همچنین نشان میدهد در ۲۴ ساعت منتهی به هفدهم تیر ۷ نفر دیگر در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.
معاون درمان وزارت بهداشت از افرایش بستری در ۲۳ استان خبر داده است. سعید کریمی میگوید میزان بستریها در هفتهای که گذشت نسبت به هفته پیش از آن، ۲۰ درصد افزایش داشته است.
در نقشه رنگبندی شیوع کرونای وزارت بهداشت هنوز هیچ شهری قرمز و یا نارنجی نشده است و ۱۰۵ شهرستان در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار گرفتهاند و ۳۴۳ شهر نیز آبی (شرایط عادی) هستند. بسیاری از متخصصان به سیستم رنگبندی و معیارهایی که این رنگبندی بر آن اساس انجام میشود انتقادهای زیادی دارند.
مسعود مردانی، عضو ستاد ملی کرونا میگوید از هفته پیش، مراجعات سرپایی و بیماران نیازمند بستری در کشور افزایش یافته است و بستریها در بخش مراقبتهای ویژه نیز روندی صعودی داشته است.
آقای مردانی در گفتگو با «جامعه ۲۴» بر استفاده از ماسک و پرهیز از شرکت در مراسم عروسی و عزا تأکید کرد و گفت در غیر این صورت شکلگیری موج جدید، «دور از انتظار» نیست.
به گزارش خبرگزاری مهر، بررسیهای وزارت بهداشت نشان میدهد در حال حاضر کمتر از ۱۰ درصد از افراد در سطح جامعه ماسک میزنند.
از طرفی، مراسم مذهبی از جمله مسلمیه در حال برگزاری است و در تصاویر منتشرشده در رسانههای داخلی ایران، اثری از رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک دیده نمیشود.
بسیاری از استانها نیز به صورت جداگانه از افزایش چشمگیر موارد ابتلا خبر دادهاند.
دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا خراسان جنوبی از افزایش «پنج برابری» مبتلایان در این استان خبر داد.
غلامرضا شریفزاده میگوید در شبانهروز گذشته، ۳۷ مورد از ۹۲ تست پیسیآر مثبت درآمده است.
او گفت ۶۷ درصد کل تستهای سریع نیز مثبت شده است.
رئیس کمیته اطلاعرسانی مدیریت کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم از افزایش «۱۲۱ درصدی» بستریشدهها در بیمارستانهای زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی خبر داد.
محمد پهلوان به خبرگزاری ایرنا گفت که در ۱۰ روز گذشته، میزان بستریشدهها تز ۸۰ نفر به ۱۷۷ نفر رسید.
او افزود شمار بیماران بدحال نیز ۹۴ درصد افزایش داشته است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز به خبرگزاری تسنیم گفته است که در هفتههای اخیر، تستهای مثبت و افراد بستری در این استان، افزایش «چشمگیری» داشته است و نسبت تستهای مثبت از ۵ درصد به ۴۰ درصد رسیده است.
پژمان عقدک همچنین گفت در دو هفته گذشته، تعداد افراد بستری نزدیک به دوبرابر شده است.
در حالی که آمار تزریق دز سوم در کشور هنوز به ۲۸ میلیون نفر نرسیده است، وزارت بهداشت ایران مجوز تزریق دز چهارم به همه افراد را نیز صادر کرده است.
همچنین پدرام پاکآئین، دستیار رسانهای وزیر بهداشت از الرامی بودن تزریق دز یادآور به کادر درمان خبر داده است.
وزارت بهداشت ایران مدتی است واردات واکسن را متوقف کرده است و مشخص نیست موجودی هر واکسن در کشور چقدر است.
هر چند این اقدام به دلیل انباشت واکسنهای داخلی بیمشتری در انبارها انجام شد، دادههای دفتر منطقهای مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی نشان میدهد تنها ۹ میلیون دز از این واکسنها تزریق شده است و بالای ۹۱ درصد از واکسیناسیون عمومی در ایران با واکسنهای غیرایرانی انجام شده است که سینوفارم با بالای ۸۰ درصد، بالاترین سهم را داشته است.