لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۵۵

کرونا در ایران|  رئیس سازمان نظام پزشکی تهران: «دیر به فکر واکسن افتادیم»


رئیس سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ می‌گوید در ماه‌های آغاز همه‌گیری، دولت دیر به فکر واکسن افتاد. موید علویان گفت بسیاری از «اشتباهات فاحش» قابل پیشگیری بود.

او افزود هزینه‌ای که برای «چند قلم» داروی کرونا در بیمارستان‌ها استفاده شد، ۷۰۰ میلیون دلار بود که به گفته او می‌توانست صرف تهیه و تولید واکسن شود.

رئیس سازمان نظام پزشکی تهران گفت صحبتهایی مبنی بر «عدم تبدیل ایرانیان به موارد آزمایشگاهی» تبعات حقوقی داشت و باید در مجامع قضایی به آن رسیدگی شود.

علویان تأکید کرد که در این رابطه اقدام حقوقی انجام داده و منتظر «اقدامات قضایی بعدی» است.

تأخیر در واردات واکسن که از دید بسیاری از کارشناسان می‌توانست از هزاران مورد مرگ در ایران جلوگیری کند پیش از این نیز از سوی برخی از مقامات جمهوری اسلامی ایران مورد انتقاد قرار گرفته است و هر کدام، دیگری را مقصر این امر می‌دانند.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه دولت روحانی در یک پست اینستاگرامی پرسش‌هایی را در این رابطه مطرح کرد بدون آنکه پاسخ روشنی به آنها بدهد. او نوشت: «کدام دستگاه پیشنهاد تمهید واردات واکسن از چین را در شهریور گذشته مطرح کرد؟ دقیقا همان کاری که بعد از آن تاریخ امارات (برای سینوفارم) و ترکیه (برای سینوواک) انجام دادند؟ چه کسانی گفتند مردم ما موش آزمایشگاهی نیستند؟ کدام وزیر واکسن اسپوتنیک را در سفرش از روسیه گرفت؟»

در نوزدهم دی‌ماه سال ۱۳۹۹، رهبر جمهوری اسلامی ایران در یک سخنرانی تلویزیونی اعلام کرد که به واکسن ساخت بریتانیا و آمریکا «اعتماد و اطمینان نیست» و ورود آنها را ممنوع اعلام کرد.

ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری کنونی ایران یکی از کسانی بود که از این تصمیم دفاع کرد و آن را «تدبیری حکیمانه برای صیانت از جان مردم» توصیف کرد.

در حالی که در تمام این دوران، تمرکز مقامات بر تولید داخلی واکسن متمرکز بود، در حال حاضر بررسی کارشناسان نشان می‌دهد این واکسن‌ها، تنها حدود ۱۲ درصد در واکسیناسیون عمومی سهم داشته‌اند.

از طرفی، بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت ایران بار دیگر ادعا کرد که جمهوری اسلامی ایران از لحاظ مدیریت کرونا در «بالاترین رتبه‌های جهانی» قرار گرفته است.

داده‌های سایت «دنیای ما در قالب آمار» نشان می‌دهد ایران از لحاظ مجموع موارد مرگ و میر ناشی از کرونا نسبت به چند کشور دیگر منطقه بالاترین رتبه را داشته است.

مجموع موارد مرگ ناشی از کرونا در چند کشور منطقه
مجموع موارد مرگ ناشی از کرونا در چند کشور منطقه

در روزهای اخیر میزان ابتلا و مرگ روزانه ناشی از کرونا در آمار رسمی وزارت بهداشت کاهش قابل توجهی پیدا کرده است.

این آمار که بسیاری نسبت به صحت آن تردید دارند نشان می‌دهد از ۱۶ تا ۱۷ اردیبهشت ، ۲۷۰ بیمار جدید در کشور تأیید شده‌اند.

همچنین در این ۲۴ ساعت، ۸ بیمار دیگر‌ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان کرونا در ایران را به ۱۴۱ هزار و ۱۶۵ نفر رساندند.

بر اساس اعلام جدید وزارت بهداشت ایران، شمار شهرهای نارنجی به ۴ شهر کاهش پیدا کرد.

شهرهای فیروزکوه، آشتیان، سیرجان و کوهبنان هنوز در وضعین نارنجی هستند.

در حال حاضر هیچ شهری در وضعیت قرمز نیست و تهران همچنان در وضعیت زرد قرار دارد.

معیار رنگ‌بندی شهرها در ایران، میزان موارد بستری است و اپیدمیولوژیست‌ها بارها خواستار تغییر این معیار شده‌اند تا بازتاب‌دهنده روند واقعی شیوع ویروس در کشور باشد.

XS
SM
MD
LG