لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۴۲

وزیر بهداشت ایران «برکت» را «کم عارضه‌ترین واکسن کرونا در جهان» توصیف کرد


در حالی که تاکنون تنها یک مقاله پیش‌بالینی در مورد واکسن «کووایران برکت» منتشر شده و داده‌های مطالعات بالینی این واکسن مورد داوری قرار نگرفته است، وزیر بهداشت ایران واکسن برکت را «کم‌عارضه‌ترین واکسن کرونا در جهان» توصیف کرد.

بهرام عین‌اللهی افزود جمهوری اسلامی ایران در مقابله با کرونا «روسفید» شد. به گفته وزیر بهداشت، «در ایام کرونا هیچ مریضی روی زمین نماند» و توسط بیمارستان «رد نشد.»

این در حالی است که بسیاری معتقدند ممنوعیت واکسن‌های آمریکایی و بریتانیایی توسط رهبر جمهوری اسلامی ایران و تأخیر در واردات واکسن منجر به از دست رفتن جان هزاران نفر در اوج شیوع کرونا در ایران شد؛ زمانی که عده زیادی نیز به دنبال تحت خالی از بیمارستانی به بیمارستان دیگر می‌رفتند.

در همان زمان ۲۵۰۰ پزشک از جمله وزیر فعلی بهداشت ایران در نامه‌ای سرگشاده به رئیس‌جمهور وقت، حسن روحانی، موافقت خود را با منع ورود واکسن‌های آمریکایی و بریتانیایی اعلام کردند.

آنها در این نامه اشاره کرده بودند که «واکسن‌های ام‌آر‌ام‌ای مانند فایزر و مدرنا می‌تواند عوارض ناشناخته و گاه جبران‌ناپذیری به جای بگذارد.»

با این حال امروز، خبرگزاری صدا و سیما از «بومی سازی فن‌آوری ام‌آر‌ان‌ای در ایران» و تولید واکسن کرونای «کروناپسین» توسط شرکت رناپ خبر داده است و این فن‌آوری را دارای «تأثیرگذاری بالا» دانسته است.

به رغم تبلیغات گسترده و تأخیر در واردات واکسن به منظور پیشبرد پروژه واکسن‌های داخلی، رسانه‌های ایران گزارش داده‌اند که تاکنون تنها حدود ۳۲ میلیون دز واکسن تحویل وزارت بهداشت داده شده است.

کووایران برکت، محصول «شفافارمد» زیرمجموعه ستاد اجرایی فرمان امام، نخستین واکسنی بود که در ایران مجوز مصرف اضطراری گرفت.

وزارت بهداشت ایران پیش از انتشار داده‌های فاز سوم به واکسن برکت مجوز داد که این تصمیم از دید بسیاری از متخصصان، غیرعلمی و غیراخلاقی بود و حتی کمیته ملی اخلاق در پژوهش‌های پزشکی نیز از شیوه صدور مجوز به این شکل انتقاد کرد.

رهبر جمهوری اسلامی ایران چند ماه پیش مقابل دوربین واکسنی زد که ادعا شد «برکت» است. در تیرماه، محمد مخبر، رئیس وقت ستاد اجرایی فرمان امام که بعدا به عنوان معاون اول ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری ایران منصوب شد، وعده داد که۵۰ میلیون دز واکسن برکت تا پایان شهریور تحویل داده شود.

امروز که بیش از شش ماه از صدور مجوز واکسن برکت می‌گذرد، گزارش شده است که تنها حدود ۱۵ میلیون دز از این واکسن به وزارت بهداشت تحویل داده شده است.

از طرفی، رئیس سازمان غذا و دارو ایران از انجام «مقدمات کار» به منظور کسب تاییدیه سازمان بهداشت جهانی برای واکسن برکت خبر داده است.

XS
SM
MD
LG