لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۰ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۰۶

کرونا در ایران – عدم کاهش آمار کرونا در تهران؛ آغاز پیک ششم در ایلام و کشمکش بر سر واکسن‌های داخلی


وزارت بهداشت ایران از روز ۲۸ مهر تا ۲۹ مهر، ۱۱ هزار و ۷۸۸ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ را تأیید کرد. به این ترتیب، مجموع مبتلایان کرونا در ایران به ۵ میلیون و ۸۳۳ هزار و ۵۲۵ نفر رسید.

همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۷۸ بیمار دیگر جان باختند و مجموع جان‌باختگان کرونا به ۱۲۴ هزار و ۷۶۳ نفر ۱۷۸ بیمار دیگر رسید. بسیاری از جمله تعدادی از مقامات کشور‌ معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است. 

معاون درمان ستاد کرونای تهران، شمار بستری‌های جدید روزانه را حدود ۸۰۰ بیمار عنوان کرد. نادر توکلی گفت روزانه «همین تعداد هم ترخیصی داریم.» او همچنین تأکید کرد آمارها «در حالت ثابتی مانده و کاهش مورد انتظار اتفاق نیفتاده است.»

روز سه شنبه ۲۷ مهر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به روند صعودی شیوع بیماری کرونا در شهرستان‌های بویراحمد، کهگیلویه، دنا و چرام حاکیT از آغاز شیوع پیک ششم در کهگیلویه و بویراحمد خبر داد.

پرویز یزدان پناه گفت در ٢٤ ساعت گذشته بیش از ٧٧ بیمارمبتلا به کرونا و یا مشکوک به کرونا در بیمارستانهای کهگیلویه و بویراحمد بستری شده اند.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار ایلام نیز تداوم افزایش آمار روزانه مبتلایان کرونا در این استان را « نگران کننده» خواند. الیاس فتاحی گفت ابتلای روزانه، آمار فوتی روزانه و شمار بستری ها همچنان در ایلام بالا است.

همچنین، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام از افزایش ۱۵ درصدی آمار بستری های کرونا طی هفته گذشته خبر داد. محمد کریمیان گفت: «این یک هشدار است که ممکن است در هفته‌های آینده ما با پیک ششم روبرو » شویم.

در گیلان نیز، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی از بستری شدن ۹۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا در این استان طی شبانه روز گذشته خبر داده است. به گفته فردین مهرابیان، راه مقابله با بازگشت گیلان به روزهای بحرانی و مرگبار کرونا، واکسیناسیون و پرهیز از دورهمی های خانوادگی است.

ادامه کشمکش‌ها بر سر واکسن‌های داخلی

رئیس سازمان غذا و دارو ایران می‌گوید گزارش‌ها در مورد عدم حمایت مالی از واکسن‌ساز‌های داخلی، فخرا و رازی، کامل نیست.

محمدرضا شانه‌ساز در مورد دلیل عدم تسریع در تایید و صدور مجوزهای واکس فخرا گفت: «ما باید یک سری از گزارش‌ها را دریافت کنیم که اطلاعات و گزارش‌های بدی نیز نبوده، اما باید کامل شود و هنوز به حداقلی که باید نرسیده است.»

پیشتر، مدیر پروژه واکسن فخرا گفته بود به دلیل عدم حمایت مالی از واکسن‌ساز‌های داخلی و نبود انگیزه برای شرکت در مطالعات، در حال برنامه‌ریزی برای توقف تولید فخرا است. واکسن فخرا، محصول «سازمان پژوهش‌های نوین دفاعی» (سپند) وابسته به وزارت دفاع ایران است.

رئیس مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی نیز گفته است که قرار بود از داروسازی‌های پاستور و رازی واکسن پیش‌خرید شود که این اتفاق نیافتاد.

در همین حال، سخنگوی پیشین سازمان غذا و دارو ایران ، قول پیش‌خرید واکسن از سوی دولت را رد نکرد.

کیانوش جهانپور گفت: «صحبت‌هایی در خصوص پیش‌خرید این واکسن‌ها مطرح بود و قرار بود که با حمایت دولت، واکسن هرکدام از آن‌ها که به مرحله تولید و دریافت مجوز می‌رسند، خریداری شود.»

مقامات جمهوری اسلامی ایران، هزینه زیادی صرف تبلیغ واکسن‌های داخلی کرده اند با این حال، تنها واکسن برکت وارد چرخه واکسیناسیون عمومی شده و تاکنون نزدیک به ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار دز از آن تزریق شده است.

این در حالی است که کارشناسان همواره از وزارت بهداشت درخواست کرده‌اند که نتایج آزمایش‌های بالینی این واکسن را منتشر کند تا مورد ارزیابی مستقل قرار بگیرد.

  • یک نماینده خواستار ورود مجلس به موضوع تأثیر واکسن‌ها شد‌

نماینده ملایر در مجلس شورای اسلامی گفت، مجلس به موضوع تأثیر واکسن‌ها ورود خواهد کرد. هادی بیگی نژاد در توییتی نوشت: «ده‌ها میلیون دز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است. ‏نتایج آن بر روی پیشگیری از کرونا و به صورت تفکیک سن و جنسیت منتشر شود تا اثر واکسن روشن گردد. ‏بدون این گزارش اجبار هیچ منطقی ندارد.»

روز چهارشنبه، عده‌ای از مخالفان واکسن مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع اعتراضی برگزار کردند. تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد عده‌ای از معترضان پلاکاردهایی با شعار «نه به وزارت کشتار جمعی» در دست داشتند.

این تجمع اعتراضی در چند شهر دیگر از جمله اصفهان نیز بر‌پا شده است.

XS
SM
MD
LG