لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۰۱

کرونا در ایران - جنجالی تازه بر سر قیمت‌گذاری واکسن برکت؛ پنج برابر شدن قیمت واکسن آنفولانزا


وزارت بهداشت ایران از ۱۸ مهر تا ۱۹ مهر، ۱۳ هزار و ۵۰۴ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور را تأیید کرد.

همچنین در این ۲۴ ساعت، ۲۷۶ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان کرونا به ۱۲۲ هزار و ۸۶۸ نفر رسید.

بسیاری از جمله تعدادی از خود مقامات کشور‌ معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.

  • واکسن برکت ۸۰۰ هزار تومان

آرش نجیمی،‌ سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، به خبرگزاری فارس گفت: «اگر واکسن برکت را از خود شرکت بخواهند خریداری کنند، ۸۰۰ هزار تومان است.»

چهار ماه پیش، سایت « بورس ٢۴» ، تفاهم‌نامه شرکت «شفافارمد» و «هیأت امنای صرفه‌جویی ارزی در معالجه بیماران» را برای خرید واکسن برکت این شرکت منتشر کرد.

آنچه در این تفاهم‌نامه، توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرد، قیمت‌گذاری اولیه واکسن برکت بود که برای دو دز، دویست هزار تومان عنوان شده بود.

تعدادی از خبرنگاران و فعالان حوزه سلامت، این رقم را با قیمت پایه واکسنی مانند آسترازنکا مقایسه کردند.

کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو، در توییتی به این خبر واکنش نشان داد و گفت«قیمت‌گذاری واکسن کرونا براساس هزینه تمام‌شده، حاشیه سود منطقی و قیمت واکسن‌های مشابه خارجی و البته با رویکرد حمایت از تولید ملی در کمیسیون قیمت‌گذاری انجام خواهد شد.»

او چندی پیش منتقدان قیمت واکسن برکت را «پفیوزان تاریخ» خوانده بود.

وزارت بهداشت ایران می‌گوید واکسن برکت را با قیمت ۱۸۵ هزار تومان خریداری کرده است و رایگان توزیع می‌کند‌‌.

مقامات جمهوری اسلامی ایران، به جای تمرکز بر واردات واکسن نیروی زیادی صرف تبلیغ برای واکسن‌های داخلی کردند با این حال، هیچ یک از این واکسن‌ها تاکنون سهم عمده‌ای در واکسیناسیون عمومی نداشته است.

حتی حسین وطن‌پور، مشاور وزیر در امور اجرایی واکسن‌های داخلی کووید-۱۹، تعداد بالای تولید واکسن‌های داخلی را «غیر قابل توجیه» دانسته است.

سخنگوی ستاد اجرایی فرمان امام می‌گوید تاکنون بیش از ۷.۵ میلیون دز واکسن برکت تحویل وزارت بهداشت شده است.

حجت نیکی‌ملکی همچنین گفت حدود ۹ میلیون واکسن دیگر هم پس از طی مراحل کنترل کیفیت تحویل خواهد شد.

در تیرماه، محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام و معاون اول کنونی رئیس‌جمهوری، وعده داده بود که تا پایان شهریور ۵۰ میلیون دز واکسن برکت تحویل داده شود.

خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران ایران، چندی پیش در گزارشی دلیل تأخیر در تولید واکسن برکت را ابتلای «مهندسان چینی و هندی» خط تولید واکسن و «تحریم‌های آمریکا» عنوان کرد.

  • مقام بهداشتی در واکنش به عدم واردات واکسن آمریکایی: تولید داخل به وفور موجود است

با این حال هنوز، هنگامی که صحبت از واردات واکسن‌های معتبری چون فایزر و جانسون می‌شود، دوباره تمرکزها را به تولیدات داخلی جلب می‌کنند.

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در مورد احتمال واردات واکسن «جانسون‌ اند جانسون» گفت برنامه‌ای در این رابطه وجود ندارد.

حیدر محمدی گفت: «با توجه به این که تولید داخلی‌مان زیاد است و مشکلی برای واکسن نداریم، اصراری نداشتیم که ارسال کنند. به وفور تولید داخل موجود است و مستمرا تولید داخلی‌مان افزایش پیدا می‌کند. »

  • وزیر بهداشت: کمبودی در رابطه با داروهای کرونا وجود ندارد

وزیر بهداشت ایران می‌گوید تمامی داروهایی که در درمان کرونا مؤثر هستند، در داخل کشور تولید می شود و در این مورد «کمبودی وجود ندارد.»

بهرام عین‌اللهی از پزشکان خواست که داروها را به صورت «منطقی» تجویز کنند.

از طرفی، مدیرکل دارو سازمان غذا و دارو ادعا کرده است که ایران پس از پایین آمدن پیک پنجم کرونا، «توان صادراتی خوبی» در حوزه داروهای کرونا خواهد داشت.

چندی پیش رئیس انجمن داروسازان خراسان جنوبی گفته بود که بیشترین کمبود در داروهای مرتبط با کرونا است.

همچنین رضا جلیلی خشنود، رئیس بیمارستان شهدای تجریش، با انتقاد از افزایش قیمت داروها و سهمیهبندی شدن آنها گفت: «افزایش قیمت داروها و سهمیهبندی که برای بیمارستان‌ها وجود دارد، مراکز درمانی را با یک چالش جدی در خدمترسانی به بیمار مواجه کرده است.»

  • قیمت واکسن آنفولانزا پنج برابر شد

نایب رئیس انجمن داروسازان از پنچ برابر شدن قیمت واکسن آنفلوآنزا نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: «قیمت این واکسن پارسال ۴۰هزار تومان بود و امسال ۲۰۰هزار تومان است.»

علی فاطمی افزود: «این گرانی باعث شده که مردم کمتر این واکسن را تزریق کنند.»

نایب رئیس انجمن داروسازان ، پیشتر، میزان توزیع واکسن در داروخانه‌ها را «بسیار ناچیز» خوانده و گفته بود «به داروخانه‌های روزانه چهار عدد واکسن و به داروخانه‌های شبانه‌روزی هشت عدد واکسن می‌دهند.»

از طرفی، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو از ورود واکسن آنفلوآنزای تولید داخل به بازار تا آخر هفته خبر داد.

سید حیدر محمدی قیمت وارداتی این دارو را با ارز نیمایی، حدود ۱۷۰ هزار تومان عنوان کرد.

پیشتر،خبرگزاری ایسنا به نقل از سازمان غذا و دارو ایران گزارش داده بود که این نهاد بهداشتی، ‌چند گروه را در اولویت تزریق واکسن آنفلوآنزا قرار داده است که شامل افراد بالای ۶۰ سال، مبتلایان به بیماری‌های مزمن و زنان باردار می‌شود.

این در حالی است که در بسیاری از کشورهای جهان از جمله آمریکا، تزریق واکسن آنفولانزا در هر فصل بیماری برای افراد شش ماه به بالا توصیه می‌شود.

XS
SM
MD
LG